首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
William Gilbert and Magnetism A 16th and 17th centuries saw two great pioneers of modern science: Galileo and Gilbert. The impac
William Gilbert and Magnetism A 16th and 17th centuries saw two great pioneers of modern science: Galileo and Gilbert. The impac
admin
2015-03-03
70
问题
William Gilbert and Magnetism
A 16th and 17th centuries saw two great pioneers of modern science: Galileo and Gilbert. The impact of their findings is eminent. Gilbert was the first modern scientist, also the accredited father of the science of electricity and magnetism, an Englishman of learning and a physician at the court of Elizabeth. Prior to him, all that was known of electricity and magnetism was what the ancients knew, nothing more than that the lodestone possessed magnetic properties and that amber and jet, when rubbed, would attract bits of paper or other substances of small specific gravity. However, he is less well-known than he deserves.
B Gilbert’s birth predated Galileo. Born in an eminent local family in Colchester county in the UK, on May 24, 1544, he went to grammar school, and then studied medicine at St. John’s College, Cambridge, graduating in 1573. Later he traveled in the continent and eventually settled down in London.
C He was a very successful and eminent doctor. All this culminated in his election to the president of the Royal Science Society. He was also appointed the personal physician to the Queen(Elizabeth I), and later knighted by the Queen. He faithfully served her until her death. However, he didn’t outlive the Queen for long and died on December 10, 1603, only a few months after his appointment as personal physician to King James.
D Gilbert was first interested in chemistry but later changed his focus due to the large portion of mysticism of alchemy involved(such as the transmutation of metal). He gradually developed his interest in physics after the great minds of the ancient, particularly about the knowledge the ancient Greeks had about lodestones, strange minerals with the power to attract iron. In the meantime, Britain became a major seafaring nation in 1588 when the Spanish Armada was defeated, opening the way to British settlement of America. British ships depended on the magnetic compass, yet no one understood why it worked. Did the pole star attract it, as Columbus once speculated; or was there a magnetic mountain at the pole, as described in Odyssey, which ships would never approach, because the sailors thought its pull would yank out all their iron nails and fittings? For nearly 20 years William Gilbert conducted ingenious experiments to understand magnetism. His works include On the Magnet and Magnetic Bodies, Great Magnet of the Earth.
E Gilbert’s discovery was so important to modern physics. He investigated the nature of magnetism and electricity. He even coined the word "electric". Though the early beliefs of magnetism were also largely entangled with superstitions such as that rubbing garlic on lodestone can neutralize its magnetism, one example being that sailors even believed the smell of garlic would even interfere with the action of compass, which is why helmsmen were forbidden to eat it near a ship’s compass. Gilbert also found that metals can be magnetized by rubbing materials such as fur, plastic or the like on them. He named the ends of a magnet "north pole" and "south pole". The magnetic poles can attract or repel, depending on polarity. In addition, however, ordinary iron is always attracted to a magnet. Though he started to study the relationship between magnetism and electricity, sadly he didn’t complete it. His research of static electricity using amber and jet only demonstrated that objects with electrical charges can work like magnets attracting small pieces of paper and stuff. It is a French guy named du Fay that discovered that there are actually two electrical charges, positive and negative.
F He also questioned the traditional astronomical beliefs. Though a Coper-nican, he didn’t express in his quintessential beliefs whether the earth is at the center of the universe or in orbit around the sun. However he believed that stars are not equidistant from the earth, but have their own earth-like planets orbiting around them. The earth is itself like a giant magnet, which is also why compasses always point north. They spin on an axis that is aligned with the earth’s polarity. He even likened the polarity of the magnet to the polarity of the earth and built an entire magnetic philosophy on this analogy. In his explanation, magnetism was the soul of the earth. Thus a perfectly spherical lodestone, when aligned with the earth’s poles, would wobble all by itself in 24 hours. Further, he also believed that suns and other stars wobble just like the earth does around a crystal core, and speculated that the moon might also be a magnet caused to orbit by its magnetic attraction to the earth. This was perhaps the first proposal that a force might cause a heavenly orbit.
G His research method was revolutionary in that he used experiments rather than pure logic and reasoning like the ancient Greek philosophers did. It was a new attitude toward scientific investigation. Until then, scientific experiments were not in fashion. It was because of this scientific attitude, together with his contribution to our knowledge of magnetism, that a unit of magneto motive force, also known as magnetic potential, was named Gilbert in his honor. His approach of careful observation and experimentation rather than the authoritative opinion or deductive philosophy of others had laid the very foundation for modern science.
Reading passage 1 has seven paragraphs A-G
Choose the correct heading for each paragraph from the list of headings below.
Write the correct number i-x in boxes 1-7 on your answer sheet.
List of Headings
i Early years of Gilbert
ii What was new about his scientific research method
iii The development of chemistry
iv Questioning traditional astronomy
v Pioneers of the early science
vi Professional and social recognition
vii Becoming the president of the Royal Science Society
viii The great works of Gilbert
ix His discovery about magnetism
x His change of focus
Paragraph D
选项
答案
x
解析
段落讲述了Gilbert的兴趣从化学转换到物理的过程,对应标题x。虽然段落最后提到了Gilbert的一些著作,但是很明显这个信息只是全段落中的一个细节,且其余标题的信息该段落都没有提到,故选择标题x。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/x5NO777K
本试题收录于:
雅思阅读题库雅思(IELTS)分类
0
雅思阅读
雅思(IELTS)
相关试题推荐
Muchofcomputerscienceworkdoesnotinvolvethesudden______ofnewlanguagesbutthemethodical______ofolderones.
WhenhewonhisthirdgoldmedalathisthirdsuccessiveOlympicGames,we______themanasifhewerethegreatestathleteweha
Peopleshouldnottakegoodconstitutionforgranted,forhumangeneticcodeis______thedevelopmentof______.
Becausemanyoftheblacklistsinthecommunicationsandentertainmentindustriesweresecret,thenumberofplaywrights,script
Perfectcertaintybelongsonlytothegods;therestofushavetomakedowithscienceandits______.
Traditionallyeconomicswasdubbedthe"dismalscience"inresponsetothenotionthatscarcityisitsfoundation,andit
Thediscoveriesofthesocialsciences,onceisolatedandlabeled,are______conventionalwisdom,whereuponthey______theirdisti
Akeyfeatureofquantuminformationscienceistheunderstandingthatgroupsoftwoormorequantumobjectscanhavesta
______bythesurrealityofhistoryandthechangesunleashedbythe60’s,manywritersinthaterabecame______,withdrawing,tu
随机试题
患者反复呕吐隔餐食物。查体:消瘦,上腹部膨胀,并见胃型。应首先考虑的是
某女性患者,36岁,急起双下肢无力1天,l天后发展至双上肢无力。病前1周有“感冒”病史。检查:双上肢肌力3级,双下肢肌力2级,肌张力低,腱反射消失,未引出病理征。颈4平面以下感觉消失,尿潴留。脑脊液无色,压力正常,白细胞4×106/L,蛋白质0.4g/L。
某房地产开发项目的总成本为80000万元,其中财务费用8000万元,建设周期为3年,利润总额为25000万元,则该项目的投资利润率是()。[2008年考题]
下列属于重大设计变更的有()。
企业为创立商标品牌而支出的广告费,应计入商标权的成本。()
教育目的具有社会性和时代性。()
过去的一百年里,中国人文传统的遭遇可谓____________:先是在一个____________的整体气氛中经历沉沦与创新的动荡,然后在1949年之后,不论是西方人文还是国学研究,都消失了三十多年之久;最后却又触底反弹,十多年来出现一股持续的“国学热”,
开皇三年,隋文帝下令州县官吏根据户籍簿上登记的年龄,来核对本人体貌,以防诈老诈小逃避租役,是为()。
在报表中,要计算“数学”字段的平均分,应将控件的“控件来源”属性设置为
A、Bicycles,cars,trains,andships.B、Bicycles,cars,trains,andplanes.C、Cars,trains,ships,andplanes.D、Ferries,cars,t
最新回复
(
0
)