首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、America’s colleges and universities. B、Important and successful national leaders. C、Technical and managerial work force. D、Exc
A、America’s colleges and universities. B、Important and successful national leaders. C、Technical and managerial work force. D、Exc
admin
2023-01-29
13
问题
For more than two centuries, America’s colleges and universities have been the backbone of the country’s progress. They have educated the technical, managerial and professional work force and provided generation after generation of national leaders. Today, educators from around the country are up to find many reasons for the excellence of American universities. But four historic Acts stand out as a turning point.
First, education for the mass. In 1862, Congress enacted the Land Grant College Act, which essentially extended the opportunity of higher education to all Americans, including women and minorities. Each state was permitted to sell large tracts of federal land, and use the proceeds to endow at least one public college.
Second, competition breeds success. Over the years, the decentralization and diversity of the America’s colleges and universities have promoted competition for students and resources. Competitive pressure first arose during the Civil War when President Lincoln created the National Academy of Science to advise Congress on any subject of science and art. The Academy’s impact really grew after World War II when a landmark report commissioned by the then president argued that it was the federal government’s responsibility to provide adequate funds for basic research. Instead of being centralized in government laboratories, scientific research became decentralized in American universities and generated increasing investment. It also gave graduate students research opportunities and helped spread scientific discoveries far and wide, to the benefit of industry, medicine and society as a whole.
Thirdly, investing in the future. The end of World War II saw the passage of the Servicemen’s Readjustment Act of 1944. The law, which provided for a coUege or vocational education for returning veterans, made the higher education system accessible in ways that were inconceivable in Europe, opening the doors of best universities to men and women who had never dreamed of going to college.
Finally, promoting diversity. The creation of federal loan and subsidy programs as well as outright grants for college students brought much needed diversity to high education and further helped to democratize access. Since its founding in 1965, the Federal Family Education Loan Program has funded more than 74 million student loans worth more than 180 billion dollars.
16. What has been the backbone of America’s progress?
17. Whose responsibility is to provide adequate funds for basic research?
18. Which law provided for a college or vocational education for returning veterans?
选项
A、America’s colleges and universities.
B、Important and successful national leaders.
C、Technical and managerial work force.
D、Excellent professional work force.
答案
A
解析
问题里backbone指中坚力量,具有重要作用的意思。录音开头提到,美国大学历来是促进国家发展的中坚力量(backbone)。A项跟文章主题相关,又是全篇反复论述的主体。B项“重要和成功的国家领导人”,C项“技术和管理方面的人才”和D项“顶尖专业人才”都是美国大学培养的,所以真正的促进力量是大学,因此排除B、C和D项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/uPvD777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
阅读下面的对话,根据其内容写一篇有关背包客backpackers的说明文。要求:1.所写短文应与对话相关内容意义相符,涵盖其要点。2.用你自己的语言来表达,可以改写对话中的句子,但不可以照抄原句。注意:词数80词左右
假如你是李明,王林是你的好友,他对布朗先生的公司感兴趣,打算到该公司谋职。请根据下面王林的简历表,用英语为他写一封推荐信。姓名:王林性别:男国籍:中国职业:律师学历:大学毕业外语水平:擅长英语
August13th,2018DearSirs,Iamveryhappytoapplyforthepositionofsecretary,whichyouadvertisedinChinaDailyof
Thecomplaintwouldbemore________ifthecustomercouldshowusthereceiptoftheproduct.
Muchoftheliteratureaboutrailroadsseekssomeoneto________,anditisthusrepletewithencomiumstorailroadentrepreneurs
教育是培养人的社会活动,是人类自身发展所必需的,也是人类社会得以发展的必要条件。一个国家的发展强盛,从根本上说取决于其国民素质,而国民素质的提高,关键靠教育。如果说教育是国家的基石,教师就是莫基者。中华民族要实现伟大的复兴,就要重视和发展教育,这就对教师及
上海的教授对人讲文学,以为文学当描写永远不变的人性,否则便不久长。例如英国,莎士比亚和别的一两个人所写的是永久不变的人性,所以至今流传,其余的不这样,就都消灭了去。这真是所谓“你不说我倒还明白,你越说我越糊涂”了。英国有许多先前的文章不流传,我想,这是总会
ThecultureoftheUnitedStatesisaWesterncultureoriginallyinfluencedbyEuropeancultures.Ithasbeendevelopedsincel
A、80or90minutes.B、16or17hours.C、8or9hours.D、18or19hours.D题目问Susan每天花在手机上的时长。录音中Susan回答是18或19个小时,之后Charles表示惊讶并向S
Hormonelevel—andhenceourmoods—maybeaffectedbytheweather.Gloomyweathercancausedepression,butsunshineappearstor
随机试题
国家的政治基础是()。
构成传染病流行过程的三个基本条件是
瘀血腰痛,治宜选用()加减。
70%.~90%.的乙醇可用于提取40%.~70%.的乙醇可用于提取
一级护理的内容哪项是错误的()
2019年5月4日20时许,在文昌市某饭馆门口,周某、徐某、熊某、尤某四人殴斗。被文昌市公安局海港区分局桥东派出所民警当场抓获。文昌市公安局海港区分局于2019年5月5日作出行政处罚决定,分别给予四人行政拘留12日的行政处罚。5月6日至5月17日对四人执行
预付卡只能通过现金或银行转账方式进行充值,不得使用信用卡为预付卡充值。()
WhichofthefollowingstatementsisNOTawayofpresentingnewvocabulary?
眼过千遍不如手过一遍,是贯彻()原则的体现。
我国最早产生的姓多带女字旁。()
最新回复
(
0
)