首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The European Union revealed on January 23rd how it plans to save the world. A mammoth climate-change plan spells out in detail h
The European Union revealed on January 23rd how it plans to save the world. A mammoth climate-change plan spells out in detail h
admin
2014-03-15
52
问题
The European Union revealed on January 23rd how it plans to save the world. A mammoth climate-change plan spells out in detail how much pain each of its 27 members will have to beat if the EU is to meet ambitious targets set by national leaders last March.
The aim is to cut greenhouse-gas emissions by 2020 by at least a fifth, and more than double to 20% the amount of energy produced from renewable sources such as wind or wave power. If fuel from plants proves green enough, 10% of the fuel used in transport must come from biofuels by the same date. The new plan turns these goals into national targets. This will surely start much grumbling and months of horse-trading, as the European Commission’s recommendations are turned into binding law by national governments and the European Parliament.
Countries with greenery in their veins are being asked to take more of the burden uian newer members. Sweden, for example, is being invited to meet 49% of its energy from renewables. At the other end, Malta gets a renewables target of just 10%. It is a similar story when it comes to cutting greenhouse gases; by 2020, Denmark must cut emissions by 20% from 2005 levels; Bulgaria and Romania, the newest members, may let their emissions rise by 20%.
EU leadership on climate change will not come cheap. The direct costs alone may be 60 billion ($ 87 billion) , or about 0.5% of total EU GDP, by 2020, said the commission’s president, Jose Manuel Barroso. But this is still presented as a bargain compared with the cost of inaction , which Mr. Barroso put at ten times as high. "Oh, leading the world in the fight against climate change need not cost jobs. Even in the most heavily polluting branches of heavy industry. We want to keep out industry in Europe," insisted Mr. Barroso.
The trick to achieve the seemingly impossible targets is the EU’ s emissions-trading scheme (ETS). This obliges big polluters such as power companies or manufacturing giants to trade permits that allow them to emit CO2 and other climate-change nasties, within a steadily tightening overall cap. If countries such as the US do not sign binding international agreements by 2001, then the heaviest greenhouse-gas emitters inside the EU may be given these allowances free, the commission suggests. Or, it threatens, firms to buy ETS permits.
By using some data in Paragraph 3, the author_____.
选项
A、gives an objective description of the task assignment among EU countries
B、shows disapproval of allowing some nations to raise their C02 emissions
C、reveals his puzzlement about why some nations are to do less than others
D、presents his admiration for those who take greater pains to save the world
答案
A
解析
作者在第三段中引用一些数据的目的是什么?根据文中第三段的“Sweden,for example,is being invited to meet 49%of its energy from renewables.At the other end,Malta gets a renewables target of just 10%.It is a similar story when it comes to cutting greenhouse gases:by 2020,Denmark must cut emissions by 20%from 2005 levels;Bulgaria and Romania,the newest members,may let their emissions rise by 20%.”可知,要求瑞典49%的能源须来自可再生能源;而在另一端的马耳他,其可再生能源的利用指标仅为10%。当涉及到减少温室气体排放时,情形都很相似:到2020年,丹麦必须在2005年的排放基础上减少20%;保加利亚和罗马尼亚是最新加入的成员国,他们的排放量可以增加20%。从中可知,在对比马耳他和瑞典时,用了“just 10%”,在对比丹麦和保加利亚、罗马尼亚时用了“must cut”和“let their emissions rise”。从中可以推知,作者对欧盟有些国家的分配量表示反对。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/u3hi777K
0
在职申硕(同等学力)英语
相关试题推荐
Accordingtothepassage,thevolunteers______.Fromthesecondparagraphwecanknowthat______.
Ifyour______livelypetsbecomepassive,theymightbeill.
Someinternationalstudents(use)acassetterecorder(tomake)tapesoftheirclasses(sothat)theycanrepeatthelectures(a
Onereasonformalariatobewidespreadnowisthat______WhatisthemostdifficultpartofLanzaro’sproject?
Doesmoneybuyhappiness?It’ssometimessaidthatscientistshavefoundnorelationshipbetweenmoneyandhappiness,butthat’s
Daltonwonderedwhytheheavierandlightergasesintheatmospheredidnotseparateasoilandwaterdo.Hefinallyconcludedt
Thoughtheydisagreedondetails,theywerein______agreementovertheplan.
Zooshavebecomeanimportantsiteforthepreservationandprotectionofwildliferesources,【C1】______thosespeciesthatareen
Althoughitseemedtotakeallherstrength,thepatient______upasmiletohermom.
Onereactiontoalltheconcernabouttropicaldeforestationisablankstarethatasksthequestion,"SinceIdon’tliveint
随机试题
下级对某个上级领导有好感,这位领导的指示、要求,就很容易为下属接受和执行;反之,如果下级对某个上级领导有反感,上级领导的指示、要求、建议等等,往往会打折扣。这种沟通障碍是()
直角形弯杆ABC受力F作用,如图所示,则F对A点之矩为()。
某研究比较分析了过去接触氯乙烯和未接触氯乙烯女工目前妊娠结局情况,此研究属于
对全国的建设工程勘察、设计活动实施统一监督管理的部门是()。
根据《劳动合同法》的规定,以下不属于劳动合同必备条款的是()。
学前儿童心理发展的不均衡性表现在哪些方面?
下列哪些属于警衔制度的内容?()
下面()在省建委和市建委之间不存在。
急性胰腺炎的发病原因在中国主要是
A、李明去商场买礼物B、李明前些天生病了C、男的想追求女的D、女的不喜欢李明D根据女的说的“我对他没兴趣”这句话,可知选D。
最新回复
(
0
)