首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
Every year thousands of tourists visit Pompeii, Italy. They see the sights that Pompeii is famous for—its stadium (运动场) and thea
Every year thousands of tourists visit Pompeii, Italy. They see the sights that Pompeii is famous for—its stadium (运动场) and thea
admin
2011-07-31
49
问题
Every year thousands of tourists visit Pompeii, Italy. They see the sights that Pompeii is famous for—its stadium (运动场) and theatres, its shops and restaurants. The tourists do not, however, see Pompeii’s people. They do not see them because Pompeii has no people. No one has lived in Pompeii for almost 2000 years.
Once, Pompeii was a busy city of 22000 people. It lay at the foot of Mount Vesuvius, a grass-covered volcano (火山). Mount Vesuvius had not erupted (喷发) for centuries, so the people of Pompeii felt safe. But they were not.
In August of AD 79, Mount Vesuvius erupted. The entire top of the mountain exploded, and a huge black cloud rose into the air. Soon stones and hot ash began to fall on Pompeii. When the eruption ended two days later, Pompeii was buried under 20 feet of stones and ashes. Almost all of its people were dead. For centuries, Pompeii lay buried under stone and ash. Then, in the year 1861, an Italian scientist named Ginceppe began to uncover Pompeii.
Slowly, carefully, Gineeppe and his men dug. The city looked almost the same as it had looked in AD 79. There were streets and fountains, houses and shops. There was a stadium with 20000 seats. Perhaps the most important of all, there were everyday objects, which tell us a great deal about the people who lived in Pompeii. Many glasses and jars had some dark blue colour in the bottom, so we know that people of Pompeii liked wine. They liked bread, too; metal bread pans were in every bakery. In one bakery there were 81 round, flat loaves of bread—a type of bread that is still sold in Italy today. Tiny boxes filled with a dark, shiny powder tell us that women like to wear eye-makeup.
Ginceppe has died, but his work continues. One-fourth has not been uncovered yet. Scientists are still digging, still making discoveries that draw the tourists to Pompeii.
What do we know about the Pompeiians who lived 2000 years ago?
选项
A、They lived more or less the same as Italians now do.
B、They liked women wearing all kinds of makeup.
C、They enjoyed a lazy life with drinking and eating.
D、They went back to Pompeii after the eruption in AD 79.
答案
A
解析
本题问我们对生活在2000年前的庞贝人了解些什么。除了文章中提到的街道、喷泉、运动场、剧院、商店和餐馆外,第四段中还描述道:Perhaps the most important of all,there were every day objects,which tell us a great deal about the people who lived in Pompeii.Many glasses and jars had some dark blue colour in the bottom,so we know that people of Pompeii liked wine.They liked bread,too;metal bread pans were in every bakery.In one bakery there were 81 round,flat loaves of bread—a type of bread that is still sold in Italy today.Tiny boxes filled with a dark,shiny powder tell us that women like to wear eye—makeup. 当时的意大利人喜欢喝酒,那时的一种扁圆形面包现在依然流行,女人喜欢描眉画眼,他们还喜欢体育、戏剧等。可以推断出答案A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/x8lC777K
本试题收录于:
英语题库成考专升本分类
0
英语
成考专升本
相关试题推荐
(Itwasoncethoughtthat)themaindifferencebetweenanimalsandplantswasthattheformercouldmoveaboutwhilethelatter
Inthelate1860’s,industryinAmericagrewrapidly.Morefactoriesmeantmorejobs.Butworkingconditionsweredangerous.Emp
Accordingtothefirstparagraph,thetaskofeducationisfairlycomplicatedbecause______.Itcanbeinferredfromthepassa
Itwasessentialthattheapplicationforms______backbeforethedeadline.
(经友好协商),bothpartieshaveenteredintothiscontractwiththefollowingtermsandconditions.
Oneofhisattributesishisabilityto______todifferentworkingconditions.
I______myformerschoolteacherwhenIwasshoppingyesterday.
Morethantenpercentoftheworkers______fromItaly.
Itis_____thatmynephewisreallyfondofclassicmusic,whichhehasbeenexposedto(熏陶)foryears.
Whenwe______themuseumisnotdecided.
随机试题
Thewarhadbegun,andGeorgehadjoinedtheairforce.Hewantedtobeapilotandaftersomemonthshemanagedtogettothe
卡介苗(BCG)的本质是
下列情况下,能使组织液生成减少的是
下列哪种疾病属于Ⅳ型超敏反应
水在胃内排空的时间是
在医疗保险中,保险人为被保险人提供医疗费用、住院费用、手术费用的是()。
下列说法错误的是()。
()和(),中国人民银行连续两次非对称下调人民币存贷款基准利率。
中原经济区被正式纳人全国主体功能区规划,上升到国家发展战略层面。()
艺术起源“劳动说”(中传2017年研;南艺2017年研;天津美院2014年研)
最新回复
(
0
)