首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Intelligence test scores follow an approximately normal distribution, meaning that most people score near the middle of the dist
Intelligence test scores follow an approximately normal distribution, meaning that most people score near the middle of the dist
admin
2013-07-02
44
问题
Intelligence test scores follow an approximately normal distribution, meaning that most people score near the middle of the distribution of scores and that scores drop off fairly rapidly in frequency as one moves in either direction from the centre. For example, on the IQ scale, about two out of three scores fall between IQs of 85 and 115, and about 19 out of 20 scores fall between 70 and 130.
It has been common to associate certain levels of IQ with labels. For example, at the upper end, the label "gifted" is sometimes assigned to people with IQs over a certain point, such as 130. And at the lower end, mental retardation(智力迟钝)has been classified into different degrees depending upon IQ, so that, for example, IQs of 70 — 84 have been classified as borderline retarded, IQs of 55 — 69 as mildly retarded, IQs of 40 — 54 as moderately retarded, IQs of 25 — 39 as severely retarded, and IQs below 25 as profoundly retarded. Labeling schemes like these, however, have pitfalls and are in some ways dangerous.
First, the labels assume that conventional intelligence tests provide sufficient information to classify someone as either gifted, on the one hand, or mentally retarded, on the other. But most authorities would agree that this assumption is almost certainly false. Conventional intelligence tests are useful in providing information about some people some of the time, but the information they provide is about a fairly narrow range of abilities. To label someone as mentally retarded solely on the basis of a single test score is to risk doing a potentially great disservice and injustice to that person. Most psychologists and other authorities recognize that social as well as strictly intellectual skills are important in classifying a person as retarded. If a person adapts well to the environment, then it seems inappropriate to refer to that person as mentally retarded, a term with inescapably pejorative connotations.
Second, giftedness is generally recognized as more than just a degree of intelligence, even broadly defined. Most psychologists who have studied gifted persons agree that a variety of aspects make up giftedness. Howard E. Gruber, the Swiss psychologist, believes that giftedness unfolds over the course of a lifetime and involves achievement at least as much as intelligence. Gifted people, he contends, have life plans that they seek to realize, and these plans develop over the course of many years. To measure giftedness merely in terms of a single test score would be, for Gruber, a trivializa-tion of the concept.
It has come to be generally believed that______.
选项
A、an individual with a high IQ score is certainly gifted
B、an individual with a low IQ score must be mentally retarded
C、an individual with a high IQ score may be no less mentally retarded than one with a low IQ score
D、To be gifted or mentally retarded is determined by various factors
答案
D
解析
事实细节题。第三段指出判断“有天赋”还是“智障”的另一个重要依据——社交能力,第四段指出天赋由多方面的因素构成。这都说明[D]项说法正确。[C]项在文中找不到依据。其他两项和文章内容不符。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/w0n7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
AjuryinNorthernCaliforniahasfoundaphysician【C1】______forelderabusebecausehefailedto【C2】______enoughpainmedica
Livingstandardshavesoaredduringthe21stcentury,andeconomistsexpectthemtocontinuerisinginthedecadesahead.Doest
A、Theydeveloptheiridentitieswithinpeergroups.B、Theyreceiveinformaleducation.C、Theyperformvoluntarycommunityservic
A、Theymayhavetofollowcertainhousingrules.B、Adepositmayberequiredtorentanapartment.C、On-campusapartmentsareli
ArtificialIntelligenceI’msurethatHansMoravecisatleastassaneasIam,buthecertainlybroughttomindtheclassic
ArtificialIntelligenceI’msurethatHansMoravecisatleastassaneasIam,buthecertainlybroughttomindtheclassic
Directions:Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayentitledOnLiJb-tongLearning?Youshouldwriteat
Is20th-centurycapitalismfailing21st-centurysociety?Membersoftheglobalelitedebatedthatunusualquestionattheannual
A、Itisabreakthroughinthestudyofthenervesystem.B、Itmaystimulatescientiststomakefurtherstudies.C、Itsresulthel
Cultureispassedonfromonegenerationtothenextthroughcommunication.Thus,culturereferstobeliefsina【36】being,toat
随机试题
Thewalletisheadingforextinction.Asaday-to-dayessential,itwilldieoffwiththegenerationwhoreadprintnewspapers.
莎士比亚四大悲剧是《哈姆雷特》、《奥赛罗》、《李尔王》和
建设工程监理实施细则是由( )编制的。
按照安全文明施工的有关规定,施工现场设置的钢制大门高度不宜低于()m。
下列关于统收统支的表述正确的是()。
为了促进粮食增产、农民增收,长期以来特别是进入新世纪以来,党中央、国务院不断()三农工作。
某大湖是重要的候鸟越冬场所。近年来,该湖出现枯水期提前、枯水期持续时间延长等问题,枯水期水位过低,鱼类减少,影响了越冬的鸟类进食。有专家建议,应该在湖的人江水道处修建水闸,通过控制枯水期水位,增加湖区鱼类的生活空间,保护越冬的候鸟。以下哪项如果为真,将最有
ForanincreasingnumberofstudentsatAmericanuniversities,Oldissuddenlyin.Thereasonisobvious:thegrayingofAmerica
YourfriendJasoniselectedastheChairmanoftheStudents’Unionofyouruniversity.Writealettertocongratulatehim,stat
Thenorthernandsouthernpolarregionsaredifferentinmanyways.Themostimportantdifferenceconcernsthedistributionofl
最新回复
(
0
)