首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Social scientists have been trying to identify the conditions most likely to promote satisfying human lives. Their findings give
Social scientists have been trying to identify the conditions most likely to promote satisfying human lives. Their findings give
admin
2019-11-20
113
问题
Social scientists have been trying to identify the conditions most likely to promote satisfying human lives. Their findings give some important clues about choosing a career: Money matters, but as the economist Richard Easterlinand and others have demonstrated, not always in the ways you may think.
Consider this thought experiment. Suppose you had to choose between two parallel worlds that were alike except that people in one had significantly higher incomes. If you occupied the same position in the income distribution in both—say, as a median earner—there would be compelling reasons for choosing the richer world. After all, societies with higher incomes tend also to enjoy cleaner air and water, better schools, less noisy environments, safer working conditions, longer life expectancy and many other obvious benefits.
But context also matters. If you faced a choice between being a relatively low earner in a high-income society or being near the top in a society in which your income was lower in absolute terms, the answer would be less clear.
If the income difference was very small, being a top earner in the poorer world would probably be more satisfying. Your house would be smaller in absolute terms, but because it would be bigger than most other people’ s, you would be more likely to regard it as adequate.
It’s not just that more money doesn’t provide a straightforward increase in happiness. Social science research also underscores the importance of focusing carefully on the many ways in which jobs differ along dimensions other than pay. As economists have long known, jobs that offer more attractive working conditions—greater autonomy, for example, or better opportunities for learning, or enhanced workplace safety—also tend to pay less.
The happiness literature has identified one of the most deeply satisfying human psychological states to be one called "
flow
". It occurs when you are so immersed in an activity that you lose track of the passage of time. If you can land a job that enables you to experience substantial periods of flow, you will be among the most fortunate people on the planet. What’s more, as the years pass, you will almost surely develop deep expertise at whatever it is you’ve been doing.
Which of the following would be the most appropriate title for the text?
选项
A、Money Is Essential Yet not Necessarily Important
B、Context Counts in Job Hunting
C、The Incalculable Value of Finding a Job You Love
D、The Happiness Literature
答案
C
解析
主旨题。纵观文章可知,其前五段说明影响找工作的因素,即金钱、背景、更具吸引力的条件。最后一段说明找到好的工作并投身于其中的好处,由此可知C项较符合文意。A、B两项只是文章的一个方面,D项happiness literature在文章最后一段出现过,却不足以概括全文主旨,故本题选C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/v4e4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
TheoutbreakofswinefluthatwasfirstdetectedinMexicowasdeclaredaglobalepidemiconJune11,2009.Itisthefirstworld
A.TheconsequenceoflosingbonesB.AbetterlabthanonearthC.TwodifferentcasesD.Multipleeffectsformwei
Supposeyouhavefoundsomethingwrongwiththeelectronicdictionarythatyoubough!fromanonlinestoretheotherday.Write
OlympicGamesareheldeveryfouryearsatadifferentsite,inwhichathletes【1】differentnationscompeteagainsteachotherin
OlympicGamesareheldeveryfouryearsatadifferentsite,inwhichathletes【1】differentnationscompeteagainsteachotherin
OlympicGamesareheldeveryfouryearsatadifferentsite,inwhichathletes【1】differentnationscompeteagainsteachotherin
OlympicGamesareheldeveryfouryearsatadifferentsite,inwhichathletes【1】differentnationscompeteagainsteachotherin
OlympicGamesareheldeveryfouryearsatadifferentsite,inwhichathletes【1】differentnationscompeteagainsteachotherin
OlympicGamesareheldeveryfouryearsatadifferentsite,inwhichathletes【1】differentnationscompeteagainsteachotherin
Everyone,itseems,hasahealthproblem.AfterpouringbillionsintotheNationalHealthService,Britishpeoplemoanaboutdir
随机试题
电动机的定额是指()。
下列关于原子吸收法操作描述正确的是()。
患者,男性,25岁。面部、躯干部起白斑1个月,无明显诱因。其父亲曾有同样病史。查体:面部、躯干部可见大小不等不规则的色素脱失斑,白斑周围有色素沉着。该病的发病机制可能是
慢性盆腔炎时输卵管卵巢病理变化不包括
A县药品稽查人员在该县的一村卫生室进行监督检查,现场查获标示为B省的大众生物科技有限公司生产的金银花百合片和乌梢蛇桔梗胶囊等8种产品,共计6000盒,这些产品所含成分与国家药品标准规定的成分不符。A县公安局经立案侦查发现,B省的大众生物科技有限公司是两年
证券投资是指投资者(法人或自然人)购买股票、债券、基金券等有价证券以及这些有价证券的衍生品,以获取红利、利息及资本利得的投资行为和投资过程,是间接投资的重要形式。( )
甲国有企业拟利用英国乙公司的投资将其全资拥有的丙国有独资公司(下称丙公司)改组为中外合资经营企业。甲企业在与乙公司协商后,拟订的有关改组方案中有关要点如下:(1)改组前的丙公司注册资本5000万元人民币。甲企业拟将丙公司60%的股权转让给乙公司,转让价
文某欲买房,张某欲卖房,两人协商过程中,张某坚持单价为一万元,文某坚持八千元,双方未能达成一致。一日,文某见张某患病无力,迫使张某在准备好的合同上签字。关于文某的行为违背哪项民法原则,下列正确的是()。
在20世纪80年代,海洛因服用者就诊医院急诊室的次数增加了25%以上。因此很明显,在那个10年中海洛因的服用量在增加。如果假设下面哪一项,作者的结论可被合理地推出?
下列不属于数据库管理员(简称DBA)的职责的是
最新回复
(
0
)