首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
When Microsoft bought task management app Wunderlist and mobile calendar Sunrise in 2015, it picked up two newcomers that were a
When Microsoft bought task management app Wunderlist and mobile calendar Sunrise in 2015, it picked up two newcomers that were a
admin
2021-03-11
40
问题
When Microsoft bought task management app Wunderlist and mobile calendar Sunrise in 2015, it picked up two newcomers that were attracting considerable buzz in Silicon Valley.Microsoft’s own Of¬fice dominates the market for "productivity" software, but the start-ups represented a new wave of technology designed from the ground up for the smartphone world.
Both apps, however, were later scrapped after Microsoft said it had used their best features in its own products.Their teams of engineers stayed on, making them two of the many "acqui-hires" that the biggest companies have used to feed their insatiable hunger for tech talent.
To Microsoft’s critics, the fates of Wunderlist and Sunrise are examples of a remorseless drive by Big Tech to chew up any innovative companies that lie in their path."They bought the seedlings and closed them down, " complained Paul Arnold, a partner at San Francisco-based Switch Ventures, put¬ting an end to businesses that might one day turn into competitors.Microsoft declined to comment.
Like other start-up investors, Mr.Arnold’s own business often depends on selling start-ups to lar¬ger tech companies, though he admits to mixed feelings about the result: "I think these things are good for me, if I put my selfish hat on.But are they good for the American economy? I don’t know."
The US Federal Trade Commission says it wants to find the answer to that question.This week, it asked the five most valuable US tech companies for information about their many small acquisitions over the past decade.Although only a research project at this stage, the request has raised the pros¬pect of regulators wading into early-stage tech markets that until now have been beyond their reach.
Given their combined market value of more than $5.5bn, rifling through such small deals— many of them much less prominent than Wunderlist and Sunrise—might seem beside the point.Between them, the five companies (Apple, Microsoft, Google, Amazon and Facebook) have spent an average of only $3.4bn a year on sub- $ lbn acquisitions over the past five years—a drop in the ocean compared with their massive financial reserves, and the more than $ 130bn of venture capital that was invested in the US last year.
However, critics say that the big companies use such deals to buy their most threatening potential competitors before their businesses have a chance to gain momentum, in some cases as part of a "buy and kill" tactic to simply close them down.
For the five biggest tech companies, their small acquisitions have ______________ .
选项
A、brought little financial pressure
B、raised few management challenges
C、set an example for future deals
D、generated considerable profits
答案
A
解析
根据关键词five biggest tech companies定位到倒数第二段第二句“Between them, the five companies (Apple,Microsoft,Google,Amazon and Facebook) have spent an average of only $3.4bn a year on sub-$1bn acquisitions over the past five years-a drop in the ocean compared with their massive financial reserves, and the more than $ 130bn of venture capital that was invested in the US last year”,在过去的五年里,这五家公司(苹果、微软、谷歌、亚马逊和Facebook)平均每年仅花费34亿美元进行10亿美元以下的收购——与它们庞大的财务储备以及去年在美国投资的逾1300亿美元风险资本相比,这只是沧海一粟。这些大公司的市值都超过了50万亿,小型收购和兼并对于他们来说简直是小菜一碟。A项“基本没有造成财务压力”与文章表述一致,故选A。B项“几乎没有提出管理方面的挑战”、C项“为未来交易树立榜样”在原文并未提及,故均排除。D项“产生可观的利润”,原文只是分析了这项做法并未造成严重的财政负担,并未谈及利润问题,故D项错误。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/wDY4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Bysayingthatacountry’sagriculturalsurplusesoften"complicate"itseconomy,theauthormeans______.Itcanbeinferredt
Becauseagricultureissoimportanttoanation’swell-being,governmentshavealwaysbeenconcernedwithit.Forexample,theU
Mosthumanbeingsactuallydecidebeforetheythink.Whenanyhumanbeing—executive,specializedexpert,orpersoninthestreet
Mosthumanbeingsactuallydecidebeforetheythink.Whenanyhumanbeing—executive,specializedexpert,orpersoninthestreet
Theroleofgovernmentsinenvironmentalmanagementisdifficultbutinescapable.Sometimes,thestatetriestomanagetheresou
Theroleofgovernmentsinenvironmentalmanagementisdifficultbutinescapable.Sometimes,thestatetriestomanagetheresou
Theroleofgovernmentsinenvironmentalmanagementisdifficultbutinescapable.Sometimes,thestatetriestomanagetheresou
Theroleofgovernmentsinenvironmentalmanagementisdifficultbutinescapable.Sometimes,thestatetriestomanagetheresou
Thequestioningoftheroleofthepubliegalleryisnotanewphenomenon.Itissomethingthathasbeenarguedoversinceitsv
Mosthumanbeingsactuallydecidebeforetheythink.Whenanyhumanbeing—executive,specializedexpert,orpersoninthestreet
随机试题
A.子宫逐渐发育但仍为幼稚型,宫体:宫颈超过1:1B.子宫发育成熟,卵巢发育尚不完善C.子宫卵巢均有一定程度发育,阴道可见少量出血D.子宫及宫颈萎缩,卵巢缩小变硬E.子宫开始萎缩,卵巢功能消退,卵泡不能发育成熟
关于精索静脉曲张的描述哪项不正确
下列面神经走向的描述哪项是错误的
某山区一妇女育有3个子女,生活贫困,长期从事重体力劳动,近期感觉头晕,乏力,腿部水肿,去医院检查:血清清蛋白28g/L,铁蛋白20μg/L。建议该妇女应多吃()
女,3岁,患肺炎已4天。体温持续在39~40℃,每日波动范围在1.0℃,并伴有脉搏及呼吸增快、食欲减退等症状。为该患儿测体温、脉搏和呼吸的要求是
某城市因道路拓宽需拆迁一幢建于2000年,建筑面积为8000m2的临街5层综合楼。该项目拆迁人向原产权单位支付了房屋拆迁补偿款后,原拆迁单位已搬迁完毕。该综合楼拆除前,相邻的某医院,经考察拟购买该楼后平移至医院甲地范围内继续使用,并已报政府规划主管部门批准
申请:批准
如何评价企业的长期偿债能力?
多媒体框架标准(MultimediaFramework)指的是__________标准。
我国第一条与国际互联网连接的专线是从中科院高能所到斯坦福大学直线加速器中心,它建成于_______。
最新回复
(
0
)