首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、It is demanding in its recruitment. B、It provides no graduate framing programme. C、It recruits a large number of people. D、All
A、It is demanding in its recruitment. B、It provides no graduate framing programme. C、It recruits a large number of people. D、All
admin
2017-03-07
74
问题
M: Today we have journalist Jane Young on our shows. Glad to meet you, Jane.
W: Me too.
M: Being a journalist is really hard work. What inspired you to be a journalist? Was it family or did you just enjoy story writing at school?
W: I’ve always loved writing since I was a kid. It took me a while to work out what sort of job I could do that I could use some sort of creative writing in. It was only when I left university that I realised journalism would provide that opportunity. Interestingly enough, it was only after qualifying as a journalist that I found out my great uncle was a reporter for the paper that is now the Evening Standard.
M: Would I be able to go straight into working for a national paper after getting a suitable degree?
W: It is possible but only if you’re in the very lucky 1% who are accepted onto a graduate training programme run by a national newspaper. You’ve just got to apply. I’m not sure how many they take on but it’s a very small amount. Some newspapers have scrapped these schemes altogether. A lot of people who get on these schemes tend to be from Oxford or Cambridge.
M: If someone wants to be a newspaper journalist, what subjects should he be taking in school?
W: Newspapers want people from all walks of life and with all different skills and areas of expertise, because obviously they want to reflect the society they’re writing about so there’s no particular subjects you should take. A lot of journalists would have studied English because they like the written word, but I know people who have studied all sorts like politics and history. They’re all good background knowledge as you have to write stories about many different things. It’s only progressing in your career that you become a specialist writer. There’s a common misconception that a media studies course of some kind will help, but that’s not always true.
M: Is it useful to work on school newspapers if you want to be a journalist?
W: Definitely. Any kind of work experience you can get will help you get on to your training course and help you get your first job. It gives you something to talk about in an interview. You’ll always be competing against a lot of people. It will give you a little edge. You’ll learn of course, and you’ll have cuttings—stories that have been printed—to show everyone.
1. What is the reason for Jane Young to be a journalist?
2. According to the interview, what do we learn about the national paper?
3. According to Jane Young, what subjects should be taken in school in order to be a journalist?
4. Which is a requirement of a journalist?
5. What do we learn about work experience during school time?
选项
A、It is demanding in its recruitment.
B、It provides no graduate framing programme.
C、It recruits a large number of people.
D、All staffs come from Oxford or Cambridge.
答案
A
解析
在谈到国家级报刊时,女士说单靠获得合适的学位去应聘国家级报刊只会有1%的聘用机会,说明它的招聘要求很高,A项正确。国家级报刊会开展毕业生培训项目,且聘用人数非常少,排除B和C项。女士只说a lot of people是毕业于牛津大学或剑桥大学的,D项All太绝对。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/vEzK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
EvaluatingSpeakingSpeakingisacomplexactwithmanydifferentelementsinteractingtoproduceeffectivecommunication,
Peopletravelinglongdistancesfrequentlyhavetodecideif【M1】______theywouldprefertogobylandorsea.Hardlycananyon
Peopletravelinglongdistancesfrequentlyhavetodecideif【M1】______theywouldprefertogobylandorsea.Hardlycananyon
A、notgethighprofitthereB、notgetprofitthereC、losetheirmoneyD、getintodebtC本题考查重要细节。根据句(9)可知,希腊的投资等级降为“垃圾级”,这意味着投资者在
Imaginetakingauniversityexaminyourownhome,underthewatchfuleyeofawebcamorwithsoftwareprofilingyourkeystrokes
最令人怵目惊心的一件事,是看着钟表上的秒针一下一下地移动,每移动一下就是表示我们的寿命已经缩短了一部分。再看看墙上挂着的可以一张张撕下的日历,每天撕下一张就是表示我们的寿命又缩短了一天。因为时间即生命。没有人不爱惜他的生命,但很少有人珍视他的时间。如果想在
EvenmanyearlyleadersoftheUnitedStateshaveprovidednamesfortowns,onlyGeorgeWashingtonisrememberedinthenameof
A、Itissatisfying.B、Itisnotessential.C、Itistoomuch.D、Itisbarelyenough.D本题考查重要细节。根据句(7-1)、句(7—2)和句(7—3)可知,人们每天要摄取75
StoryTellingI.StatusofstorytellingA.Inthepastprovidedcultural【T1】______【T1】______providedmoraleducation
随机试题
与CT诊断定性无关的因素是
京巴犬,3岁,患病6月余,体瘦毛焦,食少,久泻不止,粪便稀溏,舌淡苔白,脉细。该病证的治法为()
患儿,男性,11岁。皮肤紫癜反复出现3年余,瘀斑、瘀点颜色紫黯,间或出现鼻衄、齿衄,面色萎黄,神疲乏力,食欲缺乏,头晕、心慌,舌淡苔薄,脉细无力。应首选的方剂是()
某测绘公司承接了某城市新区内1:500数字线划图(DLG)的修测任务。有关情况如下:1.新区概况新区面积约8km3,对原有的一些主要建筑物、道路和公园绿地进行了保留和整治,同时新建了大量的高层新写字楼、住宅小区及道路交通设施等。
定额本票面额分别为()。
以下( )属于车辆第三者责任保险中的“第三者”。
根据教学评价资料的处理方式,以学生学业水平考试结果进行的教学评价是()。
下列叙述中正确的是
Althoughheknewlittleaboutthelargeamountofworkdoneinthefield,hesucceeded______othermorewell-informedexperiment
Aguideorapersonwhoisworking______.Very______.
最新回复
(
0
)