首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Thus far, there is little evidence to suggest that technology will reduce inequality; indeed it may only intensify inequality. T
Thus far, there is little evidence to suggest that technology will reduce inequality; indeed it may only intensify inequality. T
admin
2013-06-23
71
问题
Thus far, there is little evidence to suggest that technology will reduce inequality; indeed it may only intensify inequality. Technology is costly and it is generally impossible to introduce advances to everyone at the same time. So who gets this access first? As we travel further and further along the electronic frontier through advances such as telecommuting (在家办公) and the Internet, the poor may be isolated from mainstream society in an " information ghetto (贫民窟) " .
Drawing on a survey, the Census Bureau (国家调查局) estimated that only 6. 8 percent of households earning less than $ 10,000 had home computers, compared to 61. 7 percent of those with incomes of $ 75,000 or more. This issue goes beyond individual interest or lack of interest in computers.
The technological advances of the present and future may not be equally beneficial to men and women. Many studies have shown that computer games, which serve as an important means of early socialization to computers, typically involve sports or skills associated with the traditional male role. As a result computers camps have become mainly male settings.
Like money, food, and other resources, technology is unevenly distributed within societies and throughout the world. The technology gap is widening rather than narrowing. Although nations are exchanging technical data more freely than before, critical technology transfer is often kept back. The technology exported to developing countries may be poorly suited to the conditions of their economies and workplaces.
According to the writer, "information ghetto" is caused by______.
选项
A、the strict control of information
B、the rapid technological advances
C、the complete isolation of the poor
D、the existence of mainstream society
答案
B
解析
题干意为“‘信息贫民窟’是由…引起的”。由第一段第一句“技术增加了人与人之间的不平等”以及后面讲到的“总是富人先获得使用先进技术的权利”可知,这样的不平等是由技术的迅速发展而造成的,故选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/vCeK777K
本试题收录于:
大学英语三级A级题库大学英语三级分类
0
大学英语三级A级
大学英语三级
相关试题推荐
A、Restaurant.B、Coffeeshop.C、Diningroom.D、Plane.D地点判断题。根据男士提问中提到的flight及女士回答中提到的land可以判断是在飞机上,故答案D正确。
What’sthenameofthemagazine?It’s______.Howmuchshouldasubscriberregularlypayyearly?He/Sheshouldregularlypay__
______youwerecomingtoday,Iwouldhavepickedyouupatthestation.
A、Theirstudyatschool.B、Thefinalexamination.C、Thenewspapers.D、Theirrelations.B本题的关键在于理解两人谈话的主题。对话中,女士询问男士Howmanyexam
Youarerequiredtowriteane-mailaccordingtotheinformationgivenbelowinChinese.说明:根据下列内容写一分电子邮件发件人:李林收件人:林伟日期:2
A、Sixty-fiveyuan.B、Seventyyuan.C、Thirty-fiveyuan.D、Seventeenyuan.A数字计算题。问题问女士付了多少钱,根据男士的回答“Sixty-fiveyuaninall”可以判断答案
A、Spain.B、France.C、Italy.D、Germany.C此题要求考生在理解原文的基础上进行推理。按照正常逻辑,已经游历过的地方不会成为以后旅行的目的地。根据原文,四个选项中只有选项C(意大利)讲话者还没有去过,故选该项。
A、Sugar.B、BothAandCC、VitaminD、Salt.B题目询问女士建议男士往水里放什么。由对话的相关内容“PutalittlesugarandvitaminCinthewater.”可知应放糖和维生素C,
Howhardisittogetbeautifulhair?Beautifulhaircannotbetakenforgranted.Environmentalfactors,chemicaltreatments
WhenIenteredtheroom,Ifoundmecup(break)______onthetable.
随机试题
课程目标的水平研究
使用避孕套之前一定要进行检查,最主要的原因是
当适时进行战略实绩评估与调整,下列关于企业战略调整的表述错误的是()。
判断纳税人是否存在账外销售问题、是否错误使用存货计价方法、是否人为调整产成品成本或应纳税所得额等问题的指标是()。
首批公布的豫菜代表性品种十大传统名菜中不包括()
某单位招录了10名新员工,按其应聘成绩排名1到10,并用10个连续的四位自然数依次作为他们的工号。凑巧的是每个人的工号都能被他们的成绩排名整除,问排名第三的员工工号所有数字之和是多少?()
免费与管理并不冲突,反而可以________。把管理等同于收费,甚至把收费当成管理的目标,免费了就________地“不收费不担责”,疏于管理,甚至无人过问,这不仅有违公共管理的价值追求,而且难以将免费的实惠落到实处。依次填入画横线部分最恰当的一项是(
一个足球教练这样教导他的队员:“足球比赛从来是以结果论英雄。在足球比赛中,你不是赢家就是输家;在球迷的眼里,你要么是勇者,要么是懦弱者。由于所有的赢家在球迷眼里都是勇敢者,所有每个输家在球迷眼里都是懦弱者。”为使上述足球教练的论证成立,以下哪项是必须假设的
根据IPv6的地址前缀判断下面哪一个地址属于全球的单播地址。________
Threepeoplewerewalkingalongastreet,firstwasabigmanthenawoman,andthenanoldman.Thefirsttwopassed.Theoldm
最新回复
(
0
)