首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
The fact that blind people can "see" things using other parts of their bodies apart from their eyes may help us to understand ou
The fact that blind people can "see" things using other parts of their bodies apart from their eyes may help us to understand ou
admin
2010-07-11
75
问题
The fact that blind people can "see" things using other parts of their bodies apart from their eyes may help us to understand our feelings about color. If they can sense color differences then perhaps we too, are affected by color unconsciously.
Manufacturers have discovered by trial and error that sugar sells badly in green wrappings, that blue foods are considered unpleasant, and the cosmetics (化妆品) should never be packaged in brown. These discoveries have grown into a whole discipline of color psychology that now finds application in everything from fashion to interior decoration. Some of our preferences are clearly psychological. Dark blue is the color of the night sky and therefore associated with passivity and calm, while yellow is a day color with associations of energy and incentive (刺激). For primitive man, activity during the day meant hunting and attacking, while he soon saw as red, the color of blood and rage and the heat that came with effort. And green is associated with passive defense and self - preservation. Experiments have shown that colors, partly because of their physiological associations, also have a direct psychological effect. People exposed to bright red show an increase in heartbeat, and blood pressure. Red is exciting. Similar exposure to pure blue has exactly the opposite effect. It is a calming color. Because of its exciting connotations(涵义), red was chosen as the signal for danger, but closer analysis shows that a vivid yellow can produce a more basic state of alertness and alarm, so fire engines and ambulances in some advanced communities are now rushing around in bright yellow colors that stop the traffic dead.
Which of the following statements is NOT true according to the passage?
选项
A、Color probably has an effect on us which we are not conscious of.
B、Yellow fire engines have caused many bad accidents in some advanced communities.
C、People exposed to pure blue start to breathe more slowly.
D、The psychology of color is of some practical use.
答案
B
解析
是非题。本题问根据本文,下列哪种说法不是真的。A.色彩有可能对我们有影响,不过我们没有意识到罢了(参见第一节最后一句)。B.黄色消防车在某些先进社区已经导致了许多恶性事故(参见最后一节最后一句,不过,意思完全悖)。C.面对着纯蓝颜色(人们的)呼吸速度会放慢(参见最后一节倒数第六行后部那句)。D.色彩心理学有些实际用途(参见第二节以及最后一节最后一句,无论是商品以不同颜色包装销售,还是消防车漆成黄色都属色彩心理学的实际用途。)。依据文章内容逐项对照,一眼便可看出选项B所说与文章内容相悖,故选B为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/uyLC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
Historianscan’ttelluswhen,whereor【71】thefirstfoodwascooked.Inearliest【72】whenpeoplehadeatentheirfood【73】,
Inthispart,youareallowed30minutestowriteacompositiononthetopic"Advertisements".Youshouldwriteatleast120wor
AccordingtothepassagewhydidthedoctorsinTaiwandeserveourhighestadmirationinformertimes?______.Whichofthefol
BernieVoytas,46,hadbeenworking28hardandlongdays.That’sthewayofitfora【36】duringharvesttimeinRandolphCounty,
Anyoneisentitledtosuchbenefit,______ofageorsex.
Accordingtothearticle,whatisthetragedy?Thelastwordofthispassage"themselves"means______.
Bobtriedinvaintotrickhislittlebrother______somemoneyfromtheirmother’spurse.
Earthquakesaresomethingthatmostpeoplefear.Therearesomeplacesthathave【71】ornoearthquakes.Mostplacesintheworld,
Eventhoughsheherselfhasneverhadsuchanexperience,it’s______shecanrecognizefromwhathashappenedtohergoodfriend
A、ghostB、exposureC、combD、tombD
随机试题
关于暗龙骨吊顶工程纸面石膏板安装要求的说法,正确的有()。
心脏彩超能明确诊断的心脏病有
早产儿,生后4天,反应差,喂养困难,哭声异常,肌张力低,经补充葡萄糖后上述症状消失。该患儿最可能的诊断是
(2008年)张某有祖传的玉雕一尊,委托德龙拍卖公司进行拍卖,最终被一家文化公司以140万元的价格买到。对此,下列表述正确的是:()
根据我国《证券法》的规定,操纵市场的行为不包括( )。
下列关于仲裁审理的表述中,符合仲裁法律制度规定的有()。
甲乙丙三人一起参加了物理和化学两门考试。三个人中,只有一个在考试中发挥正常。考试前,甲说:“如果我在考试中发挥不正常,我将不能通过物理考试,如果我在考试中发挥正常,我将能通过化学考试。”乙说:“如果我在考试中发挥不正常,我将不能通过化学考试。如果我在考试中
李明、王冰、马云三位股民对A股和B股分别做了如下预测:
其高铁线路设有“东沟”“西山”“南镇”“北阳”“中丘”5座高铁站。该线路有甲、乙、丙、丁、戊5趟车运行。这5座高铁站中,每站恰好有3趟车停靠,且甲车和乙车停靠的站均不相同,已知:(1)若乙车或丙车至少有一车在“北阳”停靠,则它们均在“东沟”停靠。(2)
有几个盲人,从来没有见过大象,不知道大象长得什么样,他们就决定去摸摸大象。第一个人摸到了鼻子,他说:“大象像一条弯弯的管子。”第二个人摸到了尾巴,他说:“大象像个细细的棍子。”第三个人摸到了身体,他说:“大象像一堵墙。”第四个人摸到了腿,他说:“大象像一根
最新回复
(
0
)