首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The International Education Industrial Develops The clock tower looks out over a 38-hectare campus graced by an ornamental l
The International Education Industrial Develops The clock tower looks out over a 38-hectare campus graced by an ornamental l
admin
2014-06-13
43
问题
The International Education Industrial Develops
The clock tower looks out over a 38-hectare campus graced by an ornamental lake and a pillared central hall. Add a little ivy and it could be almost any respected seat of learning in the West. Only the hemisphere is wrong. This is Ningbo campus of Nottingham University in China’s Zhejiang province, half a world away from its British home. Teaching is in English, the first language of the staff. Last year the college,a joint venture with a Chinese enterprise, opened its doors to 900 local students looking for an international education without leaving home. Within five years their numbers are forecast to reach 4, 000. Say Nottingham University provost Ina Gow:"Why go all the way to Britain when you can study in China at half the price?"
Good question. International education is now a global industry worth $ 30 billion a year, with some 2 million students studying abroad,a figure that’s forecast to treble by 2020. In particular, the surging economies of India and China are producing far more would-be graduates than their own colleges can accommodate. But preferences are changing fast as thrifty students give up their traditional favorites in the West and choose to stay closer to home. That means a change in strategy for recruit-hungry colleges anti governments. Says Andreas Schleicher, an education expert at the Organization for Economic Cooperation and Development, "The real international dimension is that we no longer move students around the world: we move the providers and contents instead."
It doesn’t take a Ph. D. to spot the trends. The United States still attracts more than a quarter of all overseas students,but its market share is slipping. Britain, in the second slot, saw the number of applicants from China dip by 20 percent last year. Factors include expense and tighter entry regulation. The United States last year relaxed some of its controls but not before losing some of the rich-student business from the Middle East. British universities are complaining loudly at the government’s decision to double the price of a student visa.
The big beneficiaries are back in the East, close to home for Indian and Chinese students. With generous state help, Australian colleges now attract 9 percent of overseas students, after a decade of double-digit increases. Australians’ goal: 560, 000 foreign students—almost three times today’s figure— by 2025, with Asians accounting for some 70 percent of the total. What’s good for the col-leges is also good for the national accounts. International education now ranks as Australia’s fourth largest source of export dollars after coal, tourism and iron ore.
Students choose to stay closer to home mainly because of______.
选项
A、their fear of homesickness
B、the surging economy of their home country
C、the changing pattern of world education
D、their personal economic reason
答案
D
解析
推理判断题。由题于中的stay closer to home定位至第二段第四句,该句指出:但是学生的喜好变化很快,节俭的学生不再向原来那样向往西方大学,而是选择离家近的学校。由句中的thrifty(节俭的,节省的)可推断出,他们这样做是出于经济上的考虑,故D为答案。该句所在的上下文没有提到学生的思乡之情,排除A;该段第三句提到the surgingeconomies of India and China是说明经济的快速发展造成了毕业生过多,这与选择在国内读书无关,排除B;文中没有提到教育模式改变,只是在第五句提到a change in strategy,C没有依据,排除.
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/wMO4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Inthefollowingtext,somesentenceshavebeenremoved.ForQuestions(41-45),choosethemostsuitableonefromthelistA-Gt
Largelyfor"spiritualreasons",NancyManosstartedhome-schoolingherchildrenfiveyearsagoandhasstudiouslyavoidedpubli
Theideaisasaudaciousasitaltruistic:provideapersonallaptopcomputertoeveryschoolchild—particularlyinthepoorestp
Theword"interest"inthefirstparagraphmostprobablymeansItcanbeinferredfromthetextthat
Accordingtotheauthor,theAmericaneconomicsituationis______.WhichofthefollowingstatementsisNOTmentionedinthep
WelearnfromthetextthattheworkoftheINSItcanbeinferredfromthetextthattheINS
Happinessisfashionablethesedays.Yetshouldweacceptthecommonviewthatthenew"science"ofhappinesshascementedthes
Denial,anger,bargaining,depression,acceptance.Someltedintopopculturearethefivestagesofgrief—introducedinthe1
Americanstodaybelievethatacceptablesocialbehaviorfollowseffortlesslyfrompersonalvirtue.The(1)_____betweenmoralsa
ThereisaphotoexhibitionofChina’shistoryofreformandopening-up.Youaregoingtotakepartinitwithsomeoldpictures
随机试题
设y=sin(lnx),则y’(1)=_________。
膀胱炎患者的尿液具有哪些特征
患者,女,48岁。有口腔黏膜粗涩感,进刺激食物感疼痛半年,检查发现其舌背左右各一黄豆大小白色病损,浅淡,表面乳头消失、质软。双颊自口角至颊脂垫尖处广泛白色角化网纹,基底充血发红。双舌缘舌腹也可见类似病损。询问病史及临床检查时应注意以下几点,不包括
1,2,3,…,25这25个数字中的质数个数为().
市场经济运行的基本规律包括()。
某单位因施工需要,须砍伐单位内的几株梧桐树,在给所在街道办事处绿化办公室行文时,宜用()。
下面的三角形表示某省五种产业的数量按地域划分(城区、郊区、乡村)所占百分比。图上的字符表示各种工业,三角形的顶点表示100%,与该顶点相对的基线表示0%。例如,该省所有的加工企业中,约有70%地处城市,5%位于乡村,25%在郊区。大约有百分之几的服务
中国历史上第一个全国性的专职警察机构是清朝的()。
调查表明,使得大学生学习成绩下降的一个重要因素是:很多大学生玩网络游戏。为了提高大学生的学习成绩,学校作出决定:禁止在校园网上玩网络游戏。以下哪项最能对学校的决定进行质疑?
数据是企业中最【】的因素,它又是企业所有运行活动的数字化特征。
最新回复
(
0
)