首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In some ways the employment interview is like a persuasive speech because the applicant (interviewee) seeks to persuade the empl
In some ways the employment interview is like a persuasive speech because the applicant (interviewee) seeks to persuade the empl
admin
2015-12-31
45
问题
In some ways the employment interview is like a persuasive speech because the applicant (interviewee) seeks to persuade the employer (interviewer) to employ him or her. Several suggestions might prove helpful to the applicant as preparation is made for the actual interview.
A job applicant has the responsibility for ascertaining certain types of information prior to the interview. First, the applicant should know what kind of job he wants and how that job relates to his career objective. It is important that the applicant be able to state his reasons for wishing to work for a particular company. Second, the applicant should seek as much information as possible concerning the company. Relevant information for the applicant to locate includes such items as the location of the home and regional offices, the financial status of the company, plans for expansion, and company philosophy. Information about most major corporations is available in reference books and periodicals.
After gathering information concerning the company, the applicant is ready for the interview. The interviewer’s first impression comes from the interviewee’s appearance. For most interviews, appropriate dress for man is a conservative (保守的) dark colored suit with a long sleeve white or light blue shirt and conservative tie. For women a conservative, tailored suit or dress is appropriate. Both men and women should have neat, conservative length hair.
Although hairstyle and dress are matters of personal taste, many personnel directors form initial impressions from these characteristics. For example, one recent college graduate, who felt himself qualified, interviewed for a public relations job. However, the personnel manager considered this young man’s long hair, sloppy dress, and overly casual manner unsuited for this particular position.
What the applicant wears, as the author suggests, can make him look______.
选项
A、personal
B、persuasive
C、informative
D、conservative
答案
D
解析
本题是一道具体细节题。问作者暗示申请人穿什么衣服可以使他看上去怎样。利用查阅式阅读法,我们发现文章第三段指出,就大部分面试场合而言,合体的男士服装是传统的深色西装,长袖白色或浅蓝色衬衫另加一条传统的领带;对女士来说,合体的服装是传统的正式女西装或礼服。第四段第一句指出,发型和着装虽然是个人爱好问题,但是,许多人事主管从这些方面来形成第一印象。可见,如何着装是很重要的,它告诉面试你的人许多信息。因此,本题的正确答案应是D“个人的着装可以使他看上去很传统”。答案中的conservative的意思是“保守的、稳健的、传统的”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/x6PO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
Inhumanhistory,peoplemigratedbecauseofallofthefollowingEXCEPT______.Itwasnotuntil1914that______.
Whichofthefollowingistrue,accordingtothewriter?InvestorsareinterestedinInternetretailingbecause______.
Thepopulationexplosionwillleadto______.Industrializationisanobviouscauseofenvironmentalproblemsbecause______.
Fromthefirstparagraph,weknowthat______.ManyBritishstudentsmaypreferHarvardoverOxfordbecauseallofthefollowi
WithoutwaterfromtheNileRiver,Egypt______afarmingcountryandbecomeadesert.
Itcanbeinferredfromthesecondparagraphthatthosewhoarebornblind______.TheJames-Langetheoryofemotions______.
Theabilitytodoseveralthingsatoncehasbecomeoneofthegreatmeasuresofself-worthfor21st-centuryAmericans.Itisc
Lifeneartheshoreeverywhereisaffectedbythetides,whichcomeandgotwiceeachdayinacycleofabouttwelve-and-a-half
Would-belanguageteacherseverywherehaveonethingincommon;theyallwantsomerecognitionoftheirprofessionalstatusand
Would-belanguageteacherseverywherehaveonethingincommon;theyallwantsomerecognitionoftheirprofessionalstatusand
随机试题
硝酸生产的原料是()。
A.带现象B.等价带C.前带D.后带E.比例性抗原过量时,称为
证券、期货投资咨询机构及其投资咨询人员,应当以行业公认的()的态度,为投资人或者客户提供证券、期货投资咨询服务。I.谨慎Ⅱ.诚实Ⅲ.勤勉尽责Ⅳ.稳健
合同的相对性主要表现在哪些方面?()
对一批编号为1~100,全部开关朝上(开)的灯进行以下操作:凡是1的倍数反方向拨一次开关;2的倍数反方向又拨一次开关;3的倍数反方向又拨一次开关。问:最后为关熄状态的灯有多少盏?
每条长200米的三个圆形跑道相交于A点,张三、李四、王五三个队员从三个跑道的交点A处同时出发,各取一条跑道练习长跑。张三每小时跑5公里,李四每小时跑7公里,王五每小时跑9公里。问三人第四次在A处相遇时,他们跑了多长时间?
设矩阵,满足CTAC=B求正交矩阵Q,使得Q-1AQ=A;
Asoneworkswithcolorinapracticalorexperimentalway,oneisimpressedbytwoapparentlyunrelatedfacts.Colorasseenis
Returningtothehotel,______
Commutershavea40percentgreaterriskofendingupdivorced,accordingtoauniversitystudy.【C1】_____youarereading
最新回复
(
0
)