首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
Scientists discovered that atoms of some substances are radioactive. This means that they are unstable and can be split. The cha
Scientists discovered that atoms of some substances are radioactive. This means that they are unstable and can be split. The cha
admin
2007-10-08
99
问题
Scientists discovered that atoms of some substances are radioactive.
This means that they are unstable and can be split. The chain of splitting atoms releases great destructive energy and it was this discovery which led scientists to develop the idea of an atomic bomb. The American government secretly worked to produce such a bomb and the first version was much more powerful than anyone had thought.
By this time, the World War II had ended in Europe. But the Japanese refused to surrender, the Americans decided that by dropping an atomic bomb on Japan, they could end the war quickly and save more of their soldier’s lives.
Soon after midnight on 6 August 1945, a bomb was dropped on the city of Hiroshima, a civilian target. No warning was given and there was total devastation. Almost all the buildings were destroyed and more than 100000 people died or were horribly wounded.
The Japanese military still did not want to surrender so three days later, the Americans dropped a second atomic bomb on the city of Nagasaki, killing 45000 people. The Japanese government was discussing ending the war when they heard the news of Nagasaki. Finally, they surrendered and the World War II came to an end.
At first, the scientists who had built the bomb were pleased that it had helped to end the war.
However, many would come to realize that they had helped to create the most terrible weapon known to man.
选项
A、was less powerful
B、was dropped in Nagasaki
C、was a failure
D、was tested in desert
答案
D
解析
细节题。采用排除法,从第一段可以看出D为正确答案。B是美国投放第二颗原子弹的地方。文章没有提及A,C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/v4QC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
Since1950s,thecomputerindustryhas______.Themainideaofthispassageis______.
______thesadnews,sheleanedoverthedeskandcriedbitterly.
Shedecidedto______inthehistorycourseatthelocaleveningschool.
Thenormaltemperatureforahumanbeingisabout37℃,nomatterinwhatpartoftheworldhelives.
Whenshefoundherdaughterwasrunningahighfever,she______tookhertohospital.
______wehavefinishedallthefinalexams,we’llhaveagoodtimeenjoyingourselves.
A、neighborB、heightC、weightD、eightyB
Thehigherthetemperature,______.
Hewentontosaythatitwasasimportanttorespectothersas______byothers.
Anyoneseencarryingbags,boxes,______whatever,wasstoppedbythepolice.
随机试题
议会共和制国家的总统是()
Thefatherwritesinhiswillthateverysonanddaughter______ashareofhisproperty.
Treesshouldonlybeprunedwhenthereisagoodandclearreasonfordoingsoand,fortunately,thenumberofsuchreasonsiss
以下关于喹诺酮类抗菌药物正确的说法是
人乳中免疫球蛋白含量最丰富的是人乳乳汁量最多的是
根据税法规定,下列说法错误的是()。
下列选项中,不属于实行次交易日起回转交易的是()。Ⅰ.债券竞价交易Ⅱ.权证交易Ⅲ.B股交易Ⅳ.深圳证券交易所专项资产管理计划收益权份额协议交易
将以融资租赁方式租人的固定资产视为企业的资产进行会计核算,体现了()原则的要求。
某民法典第1条规定:“民事活动,法律有规定的,依照法律;法律没有规定的,依照习惯;没有习惯的,依照法理。”问题:从法律解释与法律推理的角度分析该条规定在法律适用上的价值与条件。
以下哪些属于法律责任的产生原因()
最新回复
(
0
)