首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、Exquisite. B、Elegant. C、Concise. D、Humorous. C根据句(9)可知,富兰克林认为好的文章应该通顺、明了、简短,即简明,因此答案为[C]。
A、Exquisite. B、Elegant. C、Concise. D、Humorous. C根据句(9)可知,富兰克林认为好的文章应该通顺、明了、简短,即简明,因此答案为[C]。
admin
2018-04-10
46
问题
M: In a sense, true. (6) Through his writings, Franklin helped shape America’s national identity, by shifting Americans’ consciousness from a spiritual Puritanism to, er, secular rationalism, which was characteristic of The Enlightenment in the eighteenth century. He thus created a dawning awareness that America was a country with distinctly different values and interests than those of England.
W: Could you give us more examples to illustrate this point?
M: Of course. Poor Richard’s Almanac and his Autobiography, for example, are written in the style of self-help guides. They’re packed with enlightenment maxims such as "An investment in knowledge pays the best interest." "Time is money." and "Hear reason, or she’ll make you feel her."
W: These maxims ring a bell now.
M: In an article entitled "Death of a Drunk", for instance, he used a true story to pass on a moral lesson about the danger of drinking. (7-1) Author Robert Arner said that Franklin’s writings demonstrated a deep and abiding belief in the power of the press to educate the public on topical issues.
W: (7-2) No wonder later critics call him a moral writer. How about his second contribution?
M: (8) Franklin’s second contribution was his sense for unusual and interesting news stories, which set the tone that has carried over into modern newspapers. The Pennsylvania Gazette specialized in brief, offbeat articles, such as a husband who tried to decapitate his wife’s adulterer, or a fiddler who saved his fiddle—but not his wife—from a capsized canoe. Although some criticized this as sensationalistic or "yellow" journalism, Franklin’s venerable wisdom and natural wit permeated the short reports and attracted a huge and loyal audience.
W: So in this sense, can we call Franklin the father of tabloid journalism?
M: Absolutely. And Franklin’s third significant contribution to US literature is his writing style, which reflects the philosophy he expressed in a 1732 essay. (9) "Good writing," he said, "should be smooth, clear and short."
W: Some critics say that compared with other 18th-century authors, Franklin’s writing is much more concise and readable. Is that true?
M: Well, we may say that this comparison holds not only among his contemporaries, however, but also among writers in the following three centuries. Franklin played a leading role in developing journalism as a terse writing form, getting quickly to the point and dwelling on important issues instead of secondary facts. Moreover, Franklin was a word economist, finding the shortest way to express a thought, as demonstrated by his vast coinages of aphorisms.
W: I guess that is the chief reason why Franklin’s sayings remain popular today.
M: Yes. Advice such as "Well done is better than well said." is catchy and easy to remember and remains a timeless writing tip. (10-1) Well, have you ever heard your English teacher mention K-I-S-S, Sarah? Do you know its meaning?
W: Keep it short and simple?
M: (10-2) Right! Keep it short and simple. That was a formula Franklin was practicing long before someone coined a name for it. Given all this, it’s no wonder that the Scottish philosopher, David Hume, called Franklin "America’s first great man of letters".
This is the end of Part Two of the interview. Questions 6 to 10 are based on what you have just heard.
6. How did Franklin help shape America’s national identity?
7. Why do later critics call Benjamin Franklin a moral writer?
8. What set the tone of modern newspapers?
9. According to Franklin, what is good writing like?
10. Why does the man mention K-I-S-S?
选项
A、Exquisite.
B、Elegant.
C、Concise.
D、Humorous.
答案
C
解析
根据句(9)可知,富兰克林认为好的文章应该通顺、明了、简短,即简明,因此答案为[C]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/xLoK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
PASSAGEFOURWhatdoesthestate-by-statereportimply?
(1)IwasjustaboywhenmyfatherbroughtmetoHarlemforthefirsttime,almost50yearsago.WestayedattheHotelTheresa,
WritingaResearchPaperI.ResearchPaperandOrdinaryEssayA.Similarityin【T1】______:【T1】______e.g.—choosingatopic—a
(1)Israelisa"powerhouseofagriculturaltechnology",saysAbrahamGorenofElbitImaging(EI),anIsraelimultinational.The
PASSAGETHREEWhatisthescientists’attitudetowardsthestudypublishedinScience?
A、Becauseitwillreducethechanceofgettingajob.B、Becauseitisfulloffraud.C、Becauseitwillbecomethegraduates’onl
A、Becauseshecouldn’tadjustit.B、BecauseMr.Simpsonforgottoremindher.C、Becausetherewasnoenoughseatbelt.D、Because
A、Seeinginterestingbuildingsinthecity.B、Beingabletoenjoytheworldofnature.C、Drivinginunsettledweather.D、Taking
IfShakira,aColombianpopstar,marriesherboyfriend,theSpanishnationalfootballerGerardPique,theonlyunusualthingsa
随机试题
下列各项中,既适合普通地面铺设又适合地热采暖地面铺设的是()。
醋酸洗必泰为
脑组织在正常情况下主要利用葡萄糖供能,只有在下述哪种情况下,脑组织主要利用酮体
A.圈形卡环B.回力卡环C.对半卡环D.RPI卡环E.三臂卡环远中游离缺失者,末端基牙支持条件较差,基牙颊侧组织倒凹明显()。
关于钢筋加工场的说法,错误的是()。
一座二级耐火等级的6层民用建筑,第4层的使用人数最多为()人。
某中外合资经营企业合营合同中约定了经营期限于2009年9月1日届满,如果合营各方同意延长合营期限的,根据《中外合资经营企业法》的规定,合营各方应当在()前向审批机关提出申请。
“教育有法,但无定法”是说教师要善于选择方法,创造性地加以运用,力求使教学取得较好的效果。()
Youwillnowbeaskedtogiveyouropinionaboutafamiliartopic.Afteryouhearthequestion,youwillhave15secondstoprep
FiveMythsaboutCollegeDebt[A]Thetrillion-dollarstudentdebtburdenhascausedmanydebatesaboutthevalueofcollege.So
最新回复
(
0
)