首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
After clashes between riot police and protesters, workers at the Keihin Hotel in Tokyo were forcibly ejected on January 25th. Th
After clashes between riot police and protesters, workers at the Keihin Hotel in Tokyo were forcibly ejected on January 25th. Th
admin
2019-09-30
82
问题
After clashes between riot police and protesters, workers at the Keihin Hotel in Tokyo were forcibly ejected on January 25th. They had been fired in October when the hotel went bankrupt, but decided to keep it running—an example of the lengths to which people will go to keep their jobs in Japan, where unemployment is suddenly rising at an alarming rate. Over 150,000 people are expected to lose their jobs between October and March. Hisashi Yamada of the Japan Research Institute expects 1.5 million job losses by the end of next year, lifting the unemployment rate from 4% last year to over 6%. Though low by international standards, yet that is exceptionally high in Japan.
Hardest hit will be "non-regular" workers—those who work part-time, as day-laborers, for a fixed duration, or under agency contracts. "Regular" workers enjoy benefits such as housing, bonuses, training and(usually)lifetime employment, but non-regular workers earn as little as 40% of the pay for the same work, and do not receive training, pensions or unemployment insurance. In the past 20 years their numbers have grown to one-third of all workers.
For years most Japanese ignored their
predicament
. But now their problems have erupted into plain sight. In January around 500 recently fired, homeless people set up a tent village in Hibiya Park—a highly visible spot in the centre of Tokyo. Politicians and television news crews flocked to the scene. The embarrassed city government eventually found accommodation for the park’s homeless in unused city-owned buildings, though it put them up for only a week.
The problem is that Japan lacks a social safety net, says Makoto Yuasa, the organizer of the Hibiya tent village, who dropped out of a PhD program at Tokyo University to help homeless people. Because families or companies traditionally looked after people, the state did not have to. Moreover, there is a stigma in Japan if an unemployed person asks for help: "If you don’t work, you don’t deserve to eat", the saying goes.
Yet there are signs of change. The main political parties recognize the need to establish better support and training for non-regular workers. And there is even a new government program to help unemployed foreign workers, such as Brazilians who worked at car factories, so that they do not leave Japan if they are laid off. With a shrinking population and workforce, losing skilled hands would only compound the country’s woes when the economy eventually recovers.
The word "predicament"(Line 1, Paragnph 3)most probably means
选项
A、plight.
B、inferiority,
C、poverty.
D、misery.
答案
A
解析
词义理解题。答案在第三段。predicament一词出现在第三段首句中,通常段落的首句往往起到承上启下的作用,第二段主要讲非正式工所承受的不公待遇及所遭遇的问题。而第三段第二句指出非正式 工的难题已是有目共睹,那么之前那句话中过往人们忽略的便是他们的“困境”,故选A项“困境”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/tve4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
ThemajordifferencebetweennarrativesalesandsuggestivesalesisthatMindycomparessalespeopletowinestewardsinthat_
WhichofthefollowingbestdescribestheAmerica’seconomicsituation?Whatfactormakesinvestorsputoffinvestinginnewpl
Pricesarcsky-high,withprofitstomatch.Butlookingfurtherahead,theindustryfaceswrenchingchange,saysanexpertofen
Thecellphone,adevicewehavelivedwithformorethanadecade,offersagoodexampleofapopulartechnology’sunforeseensi
TheInternetaffordsanonymitytoitsusers,ablessingtoprivacyandfreedomofspeech.Butthatveryanonymityisalsobehind
Scienceisanenterpriseconcernedwithgaininginformationaboutcausality,ortherelationshipbetweencauseandeffect.Asim
Laborisnotjustameaningfulexperience—it’salsoamarketableone.Wheninstantcakemixeswereintroduced,inthe1950s,hou
Whatmakesagreathighschool?Americansthinkalotofthingsdo,fromoutstandingacademicsorasupportiveenvironmentfors
Neuroscientistshavelongunderstoodthatthebraincanrewireitselfinresponsetoexperience—aphenomenonknownasneuroplast
Neuroscientistshavelongunderstoodthatthebraincanrewireitselfinresponsetoexperience—aphenomenonknownasneuroplast
随机试题
Thelittlemanwas______onemetrefiftyhigh.
患者,男性,35岁。10年来反复餐前疼痛,进食后缓解,且常夜间痛,5小时前出现黑粪3次,总量200ml。以下处置不正确的是
颈痈患者,男性,7岁,症见颈旁肿块,红肿热痛,恶寒发热,头痛口干咽痛,苔薄黄,脉浮数,宜用何方治疗
橘皮竹茹汤宜用于
A地高辛B普萘洛尔C利多卡因D维拉帕米E胺碘酮窦性心动过速选用的药物是()
一般反应较轻,仍可能引起过敏性休克的药物是适用于肥胖及单用饮食控制无效者的药物是
概率的别称包括()。Ⅰ.或然率Ⅱ.机会率Ⅲ.几率Ⅳ.可能性
假定某投资者欲在3年后获得133100元,年投资收益率为10%,那么他现在需要投资()元。
如图,正四面体ABCD,P、Q分别是棱AB、CD的三等分点和四等分点(AB=3AP=4CQ),棱AC上有一点M,要使M到P、Q距离之和最小,则MC:MA=()。
【B1】【B13】
最新回复
(
0
)