首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Blind people can "see" things by using other parts of their bodies. This fact may help us to understand our feelings about color
Blind people can "see" things by using other parts of their bodies. This fact may help us to understand our feelings about color
admin
2012-09-11
59
问题
Blind people can "see" things by using other parts of their bodies. This fact may help us to understand our feelings about color. If blind people can sense color differences, then perhaps we, too, are affected by color unconsciously (无意识地).
Manufacturers (生产商) have discovered by experience that sugar sells badly in green wrappings, that blue foods are considered unpleasant, and that cosmetics (化妆品) should never be packaged in brown. These discoveries have grown into a branch of color psychology.
Color psychology now finds application in everything from fashion to decoration. Some of our preferences are clearly psychological. Dark blue is the color of the night sky and therefore associated with calm, while yellow is a day color with associations of energy and incentive (刺激). For a primitive man, activity during the day meant hunting and attacking, while he soon saw red as the color of blood and anger and the heat that came with effort. And green is associated with passive defense and self-protection.
Experiments have shown that colors, partly because of their psychological associations, also have a direct psychological effect. People exposed to bright red show an increase in breath, in heartbeat and in blood pressure; red is exciting. Similar exposure to pure blue has exactly the opposite effect; it is a calming color. Because of its exciting meaning, red is chosen as the signal for danger, but closer analysis shows that a vivid yellow can produce a more basic state of alarm. So fire engines and ambulances in some advanced communities are now rushing around in bright yellow colors that stop the traffic dead.
Which of the following statements is NOT true according to the passage?
选项
A、Color probably has an effect on us which we are not conscious of.
B、Yellow fire engines have caused many bad accidents in some advanced communities.
C、People exposed to pure blue start to breathe more slowly.
D、The psychology of color is of some practical use.
答案
B
解析
本题属于细节题,考查对文章细节的理解。从文章中“…fire engines and ambulances in some advanced communities are now rushing around in bright yellow colors that stop the traffic dead.”可知鲜黄色更能产生警告的效果。因此,在一些先进的社区,急急赶路的救火车和救护车用鲜艳的黄色阻止交通堵塞,所以选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ubDO777K
0
成人本科学位英语
相关试题推荐
Thesecausesproducedthegreatchangeinthecountrythatmodernizedthe______ofhighereducationfromthemid-1860’stothem
Thenewly-electedpresidentisdeterminedtogo______theestablishedpolicyofdevelopingagriculture.
Themanagergaveherhis______thatthecomplaintwouldbeinvestigated
Theoldwomanwassufferingfromaveryseriousillnessandrequiredspecialattention______thenurses.
Whenyouarenegotiatingwithsomeone,listenforthemessagesthatheorshemightbesendingtoyou.Forexample,theword"di
Severalofthechemicalelementswereknowninprehistoric【C1】______.Oneofthegreat【C2】______forwardincivilizationcamew
Whenimaginativementurntheireyestowardsspaceandwonderwhetherlifeexistsinanypartofit,theymaycheerthemselvesb
Theideaofbuilding"NewTowns"toabsorbgrowthisfrequentlyconsideredacure-allforurbanproblems.Itiswronglyassumed
Withunemploymentrisingandhousingcostsstillhigh,citiesaroundthecountryareexperiencinganewandsuddenwaveofhomel
"Cultureshock"occursasaresultoftotalimmersioninnewculture.It【C1】______to"peoplewhohavebeensuddenlytransplanted
随机试题
ThenumberofspeakersofEnglishinShakespeare’stimeisestimatedtohavebeenaboutfivemillion.Todayitisestimatedthat
条件必需氨基酸
肝炎性假瘤的CT表现缺乏特异性,以下增强表现正确的是
A.4~6cm2B.≤2.0cm2C.≤1.5cm2D.≤1.0cm2E.≤0.5cm2中度二尖瓣狭窄时瓣膜口面积为
下列内容中,属于监理股份有限公司特点的是( )。
证券公司的定向资产管理业务中发生关联交易的,应当采取措施包括()。I.事先将相关信息以书面形式通知客户,要求客户在指定期限内答复Ⅱ.事先将相关信息以书面形式通知资产托管机构Ⅲ.定向资产管理合同应当明确约定关联交易的通知和答复程序Ⅳ.客户未同
以证券交易为中心,有组织机构和人员,有专门设施的交易市场是()。
在追究行为人的法律责任时,应当进行成本收益分析,讲求法律责任的效益。()
Itisabouttimethatsuchpractices
A、DragshavecausedAmericanpeopletohavenoenoughdragsofmedicaluse.B、DrugshaveminedmanyAmericanpeople’smind.C、Dr
最新回复
(
0
)