首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
If there is any endeavor whose fruits should be freely available, that endeavor is surely publicly financed science. Morally, ta
If there is any endeavor whose fruits should be freely available, that endeavor is surely publicly financed science. Morally, ta
admin
2023-01-17
60
问题
If there is any endeavor whose fruits should be freely available, that endeavor is surely publicly financed science. Morally, taxpayers who wish to should be able to read about it without further expense. And science advances through cross-fertilization between projects. Barriers to that exchange slow it down.
There is a widespread feeling that the journal publishers who have mediated this exchange for the past century or more are becoming an impediment to it. One of the latest converts is the British government. Recently it announced that, the results of taxpayer-financed research would be available, free and online, for anyone to read and redistribute.
Britain’s government is not alone. Soon the European Union followed suit. In the U.S., the National Institutes of Health (NM, the single biggest source of civilian research funds in the world) has required open-access publishing since 2008. And the Wellcome Trust, a British foundation that is the world’s second-biggest charitable source of scientific money, after the Bill and Melinda Gates Foundation, also insists that those who receive its support should make their work available free.
Criticism of journal publishers usually boils down to two things. One is that their processes take months, when the Internet could enable them to take days. The other is that because each paper is like a mini-monopoly, which workers in the field have to read if they are to advance their own research, there is no incentive to keep the price down. The publishers thus have scientists—or, more accurately, their universities, which pay the subscriptions—in an armlock. That, combined with the fact that the raw material (manuscripts of papers) is free, leads to generous returns. In 2011, Elsevier, a large Dutch publisher, made a profit of £768 million on revenues of £2.06 billion—a margin of 37 percent. Indeed, Elsevier’s profits are thought so
egregious
by many people that 12,000 researchers have signed up to boycott the company’s journals.
Publishers do provide a service. They organize peer reviews, in which papers are criticized anonymously by experts (though those experts, like the authors of papers, are seldom paid for what they do). They also
sort the scientific sheep from the goats
, by deciding what gets published, and where. That gives the publishers huge power. Since researchers, administrators and grant-awarding bodies all take note of which work has got through this filtering mechanism, the competition to publish in the best journals is intense, and the system becomes self-reinforcing, increasing the value of those journals still further.
But not, perhaps, for much longer. Support has been swelling for open-access scientific-publishing: doing it online, in a way that allows anyone to read papers free of charge. The movement started among scientists themselves, but governments are paying attention and asking whether they might also benefit from the change.
Much remains to be worked out. Some fear the loss of the traditional journals’ curation and verification of research. Even Sir Mark Walport, the director of the Wellcome Trust and a fierce advocate of open-access publication, worries that the newly liberated papers have ended up in different places rather than being consolidated in the way they want.Arevolution, then, has begun. Technology permits it; researchers and politicians want it. If scientific publishers are not trembling in their boots, they should be.
The author mentions the concerns of Sir Mark Walport, who________.
选项
A、strongly supports current publishing arrangements and models
B、worries about the poor quality of current scientific publication
C、believes that the weaknesses of open-access journals can easily be overcome
D、is afraid that good papers in open-access journals may be neglected
答案
D
解析
本题问马克.华尔波特爵士的担忧。文中第7段最后一句提到,华尔波特爵士担心那些免费公开的文章可能没法如我们所期待的那样得到整合,而是出现在不同的地方,因此D项“担心发表在免费公开期刊上的好论文会被忽略”符合文意。A项“强烈支持目前的出版安排和模式”,与文意相反,文中说的是他支持变革,因此A项排除。B项“担心目前出版物质量不好”,文中无提及,排除。C项“认为期刊开放权限所带来的的缺点可轻易被克服”,也不符合文意中他的担忧,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/vCcD777K
本试题收录于:
CATTI二级笔译综合能力题库翻译专业资格(CATTI)分类
0
CATTI二级笔译综合能力
翻译专业资格(CATTI)
相关试题推荐
AdecadeagobiologistsidentifiedaremoteprotectedareainnorthernLaos,calledNamEt-PhouLouey,asthecountry’sprobable
Nobodyeverproteststhatanelementaryschoolshouldbedescribedas"manned"insteadof"staffed,"butdaretosuggesta"men
Nobodyeverproteststhatanelementaryschoolshouldbedescribedas"manned"insteadof"staffed,"butdaretosuggesta"men
Thinnerisn’talwaysbetter.Anumberofstudieshave【C1】________thatnormal-weightpeopleareinfactathigherriskofsomedi
Thinnerisn’talwaysbetter.Anumberofstudieshave【C1】________thatnormal-weightpeopleareinfactathigherriskofsomedi
Howseriouslyshouldparentstakekids’opinionswhensearchingforahome?Inchoosinganewhome,CamilleMcClain’skidsh
Howseriouslyshouldparentstakekids’opinionswhensearchingforahome?Inchoosinganewhome,CamilleMcClain’skidsh
Peoplehavespeculatedforcenturiesaboutafuturewithoutwork.Todayisnodifferent,withacademics,writers,andactivists
Peoplehavespeculatedforcenturiesaboutafuturewithoutwork.Todayisnodifferent,withacademics,writers,andactivists
Amtrak—thelargestrailwaycompanyintheU.S.—wasexperiencingadeclininginridership.【C1】________majorconcernstoAmtraka
随机试题
结核性胸膜炎胸腔积液,每次抽液不宜超过1000ml,最主要是为了防止
下列除哪项外为积证的证候特征
A.哌仑西平B.替普瑞酮C.三硅酸镁D.奥美拉唑E.溴丙胺太林属于胃黏膜保护剂的是
通用会计核算软件一般是指()的会计核算软件。
按照现行资源税的规定,下列说法正确的有()。
根据《合伙企业法》的规定,下列各项中,属于将合伙人除名情形的是()。
下列各项中,不符合车船税有关征收管理规定的是()。
正保公司2008年度归属于普通股股东的净利润为40000万元,归属于优先股股东的净利润为1000万元,发行在外普通股加权平均数为100000万股。年初已发行在外的潜在普通股有:(1)股份期权12000万份,每份股份期权拥有在授权日起五年后的可行权
Lookatthetenstatementsforthispart.Youwillhearastoryabout"CommunicationThroughTime".Decidewhetheryou
A、AtLeech’sschool.B、Inthepolicestation.C、Onthephone.D、AtMrs.Smith’shome.C本题问的是“对话最可能发生的地点”(Wheredoesthisconver
最新回复
(
0
)