首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
"Two centuries ago, Meriwether Lewis and William Clark left St. Lois to explore the new lands acquired in the Louisiana Purchase
"Two centuries ago, Meriwether Lewis and William Clark left St. Lois to explore the new lands acquired in the Louisiana Purchase
admin
2012-06-02
52
问题
"Two centuries ago, Meriwether Lewis and William Clark left St. Lois to explore the new lands acquired in the Louisiana Purchase, " George W. Bush said, announcing his desire for a program to send men and women to Mars. "They made that journey in the spirit of discovery... America has ventured forth into space for the same reasons. "
Yet there are vital differences between Lewis and Clark’s expedition and a Mars mission. First, Lewis and Clark were headed to a place amenable to life; hundreds of thousands of people were already living there. Second, Lewis and Clark were certain to discover places and things of immediate value to the new nation. Third, the Lewis and Clark venture cost next to nothing by today’s standards. In 1989, NASA estimated that a people-to-Mars program would cost $ 400 billion, which inflates to $ 600 billion today. But the fact that a destination is tantalizing does not mean the journey makes sense, even considering the human calling to explore. And Mars as a destination for people makes absolutely no sense with current technology.
Present systems for getting from Earth’s surface to low-Earth orbit are so fantastically expensive that merely launching the 1, 000 tons or so of spacecraft and equipment a Mars mission would require could be accomplished only by cutting health-care benefits, education spending or other important programs or by raising taxes. Absent some remarkable discovery, astronauts, geologists and biologists once on Mars could do little more than analyze rocks and feel awestruck beholding the sky of another world.
It is interesting to note that when President Bush unveiled his proposal, he listed these recent major achievements of space exploration: pictures of the rings of Saturn and the outer planets, evidence of water on Mars and the moon of Jupiter, discovery of more than 100 planets outside our solar system and study of the soil of Mars. All these accomplishments came from automated probes or automated space telescopes. Bush’s proposal, which calls for "reprogramming" some of NASA’s present budget into the Mars effort, might actually lead to a reduction in such unmanned science, the one aspect of space exploration that’s working really well.
Rather than spend hundreds of billions of dollars to hurl tons toward Mars using current technology, why not take a decade or two decades, or however much time is required researching new launch systems and advanced propulsion? If new launch systems could put weight into orbit affordably, and if advanced propulsion could speed up that long, slow transit to Mars, then the dreams of stepping onto the Red Planet might become reality. Mars will still be there when the technology is ready.
The drive to explore is part of what makes us human, and exploration of the past has led to unexpected glories. Dreams must be tempered by realism, however. For the moment, going to Mars is hopelessly unrealistic.
According to the author, human travel to Mars
选项
A、would be probably realized in the near future.
B、should not be treated as the first priority today.
C、will not bring any benefits to human community.
D、is not feasible in light of today’s technology.
答案
B
解析
观点态度题。本题考查作者的态度。观察四个选项:[A]“将在不久实现”与文章倒数第二段首句内容不符,作者说“还不如用十年、二十年或者更多的时间来研究新的发射系统和更先进的推动器”,看来这并不是能在短期内实现的事情;[C]“不会给人类带来任何好处”,文章在第三段末尾提到,“…除了分析一下岩石成份…,什么也做不了”,可见,至少还是能够给人类带来一些发现的,并非完全无益;[D]“根据目前的科技来说不可行”,文章第二段末谈到“载人火星探险以人类目前的科技水平说,毫无意义”,联系上下文可知,作者的意思不是说目前的技术水平达不到载人火星探险的要求,而只是认为这样做的代价太大;[B]项所述内容正是此意,由于代价太大,火星计划不该被视为优先要做的事。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/uyp4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Writealettertooneofyourhighschoolclassmateswhoisinanearbycity,andinvitehim/hertoyourcityatthisweekend.S
Acontroversialdecisiononwhetherchoicecutsofsteakandcartonsofmilkproducedfromclonedanimalsaresuitableforthed
PresidentBushtakestothebullypulpittodeliverasternlecturetoAmerica’sbusinesselite.TheJusticeDept.stunstheacc
Businesstravelersusedtobethecashcowsofthehotelbusiness.Armedwithcorporatecreditcardsandexpenseaccounts,they’
Theauthor’sprimarypurposeindefiningpoweristo______.Whichofthefollowingbestdescribestherelationshipbetweenlaw
Newspaperpublishersmakemoneymainlyfromsubscribersandadvertisers.It’sbeenthatwayforcenturies.Butinthelastfewy
Whatmakesacitygoodforbusiness?Employersusuallylistaskilledworkforce,goodtransportlinks,lowpropertycostsandgo
Whenanyoneopensacurrentaccountatabank,heislendingthebankmoney.Hemay(1)_____therepaymentofthemoneyatanyt
Whenanyoneopensacurrentaccountatabank,heislendingthebankmoney.Hemay(1)_____therepaymentofthemoneyatanyt
Itisoftenobservedthattheagedspendmuchtimethinkingandtalkingabouttheirpastlives,ratherthanaboutthefuture.Th
随机试题
肺炎患儿病室适宜的温度、相对湿度为
患者,女,63岁,因头晕入院,测血压为160/100mmHg,医生给其用硝苯地平和普萘洛尔。普萘洛尔的结构母核属于芳氧丙醇胺类,下列药物不具有芳氧丙醇胺结构的是()。
以下哪些情况,应进行混凝土碳化深度检测()。
出让国有建设用地使用权出租的,租期届满而土地使用权未到出让年限时,出租人有权收回土地使用权,土地上承租人投资建造的建筑物、其他附着物归()。
《国土资源听证规定》规定,依当事人的申请组织的听证,一律公开举行。()。
以下几种定价形式属于心理定价的是()。
关于教师对于不同气质学生的指导,正确的是()。
W-12是一种严重危害谷物生长的病毒,每年要造成谷物的大量减产。科学家们发现。把一种从W-12中提取的基因,植入易受感染的谷物基因中,可以使该谷物产生对针对W-12的抗体,从而大大减少损失。以下各项如果为真,都能加强上述结论,除了
A.GettingcarriedawaywiththecultureB.CarryingvastamountofluggageC.StayingontheroadtoolongD.Weari
TheGuildfordFour,freedlastweekafterspending15yearsinprisonforcrimestheydidnotcommit,wouldalmostcertainlyhav
最新回复
(
0
)