首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、A go-between. B、A married lady. C、A relative. D、A neighbour. A短文中提及印度的例子时提到,媒人通常是一位已婚女士,如果她知道哪家的小伙子希望结婚,她就会找上门承诺为他找一个合适的新娘。由此可
A、A go-between. B、A married lady. C、A relative. D、A neighbour. A短文中提及印度的例子时提到,媒人通常是一位已婚女士,如果她知道哪家的小伙子希望结婚,她就会找上门承诺为他找一个合适的新娘。由此可
admin
2022-07-21
61
问题
Despite the recent growth in the number of divorces, people in the West still tend to regard courtship and marriage through the eyes of a Hollywood producer. For us it’s a romantic business, but in other parts of the world things work differently. In India, for instance, arranged marriage is still very common. A go-between, usually a married lady, learns that a young man wishes to get married and she promises to find him a suitable bride. The young couple meet for the first time on the day of the wedding.
In Japan, too, arranged marriages still take place. But their marriages are organized in a different way. The young couple are introduced by their relatives. They get a chance to have a look at one another, for example, in the cafe", and if one of them says " Oh, no, I could never marry him (or her). " they call the whole thing off. But if they like one another, then the wedding goes ahead.
In parts of Africa, a man is allowed to have several wives. When he takes a new wife and buys her a nice present, he has to buy all his other wives presents of equal value. If there is a disagreement in the family, the husband has three or four wives to argue with instead of just one.
Now, most people, being used to the Western style of courtship and marriage, will assume that this is the best system and the one with the greatest chance of producing a happy marriage. But pause and reflect, marriage is always something of a gamble.
Questions 12 to 15 are based on the passage you have just heard.
12. What is the passage mainly about?
13. Who plays a very important role in an arranged marriage in India?
14. What do we learn about a young couple’s first meeting in Japan?
15. What do we learn about the speaker’s attitude towards marriage?
选项
A、A go-between.
B、A married lady.
C、A relative.
D、A neighbour.
答案
A
解析
短文中提及印度的例子时提到,媒人通常是一位已婚女士,如果她知道哪家的小伙子希望结婚,她就会找上门承诺为他找一个合适的新娘。由此可知,在印度的包办婚姻中媒人的作用很重要,因此答案为A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/wcx7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
过年发红包(giftmoney)和收红包是中国传统习俗,寓意祝福和团圆。如今,红包文化在新技术的推动下推陈出新,虽然是源于商业目的,但在效果上契合了网络时代的社交需求。红包文化本身就是图个气氛。现在,这一古老习俗再生(revive)于网络,核心体验不
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayentitledMyViewsonUniversityRanking.Youshouldwriteatle
家中度假(staycation)是指一个人或一家人待在家里休息,或者在离家不远的景点游览的一段时光。人们在家中度假的原因很多,如家庭预算紧张、出游成本不断攀升,或者孩子太小。对于大多数中国人来说,节假日期间景区人山人海,高速公路、城市道路拥堵(conges
中国的体育运动(physicalcultureandsports)经历了几千年的发展,但是直到1949年中华人民共和围成立之后体育运动才成了一项国家事业。中国发展体育运动的目的是:扩大体育宣传、增强人民体质、提高整个国家的运动技能、创造新纪录,来促进
A、Toincreaseshoeseriesandoutput.B、Toconsolidatedifferentstylesoncampus.C、Toreceivemoresupportfromthesociety.D
A、Brutal.B、Justifiable.C、TooHarsh.D、Well-deserved.C女士替SteveBril求情,询问男士这一方是否可以不采取这么严厉的措施来阻止SteveBril的所作所为。可见女士认为对SteveBri
A、Salary.B、Holiday.C、Workingcondition.D、Medicalbenefits.D
A、Theyhavebadrelationshipwithothers.B、Theygooutforawalktoofrequently.C、TheyareaddictedtotheInternet.D、Theys
A、Hesentsurgeonstoserveinthearmy.B、Heprovidedsoldierswithmedicalsupplies.C、Herecruitedvolunteerstocareforthe
A、Hehaspresentedhisspeechmanytimes.B、Thetopicisquitefamiliartohim.C、Heknowshowtocomposeaspeech.D、Hisclassm
随机试题
大体积混凝土构筑物产生裂缝的原因有()。
A、I期临床试验B、Ⅱ期临床试验C、Ⅲ期临床试验D、Ⅳ期临床试验E、生物等效性试验根据《药品注册管理办法》药物治疗作用确证阶段是
个人贷款业务的特征有()。
历史老师钱老师在课上讲述南京大屠杀时不禁义愤填膺,声音一度哽咽。这种情绪状态属于()。
列宁曾说,新经济政策是用一种改良主义的办法解决苏维埃国家过渡时期经济发展战略任务的长期政策,这里的“改良主义”是指()。
抗战胜利后,中国共产党提出“和平、民主、团结”三大口号,曾经希望通过和平的途径对中国进行政治社会的改革,逐步向新中国这个目标迈进。请回答:当时中国共产党为什么曾经希望通过和平途径对中国进行政治社会改革?
服务器系统年停机时间为8.5小时,系统可用性可以达到()。
A、Pollutionandpopulationexplosion.B、Universalloveandunderstandingbetweenpeople.C、Adviceandsuggestionsfortheirchil
A、Theyaresupposedtowriteanessayof1,000words.B、Theyareaskedtodothepresentationseparately.C、Eachofthemneedst
Radicalcutstosocialwelfarespendingtoreducebudgetdeficitscouldcausenotjusteconomicpainbutcostlives,warnexpert
最新回复
(
0
)