首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
As the country with the European Union’s fastest ageing population, Germany has repeatedly adjusted its pension system to avert
As the country with the European Union’s fastest ageing population, Germany has repeatedly adjusted its pension system to avert
admin
2018-06-28
38
问题
As the country with the European Union’s fastest ageing population, Germany has repeatedly adjusted its pension system to avert a slow-motion demographic disaster. The biggest reform came during Angela Merkel’s first term as chancellor. Then, as now, Christian Democrats were yoked with Social Democrats in a "grand coalition". In 2007 the coalition decided that the normal retirement age should gradually rise from 65 to 67.
Mrs Merkel has since preached similar demographic and economic wisdom to most of her EU partners, criticizing France in particular for straying off the right path. So it comes as something of a shock that Mrs Merkel, now in her third term and running another grand coalition, is reversing course. On the campaign trail for last September’s election, she promised to raise pensions for older mothers. The Social Democrats countered with promises to let certain workers retire at 63 instead of 65. As coalition partners, they will do both at once.
It falls to Andrea Nahles, the labour minister and a Social Democrat who likes to wave the banner of "social justice" , to push the pension package through parliament by the summer so that it can take effect on July 1st. A previous reform let women with children born after 1992 treat three of their stay-at-home maternity years if they had worked and paid full pension contributions. The new "mother pension" will be for the 8m-9m women who took time off for children before 1992. They will be allowed to count two of those years, instead of just one, as working years for pension purposes.
The second part of Mrs Nahles’s reforms, retirement at 63, is aimed at people who have contributed to the pension system for at least 45 years. But Mrs Nahles wants to count not only years spent working or caring for children or other family members but also periods of short-term unemployment. Separately, she will also boost the pensions of people who cannot work due to disability, and spend more money to help them to recover.
Individually, these proposals may seem noble-minded. But as a package, the plan is "shortsighted and one-sided," thinks Axel Bersch-Supan, a pension adviser at the Munich Centre for the Economics of Ageing. It benefits the older generation, which is already well looked after, at the expense of younger people who will have to pay higher contributions or taxes. "The financial and psychological costs of the pension at 63 are disastrous," Mr Bersch-Supan says. There will no longer be any incentive to keep working longer. In some cases, people may, in effect, retire at 61, register as unemployed for two years, and then draw their full pensions.
Which of the following is the best title for the text?
选项
A、The Ageing Problem in Germany: Hard to Handle
B、Germany’s Pension Reform: Noble and Sensible
C、The New Pension System: Good News for Mothers
D、Germany’s Pension Reform: In the Wrong Direction
答案
D
解析
主旨题。文章讲述德国养老金体系改革,全文反复出现pension system、reform等词。选项[A]The Ageing Problem in Germany:Hard to Handle“德国老龄化问题:难以应对”;该项仅仅与第一段有关联,首段提到德国老龄化问题,是为了引出全文对养老金体系改革的讨论,故该项不能说明全文主旨,可以排除。[B]Germany’s Pension Reform:Noble and Sensible“德国养老金改革:高尚且明智”:该项涉及全文主旨,但是Noble and Sensible为明显正向词汇,而最后一段对养老金改革明确提出质疑,short-sighted and one-sided是明显负面词汇,显然该项与原文感情色彩不一致,非正确答案。[C]The New Pension System:Good News for Mothers“新养老金体系:对母亲来说是好消息”;该项的Good News for Mothers显然只涉及第三段的内容,并不能概括全文。[D]Germany’s Pension Reform:In the Wrong Direction“德国养老金改革:方向错误”;首先上半句符合全文讨论的话题;其次,下半句的wrong direction一词也与全文主旨相符。文章第二段“Mrs Merkel is reversing course.”暗示主旨,其中wrong direction“错误的方向”=reversing course“颠覆其路线”;文章最后一段还提出:But as a package,the plan is“short-sighted and one-sided”…该句的short-sighted、one-sided这些负面词汇也与wrong direction相符。综上,[D]为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/xN6Z777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Bigcompaniesswallowlittleoneseveryday.Sothe【C1】______onMarch25thbyYahoo(annualrevenue,$5billion)ofSummly,aBr
Bigcompaniesswallowlittleoneseveryday.Sothe【C1】______onMarch25thbyYahoo(annualrevenue,$5billion)ofSummly,aBr
Bigcompaniesswallowlittleoneseveryday.Sothe【C1】______onMarch25thbyYahoo(annualrevenue,$5billion)ofSummly,aBr
Whateverthesizeoftheuniversity,narrativesaboutmakingstudents"globalcitizens"arebecomingmorecommonplace.【F1】Whatt
Writealetterofabout100wordstothemanagerofthehotelinwhichyouhavelived,makingacomplaintaboutitsserviceduri
InternetdatashowsthatAmericanyoungeradultshavebecometheprimarygroupmadaboutalteringtheirpersonalappearance.Onc
ArecentBBCdocumentary,"TheTownThatNeverRetired",soughttoshowtheeffectsof【C1】______thestatepensionagebyputting
ArecentBBCdocumentary,"TheTownThatNeverRetired",soughttoshowtheeffectsof【C1】______thestatepensionagebyputting
Itiseasiertonegotiateinitialsalaryrequirementbecauseonceyouareinside,theorganizationalconstraintsinfluencewage
随机试题
Americanssufferfromanoverdoseofwork.Regardless【C1】______whotheyareorwhattheydo,Americansspend【C2】______timeatwo
对侵蚀性葡萄胎肺转移的患者的护理正确的是
大量咯血指的是A.每日咯血量100mlB.每日咯血量在200mlC.每日咯血量在300mlD.每日咯血量在500ml以上E.一次咯血量100ml
某国有企业的工程项目,建设单位通过招标选择一家具有相应资质的造价事务所承担施工招标代理和施工阶段造价控制工作,并在中标通知书发出后的第45天,与该事务所签订委托合同。之后双方又另行签订一份酬金比中标价低10%的协议。在施工公开招标中,业主代表为了更好地控
某公司其产品销售不畅,经认真分析后,发现问题主要出在营销环节上,尤其是市场开拓方面。企业计划招聘50人,改革分配制度。请根据以上资料,回答下列问题。进行销售人员面试时,应注意的问题有()。
某商场采用毛利率法进行核算,2017年3月酒类商品的毛利率为30%,结存库存商品余额为1500230元。2017年4月购进酒类商品成本522300元,销售酒类商品的收入为555220元。则月末结存酒类商品的实际成本为()元。
甲公司购买乙公司股权业务如下:(1)2×17年3月2日与乙公司的控股股东A公司(非关联方)签订股权转让协议,协议规定甲公司应以乙公司3月1日经评估确认的净资产9625万元为基础定向增发本公司普通股股票给A公司以取得其所持有乙公司80%的股权;3月10日甲公
材料:以下是某高中生物教师的授课过程。教学内容:《稳态与环境》第5章《生态系统及其稳定性》第5节《生态系统的稳定性》教学过程:过程一:设问:“人类能否在生物圈外建造一个适于人类长期生活的生态
最早明确提出“教学教育性”原理的教育家是()
国有企业在我国国民经济和经济体制改革中的地位。如何理解现代产权制度是“构建现代企业制度的重要基础”?
最新回复
(
0
)