首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
公务员
The tourist trade is booming. With all this coming and going, you’d expect greater understanding to develop between the nations
The tourist trade is booming. With all this coming and going, you’d expect greater understanding to develop between the nations
admin
2015-07-20
60
问题
The tourist trade is booming. With all this coming and going, you’d expect greater understanding to develop between the nations of the world. Not a bit of it! Superb systems of communication by air, sea and land make it possible for us to visit each other’s countries at a moderate cost. What was once the "grand tour" ,reserved for only the very rich, is now within everybody’s grasp? The package tour and chartered flights are not to be sneered at. Modern travelers enjoy a level of comfort which the lords and ladies on grand tours in the old days couldn’t have dreamed of. But what’s the sense of this mass exchange of populations if the nations of the world remain basically ignorant of each other?
Many tourist organizations are directly responsible for this state of affairs. They deliberately set out to protect their clients from too much contact with the local population. The modern tourist leads a cosseted, sheltered life. He lives at international hotels, where he eats his international food and sips his international drink while he gazes at the natives from a distance. Conducted tours to places of interest are carefully censored. The tourist is allowed to see only what the organizers want him to see and no more. A strict schedule makes it impossible for the tourist to wander off on his own; and anyway, language is always a barrier, so he is only too happy to be protected in this way. At its very worst, this leads to a new and hideous kind of colonization. The summer quarters of the inhabitants of the cite universitaire: are temporarily reestablished on the island of Corfu. Blackpool is recreated at Torremolinos where the traveler goes not to eat paella, but fish and chips.
The sad thing about this situation is that it leads to the persistence of national stereotypes. We don’t see the people of other nations as they really are, but as we have been brought up to believe they are. You can test this for yourself. Take five nationalities, say, French, German, English, American and Italian. Now in your mind, match them with these five adjectives: musical, amorous, cold, pedantic, native. Far from providing us with any insight into the national characteristics of the peoples just mentioned, these adjectives actually act as barriers. So when you set out on your travels, the only characteristics you notice are those which confirm your preconceptions. You come away with the highly unoriginal and inaccurate impression that, say, "Anglo-Saxons are hypocrites" of that "Latin peoples shout a lot". You only have to make a few foreign friends to understand how absurd and harmful national stereotypes are. But how can you make foreign friends when the tourist trade does its best to prevent you?
Carried to an extreme, stereotypes can be positively dangerous. Wild generalizations stir up racial hatred and blind us to the basic fact—how trite it sounds! —That all people are human. We are all similar to each other and at the same time all unique.
The purpose of the author’s criticism is to point out______.
选项
A、conducted tour is disappointing
B、the way of touring should be changed
C、when traveling, you notice characteristics which confirm preconception
D、national stereotypes should be changed
答案
B
解析
B.旅游的方式应改变。整篇文章(除第一段外)都围绕旅游方式不理想来进行批评。第二段集中在导游观光使旅游者难以和当地人民接触。第三段,见到的只是证实了旅游者本人事先形成的思想/先入之见,旅游根本达不到了解对方的目的。第四段讲了民族固定模式(先入之见的模式)的可怕后果。要使人懂得所有的人们都是人类,彼此相似,又各具特点,就得改变旅游的方式。A.导游观光令人失望。C.旅游时,你见到的特性证实了你的先入之见。D.民族模式应当改变。这三条都是批评的具体内容。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/x2Oq777K
本试题收录于:
小学英语题库特岗教师招聘分类
0
小学英语
特岗教师招聘
相关试题推荐
记忆分为感觉记忆、短时记忆和长时记忆三个阶段。在感觉登记阶段帮助学生更有效地学习的方法是()。
YoungadultfilmmakersallhopetoshowtheirworksininternationalfestivalslikeSundanceandToronto.Butwhataboutreally
WhenIsawTom,Istoppedandsmiled,buthe_________meandwalkedon.
OnMondaymorningsitusually_________meanhourtodrivetoworkalthoughtheactualdistanceisonly20miles.
Alittleboyinvitedhismothertoattendhisschool’sfirstteacher-parentmeeting.Tothelittleboy’s【C1】________,shesaids
A.YoushouldgotoanEnglishcorner.B.WhatcanItalkabout?C.YoushouldlearnEnglishwell.D.What’stheproblem?E.You
A.YoushouldgotoanEnglishcorner.B.WhatcanItalkabout?C.YoushouldlearnEnglishwell.D.What’stheproblem?E.You
Myprettygirlfriendhadafailedmarriageinthepast.Afterdivorce,herparentsshedthedeepestprotectionandcaretoherb
Toappreciatesomethingmeanstobegratefulorthankfulforit.Whenyouaregrateful,youliterally【C1】________yourselfupto
—Whatdoyouthinkofherperformance?—It’sgreat!Hervoice______verybeautiful.
随机试题
操作系统能找到磁盘上的文件,是因为有磁盘文件名与存储位置的记录。在Windows中,这个记录表称为_______。
患者,女,52岁,因交通意外致颈椎骨折,右侧面部擦伤,失血约1000ml。经救治后病情稳定,拟行颅骨牵引治疗。患者的体位应为()
关于发回重审,下列哪一说法是不正确的?()
( )功能是针对期货投机者来说的,也是期货市场的基本功能之一。
除供需关系外,下列哪些因素也能影响期货价格?()
下列项目中,按照现行汇率折算的有( )。
大爆炸理论的最直接的证据来自于对遥远星系光线特征的研究。在20世纪20年代美国天文学家埃德温·哈勃测量了18颗恒星(它们距地球的距离是已知的)发出来的光,发现它们都全部存在着红移。哈勃得出结论,这些恒星一定相对于我们(观测者)在后退。因为根据多普勒效应,恒
无风险报酬率为6%,市场上所有股票的平均报酬率为10%,某种股票的β系数为2,则该股票的报酬率为()。(2006年单项选择题)
注视灯光一段时间,然后闭上眼睛,眼前会出现灯的光亮形象,这是感觉的()
马克思对未来新社会发展的目标概括是( )
最新回复
(
0
)