首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Which is NOT a suggestion given on business travels abroad in the passage?
Which is NOT a suggestion given on business travels abroad in the passage?
admin
2021-03-19
63
问题
Which is NOT a suggestion given on business travels abroad in the passage?
When travelling abroad on business, it is useful to prepare in advance and avoid pitfalls. Following there are several good tips that you might wish to consider.
Show an interest in, and at least an elementary knowledge of the country you are visiting. Learn a few words of the language — it will be seen as a compliment. Be sensitive to countries who have bigger and better-known neighbors, and try not to confuse Canadians with Americans, New Zealanders with Australians, Belgians with French. Familiarize yourself with the basics of business and social etiquette. As a starting point, learning how to greet people is probably the most important to leave a good impression.
Do not assume you won’t meet communication problems because you speak English. You may think that you are paying somebody a compliment by telling them their business is going like a bomb, Americans will infer you think it is failing. Do not appear too reserved. As Americans are generally more exuberant than their European colleagues, they may equate reserve with lack of enthusiasm.
In Great Britain and the United States gift giving is not a very popular custom; people can spend their entire working lives without ever receiving a corporate gift. However, gift giving is sometimes an integral part of the negotiation process when doing business abroad such as Japan and China.
选项
A、To give tips for tourists to travel in a foreign country for the first time.
B、To offer some hints on the preparation for a business travel.
C、To instruct how to act in a foreign country for those on a business trip.
D、To help avoid pitfalls in the negotiation with a foreign business partner.
答案
B
解析
主旨题。本段结构明确,总分式论述,文章开头便点明本文主旨。根据开篇“When travelling abroad on business it is useful to prepare in advance and avoid pitfalls. Following there are several good tips …”以及下文具体的建议可知,本文对进行跨国商务旅行需要做的准备提供了相关建议。选项A所述这些建议是提供给第一次出国旅游的旅客的,错误。选项C所述指导跨国商务旅行中的行为,不准确,因为本文主要是点明需要注意和了解的方面,而没有指出具体应该如何做。选项D所述帮助避免在涉外协商中出错,不正确,协商只是本文的一个例子,而非全文总体所指。选项B与文章主旨相符,故本题应选择选项B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ue0O777K
本试题收录于:
CATTI二级口译综合能力题库翻译专业资格(CATTI)分类
0
CATTI二级口译综合能力
翻译专业资格(CATTI)
相关试题推荐
Theytellthepeopleintheircommunitynottostoreapplesintherefrigeratorbecausefreshfruitlikeapplesis______.
Itsoundslikeasciencefiction,butresearcherssayit’sascientificfact:Microscopicorganismsdubbed"killeralgae"arepa
Chinanotonlywillendeavortocurbitspopulationgrowth,butwillalsoupgradetheeducationofitscitizens.
Thefive______nations—Finland,Sweden,Denmark,NorwayandIceland—calledontheEuropeanUnionMondaytoimposeatighterlim
Manyplantsliedormantthroughoutthewholewinter.
Hesaidtherewasagreatgapbetweentheviewsexpressedinthemediaandwhat______peoplewerethinking.
Anothercriticalfactorthatplaysapartinsusceptibilitytocoldsisage.AstudydonebytheUniversityofMichiganSchoolo
Becauseourworkisverybusy,soweneedtorelaxatmidday.
Accordingtosomescientists,thecomputerwilldomuchharmtopeople’shealthassmokinganddrugsdo.
WewillshipthegoodsonMondayaccordingtoyourorderlesswehearfromyoubyFriday.
随机试题
鲁迅的《野草》在中国现代散文史上别具一格,它在艺术上()
阅读下面语段,回答问题:【端正好】碧云天,黄花地,西风紧,北雁南飞。晓来谁染霜林醉?总是离人泪。【滚绣球】恨相见得迟,怨归去得疾。柳丝长玉骢难系,恨不得倩疏林挂住斜晖。马儿迍迍的行,车儿快快的随,却告了相思回避,破题儿又早别离。听得道一
尿液的浓缩和稀释主要取决于()、()。
脑卒中康复治疗的最终目的是使患者
下列各项,不属于《医宗必读》中治泻九法的是
在估计客户的未来支出时,从业人员需要了解不同状况下的客户支出,包括()。Ⅰ.常规性支出Ⅱ.收入最低情况下的支出Ⅲ.满足客户基本生活的支Ⅳ.客户期望实现的支出水平
有两个人相约到山上去寻找精美的石头,甲背了满满的一筐,乙的筐里只有一个他认为是最精美的石头。甲就笑乙:“你为什么只挑一个啊?”乙说:“漂亮的石头虽然多,但我只选一个最精美的就够了。”甲笑而不语,下山的路上,甲感到负担越来越重,最后不得已不断地从一筐的石头中
从学生表中删除学号为“1001”的学生记录,正确的SQL语句是______。
下面对类-对象主要特征描述正确的是
A、Tokyo.B、NewYork.C、Beijing.D、HongKong.A
最新回复
(
0
)