首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
An industrial society, especially one as centralised and concentrated as that of Britain, is heavily dependent on certain essent
An industrial society, especially one as centralised and concentrated as that of Britain, is heavily dependent on certain essent
admin
2015-01-31
55
问题
An industrial society, especially one as centralised and concentrated as that of Britain, is heavily dependent on certain essential services, for instance, electricity supply, water, rail and road transport, the harbours. The area of dependency has widened to include removing rubbish, hospital and ambulance services, and, as the economy develops, central computer and information services as well. If any of these services ceases to operate, the whole economic system is in danger.
It is this interdependency of the economic system which makes the power of trade unions such an important issue. Single trade unions have the ability to cut off many countries’ economic blood supply. This can happen more easily in Britain than in some other countries, in part because the labour force is highly organized. About 55 percent of British workers belong to unions, compared to under a quarter in the United States. For historical reasons, Britain’s unions have tended to develop along trade and occupational lines, rather than on an industry-by-industry basis, which makes a wages policy, democracy in industry and the improvement of procedures for fixing wage levels difficult to achieve.
There are considerable strains and tensions in the trade union movement, some of them arising from their outdated and inefficient structure. Some unions have lost many members because of industrial changes. Others are involved in arguments about who should represent workers in new trades. Unions for skilled trades are separate from general unions, which means that different levels of wages for certain jobs are often a source of bad feeling between unions. In traditional trades which are being pushed out of existence by advancing technologies, unions fight for their members’ disappearing jobs to the point where the jobs of other unions’ members are threatened or destroyed. The printing of newspapers both in the United States and in Britain has frequently been halted by the efforts of printers to hold on to their traditional highly-paid jobs.
Trade unions have problems of internal communication just as managers in companies do, problems which multiply in very large unions or in those which bring workers in very different industries together into a single general union. Some trade union officials have to be reelected regularly; others are elected, or even appointed, for life. Trade union officials have to work with a system of "shop stewards" in many unions, "shop stewards" are workers elected by other workers as their representatives at factory or works level.
The trade union power is important in Britain because_____.
选项
A、the economy is very interdependent
B、unions have been established a long time
C、there are more unions in Britain than elsewhere
D、there are few essential services
答案
A
解析
细节题。由文章第一段第一句An industrial society.especially one ascentralised and concentrated as that of Britain,is heavily dependent on certainessential services…以及第二段首句可知,英国的工会力量巨大是由于经济对某些基本服务的依赖,故答案为A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/vcq7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Americanshavelongpridedthemselvesasbeingpartofanoptimisticsociety.ButanewresearchdescribesAmericansaspessimis
Work-lifeBalance:FlexAppealA)GeorginaBlizzardandNickyImriedecidedtheyneededtofindamoreflexibleworkingpatternw
Work-lifeBalance:FlexAppealA)GeorginaBlizzardandNickyImriedecidedtheyneededtofindamoreflexibleworkingpatternw
Work-lifeBalance:FlexAppealA)GeorginaBlizzardandNickyImriedecidedtheyneededtofindamoreflexibleworkingpatternw
WhyMinorityStudentsDon’tGraduatefromCollegeA)BarryMills,thepresidentofBowdoinCollege,wasjustifiablyproudofBowd
Couldthereasonfortheworld’seconomicmisfortunesallcomedowntofingerlength?Althoughcertainlyanoversimplificationo
A、Learnandrespectothercultures.B、Spreadourculturestoothercountries.C、Bearculturaldifferencesinmind.D、Considerot
TOEICistheTestofEnglishforInternationalCommunication.Itmeasuresthe【B1】______ofpeopletocommunicateintheworkplace
MostAmericansconsiderthemselvesfriendlypeople.FolksinthesouthernUnitedStates,inparticular,【B1】______entertainingg
MostAmericansconsiderthemselvesfriendlypeople.FolksinthesouthernUnitedStates,inparticular,【B1】______entertainingg
随机试题
(2005年第54题)风湿性心脏瓣膜病患者出现下列哪种征象应首先考虑有感染性心内膜炎的可能
玉液汤的适应证是增液汤的适应证是
饮水加氟适用于龋病高发区
建筑基坑支护采用重力式水泥土墙,当墙底为中密细砂,根据抗倾覆稳定条件确定其嵌固深度和墙体厚度时,需考虑的因素有()。
某热力管道工程,工程总造价5000万元,某施工企业通过招投标方式获得了该工程的施工任务,该施工企业为了保证预期利润目标的实现,责成项目经理部对工程项目成本制订完善的控制和管理措施和方法。施工项目经理部通过成本预测、成本计划、成本控制、成本核算、成本分析和成
全淹没灭火系统的干粉喷射时间不用大于()s。
2001年5月,小王与某公司签订了4年期的劳动合同,2003年6月,小王因出国留学主动提出解除劳动合同,某公司()支付小王经济补偿金。
某单位要在报名者中挑选2名献血者进行体检。最不可能被挑选上的是2007年以来已经献过血的人以及伤残人士。如果上述断定是真的,则以下哪项所言及的报名者最有可能被选上?()
以下关于SnifferPro的描述中,哪个是错误的?——
HackersAttackUSStateDepartmentComputersTheU.S.StateDepartmenthascloseditspublicemailsystemandwebsitesafter
最新回复
(
0
)