首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Coca-Cola has always been more focused on its economic bottom line than on global warming, but when the company lost a profitabl
Coca-Cola has always been more focused on its economic bottom line than on global warming, but when the company lost a profitabl
admin
2018-09-15
38
问题
Coca-Cola has always been more focused on its economic bottom line than on global warming, but when the company lost a profitable operating license in India because of a serious water shortage there in 2004, things began to change. Today, after a decade of increasing damage to Coke’s balance sheet as global droughts dried up the water needed to produce its soda, the company has embraced the idea of climate change as an economically disruptive force.
"Increased droughts, more unpredictable variability, 100-year floods every two years," said Jeffrey Seabright, Coke’s vice president for environment and water resources, listing the problems that he said were also disrupting the company’s supply of sugar cane and sugar beets (甜菜). "When we look at our most essential ingredients, we see those events as threats."
Coke reflects a growing view among American business leaders and mainstream economists who see global warming as a force that contributes to lower GDP’s, higher food and commodity costs, broken supply chains and increased financial risk. Their position is at striking odds with the longstanding argument, advanced by the coal industry and others, that policies to curb carbon emissions are more economically harmful than the impacts of climate change.
In Washington, the World Bank president, Jim Yong Kim, has put climate change at the center of the bank’s mission, citing global warming as chief contributor to rising global poverty rates and falling GDP’s in developing nations. In Europe, the Organization for Economic Cooperation and Development, the Paris-based club of 34 industrialized nations, has begun to warn of Ihe steep costs of increased carbon pollution.
Nike, which has more than 700 factories in 49 countries, many in Southeast Asia, is also speaking out because of extreme weather that is disrupting its supply chain. In 2008, floods temporarily shut down four Nike factories in Thailand, and the company remains concerned about rising droughts in regions that produce cotton, which the company uses in its athletic clothes.
Both Nike and Coke are responding internally: Coke uses water-conservation technologies and Nike is using more synthetic material that is less dependent on weather conditions. At Davos and in global capitals, the companies are also lobbying governments to enact environmentally friendly policies.
Why did Coca-Cola lose the operating license in India in 2004?
选项
A、Its operating license was overdue.
B、It only focused on its economic bottom line.
C、India was lack of water resources.
D、It decided to fight against climate change.
答案
C
解析
本题询问可口可乐公司失去在印度的营业执照的原因。题干所问与第1句中when the company lost…in India一致,故该句because of后的内容即为本题答案。C中的lack of water resources“缺乏水资源”与原文中的serious water shortage“严重的水资源短缺”意思一致,故为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/x347777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、2yearsold.B、3yearsold.C、4yearsold.D、8yearsold.D选项都是岁数,这些数字可能在原文中都出现过,这就要求在听录音的同时,听到每一个数字都要在旁边做笔记。原文两次提到,直到8岁时儿童的某只
A、Shewasquestionedbythepolice.B、Shewasshutinasmallroomfor20minutes.C、Shewasinsultedbytheshoppersaroundher
A、Gasfee.B、Utilities.C、Furniture.D、Aparkingplace.B男士问女士的房租预算是多少,女士回答说每月包括水电费控制在200美元以下,可见女士希望房租包含水电的费用,故选B。女士虽然提到要带家具和一个停
A、Getsomesleep.B、Dohomeworktilltonight.C、Readarticlesabouteyeproblems.D、Drinksomecoffee.D在对话的末尾,男士提议去喝咖啡,把作业留到晚上做
Schoolsoutsidecities[A]Withitssandybeaches,charmingruinsandoccasionallybluewaters,theIsleofWightisaperfects
Schoolsoutsidecities[A]Withitssandybeaches,charmingruinsandoccasionallybluewaters,theIsleofWightisaperfects
A、Toaskforsuggestionsonfamilyholiday.B、Tocomplainabouttheholidayplan.C、Toinquireaboutcampinginformation.D、Tod
A、Shethinkstheapartmentistoosmall.B、Itisthefirstapartmentshehasseen.C、Shewantsherhusbandtoseeittoo.D、The
A、Adultsandwomentendtobemoreintelligent.B、Womenonaveragehavethesamementallevelwithmen.C、Womentendtoscorelo
A、Frenchwomenhavethelongestmaternityleave.B、Fewcountriesguaranteegenderequalityinconstitutions.C、Afghanistan’scon
随机试题
使献血者产生不良反应的精神因素不包括
甲状腺功能减退患者的临床表现不包括
2019年5月,某小汽车生产厂将一辆自产成本为80万元的超豪华小汽车以不含增值税140万元的价格销售给了刘女士,已知小汽车生产环节的消费税税率为9%,超豪华小汽车在零售环节的消费税税率为10%。该小汽车生产厂就此项业务应该缴纳消费税()
某公司正在采用成本模型和存货模型确定其最佳现金持有量,相关资料如下:资料一:利用成本模型预测,企业有四种现金持有方案,各方案有关成本资料如下表所示。资料二:利用存货模型进行预测,假设公司现金收支平衡,预计全年(按360天计算)现金需要量为250000
加工一种轴承,其规格为10±0.08mm,要求过程能力指数CpK≥1。收集25组数据绘分析用控制图,未显示异常。计算得到:μ≈10.04mm,σ≈O.02mm。CpK为()。
医务社会工作的功能中,寻求与整合资源包括()。
最近,英国研究人种智商的学者理查德.林恩得出了一个令亚洲人感到既惊讶又高兴的研究结论:中国人、日本人、朝鲜人是全世界最聪明的人,拥有全世界最高的平均智商,平均值为105。之后的排位是欧洲人(100)、爱斯基摩人(91)等。人种智商最低的地区是南非沙漠高原的
(2007年)
Mostconsumersfounditimpossibleto______bottledwaterfromtapwaterduringtheexperimentaltastetests.
Althoughinteriordesignhasexistedsincethebeginningofarchitecture,itsdevelopmentintoaspecializedfieldisreallyqui
最新回复
(
0
)