首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Last week the American novelist Jonathan Franzen spoke about the e-reader, which he said threatened the sense of permanence foun
Last week the American novelist Jonathan Franzen spoke about the e-reader, which he said threatened the sense of permanence foun
admin
2021-09-17
12
问题
Last week the American novelist Jonathan Franzen spoke about the e-reader, which he said threatened the sense of permanence found in the printed book.
I am all for taking shots at Amazon and its popular Kindle, because the company is showing the unmistakable ticks of the power-mad monopoly, but Franzen was talking nonsense. If the printed word were the guardian of all democratic values, how is it that the country Germany where, in 1439, Johannes Gutenberg invented the movable type printing press yielded almost 500 years later to a totalitarian hell, in which books, and the knowledge in them, were suppressed with a relatively small number of bonfires? Ink on paper is not a guarantor of good government either.
What I guess Franzen is complaining about is that people using e-readers may not bring the serious attention to a book that he applies in his writing, which is famously undertaken in conditions of monastic rigour that exclude an internet connection. Like many, he believes that we are less able to focus on the deeper meaning of books and are the worse for it.
This belief about our attention-deficit is not proven, but the obvious point is we still have a choice between screen or print, which is likely to remain, because people will always take pleasure in reading a work on the page and marking a passage. Naturally, few of us read in the way that Dickens’s audience did, but that is because of a deficit of time, not necessarily one of attention. We do, however, read and write more every year. The statistics of our hyperactivity are astonishing and show, for instance, that the information passing through our minds has risen threefold in the past 30 years and increases by about 6% every year.
So, the truth is that serious books such as Franzen’s Freedom or The Corrections have to compete for our time, whether in print or on a screen. But if a book is good, it will earn the effort and reflection that no doubt Franzen’s book deserve. Yet this is not an entitlement and the idea that we are becoming incapable of sustained attention simply doesn’t hold up, as the sales of complicated science books attest. Indeed, I have a strong sense that the web has vastly increased our collective intelligence; that we are better informed, shrewder and able to grasp things more quickly than we were 20 years ago.
The author mentioned the sales of science books in paragraph 5 to show that______.
选项
A、most of us are incapable of sustained attention
B、books need to compete for our time
C、we haven’t lost the ability to read deeply
D、the decrease in our reading time
答案
C
解析
细节题。由science books定位到第五段第三句“现代读者丧失了持久注意力的观点站不住脚,复杂的科技图书的销量证明了这一点”。由此可知,作者提到复杂的科技图书的销量是为了反驳弗兰岑的错误观点。之所以强调“复杂”的科技图书,是为了暗示这类图书需要人们的深入阅读,从而更能说明现代读者并未失去深入阅读的能力,C项正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/wl1Z777K
0
考研英语一
相关试题推荐
技术与天才哪个对科学发展更重要——1994年英译汉及详解Accordingtothenewschoolofscientists,technologyisanoverlookedforceinexpandingthehori
技术与天才哪个对科学发展更重要——1994年英译汉及详解Accordingtothenewschoolofscientists,technologyisanoverlookedforceinexpandingthehori
美国的知识分子——2006年英译汉及详解IsittruethattheAmericanintellectualisrejectedandconsideredofnoaccountinhissociety?Iamgo
Overthepastcentury,allkindsofunfairnessanddiscriminationhavebeencondemnedormadeillegal.【F1】Butoneinsidiousform
Everybodydoesn’tbelievethatrumor.
Formostofhumanhistoryrichpeoplehadthemostleisure.Ontheotherhand,thepoorhavetypicallyworkedpersistently.Hans
Seariseasaresultofglobalwarmingwouldimmediatelythreatenthatlargefractionoftheglobelivingatsealevel.Nearlyo
Seariseasaresultofglobalwarmingwouldimmediatelythreatenthatlargefractionoftheglobelivingatsealevel.Nearlyo
TruthinadvertisingisaconceptcentraltotheAmericanfreemarketeconomicsystem.Accordingtothistheory,companiesthat
Birth,growth,decline,death:itistheusualcycleforpeople,companiesandindustries.Butthestoryofviolin-makinginCre
随机试题
男,67岁。戴全口义齿数周,由于疼痛来院复诊,检查:全口义齿固位良好,患者无法准确指出疼痛部位,口腔黏膜未见明显压痛点。本例最有可能造成的原因是
某土建工程项目按单价合同进行招标,该项目标底为1200万元,额定工期为18个月。共有A、B、C、D、E五家申请投标的施工企业已通过资格预审,其原报价(开标报价)如表7-7所示。其中,B、D两家公司分别为中国公司和中外联营,按规定可享受国内评标价
某债券基金持有1亿元的债券组合,债券组合的久期是4.5,此时国债期货合约CTD券的久期是5.0。经过分析,认为未来市场收益水平会下降,如果基金公司希望将债券组合的久期调整为5.5,可以()。Ⅰ.买入国债期货Ⅱ.买入久期为8的债券Ⅲ.买入CTD
某企业因不按税法规定计算申报缴纳税款,被主管税务机关查处后,除了补税,还需补缴税收滞纳金,则下列补缴滞纳金的会计核算中错误的有( )。
甲公司于2013年年初将其所拥有的—座桥梁收费权出售给A公司10年,10年后由甲公司收回收费权,一次性取得收入2000万元。款项已收存银行。售出10年期间,桥梁的维护由甲公司负责。则甲公司2013年该项业务应确认的收入为()万元。
以下关于质量特性的陈述,正确的是_________。
把下面的六个图形分为两类,使每一类图形都有各自的共同特征或规律,分类正确的一项是()。
儿童能够数出2只苹果、2把椅子、2张纸,但并不能正确理解“2”的意义,在经验不断地积累过后,儿童知道2可以代表任何两个物体。这说明儿童学习数学()
依据我国刑事诉讼法的规定,犯罪地指犯罪行为发生地。()
A、Nappingfor2hoursisbetterthanfor40minutes.B、Itdoesnotreviveyouifthenaplaststoolong.C、Youshouldnevertake
最新回复
(
0
)