Late last year, I needed to transport some furniture from our house in Sussex to my son’s flat in central London. I should have

admin2022-04-03  21

问题     Late last year, I needed to transport some furniture from our house in Sussex to my son’s flat in central London. I should have paid a man to do it for me, but foolishly confident in my driving ability, I decided to hire a van and drive it myself. It was a Ford Transit 280, long and wide; you couldn’t see out of the back. You never really knew how close you were to anything else on the road.
    Reversing in my home yard, I crashed into a small shed, causing permanent damage. At least I owned the shed.
    I loaded up the furniture and set out. By now it was rush hour. My nerves broke down, as I steered the huge van through ever-shifting lanes, across oncoming vehicles, between distances of buses, at last to Charlotte Street.
    Here, I found an available parking space. As I reversed into it, I noticed three people at a pavement cafe waving to me. I got out, trembling violently, like one who has just endured a storm-y Atlantic crossing. "You’ve shifted the car parked behind you three feet," they said, and it belonged to a disabled person. I examined the car. There were white scratches along its front bumper. It bore a disabled sign. So, now I was a bad driver and a bad man. Under the stern gaze of the three, I left an apologetic note on the damaged car’s windscreen, giving my phone number.
    I unloaded the furniture, dripping with sweat. Wanting only to escape the monster, I drove the van back to its base on the Edgware Road. On arrival, the hire man told me I must fill it up with petrol before returning it. " Just charge me," I cried, still shaking with fear. He gazed at me with understanding. No doubt he’d witnessed others in this state before. "How about I drive you to a petrol station, you fill up, and I drive her back?" he asked.
    He danced the great van through the traffic so casually that it would have shamed me if I had not been so grateful.
On his way to Charlotte Street, the writer felt________.

选项 A、frightened
B、annoyed
C、relaxed
D、excited

答案A

解析 细节题。由文章中的第三段第三句话“My nerves broke down. as I steered the huge Van through ever—shifting lanes,across oncoming vehicles,between distances of buses,at last to Charlotte Street. ”可知,那时作者面对不断变换着的车道,迎面驶来的车以及在拥挤的车道中穿梭,作者非常害怕,精神已经快崩溃了,在四个选项中,只有A项frightened“害怕的”符合当时作者的心情,B项意为“恼怒的”,C项意为“放松的”,D项意为“兴奋的”,均不符合题意,故选A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/wXNd777K
0

最新回复(0)