首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、Dressing patterns of workers. B、Man’s attitude towards dress. C、The importance of clothing. D、The styles of clothing. C主旨大意题。短
A、Dressing patterns of workers. B、Man’s attitude towards dress. C、The importance of clothing. D、The styles of clothing. C主旨大意题。短
admin
2013-11-18
47
问题
There is probably no area of human activities in which our values and lifestyles are reflected more vividly than they are in the clothes that we choose to wear. The dress of an individual is a kind of "sign language" that communicates a complex set of information and is usually the basis on which immediate impressions are formed. Traditionally, a concern for clothes was considered to be a feminine preoccupation, while men took pride in the fact that they were completely lacking in clothes consciousness. Time has changed as masculine dress takes on greater variety and color. As early as 1955, a research revealed that men attached high importance to the value of clothing in daily life. White-collar workers in particular viewed dress as a symbol capable of manipulation(控制), which could be used to impress or influence others, especially in work situations. Although blue-collar workers were less aware that they might be judged on the basis of their clothing, they recognized that any difference from the accepted pattern of dress would draw scoff from fellow workers. Since that time, the pattern has changed: The typical office workers may now be wearing the blue shirt, and the laborers the white shirt; but the importance of dress has not diminished.
16. What can our clothes do according to the passage?
17. What can we know about men in the past?
18. What can we learn about blue-collar workers according to the research of 1955?
19. What is this passage mainly about?
选项
A、Dressing patterns of workers.
B、Man’s attitude towards dress.
C、The importance of clothing.
D、The styles of clothing.
答案
C
解析
主旨大意题。短文开篇便提到,我们选择的着装比其他任何人类活动都更能反映出我们的价值观和生活方式。下文分别讲了不同时期、不同性别、不同职业的人对着装的态度的转变。综合理解可知,本文主要讲了着装的重要性。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/wJS7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、Themanislateforthetripbecauseheisbusy.B、ThewomanisgladtomeetMr.Browninperson.C、Themanismeetingthewom
A、Walkingthedog.B、Cuttingthegrass.C、Watchingthechildren.D、Feedingthefish.C
HarvardBusinessSchoolsaidonTuesdayitwasrejectingapplicationsfrom119would-bestudentsaccusedofhackingintoawebsi
A、Becauseitmasksthetruefeelingsoftheworkers.B、Becauseitleadstomorecomplaintsfromtheworkers.C、Becauseitpreven
Accordingtothepassage,beforetakingajob,apersonshould______.WhatcanbeinferredfromBeth’sstory?
Muchoftheequipmentwaslying______becauseofalackofspareparts.
A、110,000.B、1.2million.C、Onemillion.D、Overathousand.A根据对话中“thereare110,000deathscausedbysmokingeveryyear”可以推断出此题
A、Thespeaker’smotheroftenmadethemconfused.B、Thespeaker’sfamilymembershadapoormemory.C、Thespeaker’smotherhelped
Throughouthistory,manhashadtoacceptthefactthatalllivingthingsmustdie,butpeoplenowlivelongerthantheyusedto
Nowadayspeoplehaveincreasinglybecomeawareoftheneedtochangetheireatinghabits,becausemuchofthefoodtheyeat,par
随机试题
支气管扩张的早期病理改变是()。
王法官是某县人民法院派出法庭的法官,下列哪些行为违反了法官职业道德规范的要求?
纳税人采取邮寄方式办理纳税申报的,以()为实际申报日期。
早操、课间操等课外体育活动属于()。
统计工作,即统计实践,指人们运用科学方法对调查研究的对象进行数据搜集、整理和分析的全部工作,其结果形成一系列的统计资料。则下列属于统计工作的是( )。
大数据给人类呈现的是一幅既美好又可怕的未来图景:美好之处在于,它将给我们带来更大的视野和更新的发现,进而改变我们的工作和生活方式;可怕之处在于,它给我们带来更多的风险和更大的挑战,除了数据本身的安全之外,它更多地关乎人们的隐私。与此同时,在研究和制定大数据
古代六艺“礼、乐、射、御、书、数”中的“御”是指()
阅读下列材料:材料1目前生产资料价格80%以上,农产品90%左右,市场零售商品价格90%以上,都是在市场上形成的,由企业根据市场供求情况自主确定。 ——摘自《中国物价》1
在Windows中,按下()键,可以将整个屏幕复制到剪贴板中。
下面所列条目中,()不是关系数据模型所具有的优点。
最新回复
(
0
)