首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The other day I announced that I would go abroad for further studies right after my college education. My decision evoked(引起的)th
The other day I announced that I would go abroad for further studies right after my college education. My decision evoked(引起的)th
admin
2016-06-02
46
问题
The other day I announced that I would go abroad for further studies right after my college education. My decision evoked(引起的)the immediate objection of my family: Why? Why should I borrow a huge sum of money for overseas studies while I might receive the same education at home at a relatively low cost? My answer is: In addition to knowledge, I can gain experience that those who stay at home will never have.
First, experience is the opportunity for the real-life use of foreign languages. While a person can study a foreign language at home, the effect can never be compared with constant use of the language in academic and everyday life. There is no better opportunity to improve second-language skills than living in the country in which it is spoken. Living in English-speaking countries such as America and Australia for several years, for example my English will be as perfect as native speakers.
Second, living and studying abroad offers me a different perspective on the world. On a university campus, foreign students are likely to encounter their counterparts(对应的人或物)from different countries and areas and are exposed to different ideas and values. This helps me to have a meaningful understanding of different societies and inevitably sees my own country in a new light.
Third, overseas experience, frustrating and painful as it may be, is helpful. A person going abroad for study often experiences much more difficulties—difficulties in adapting to a new culture and in dealing with all problems alone. Yet, the difficulty, coupled with the frustration brought on by culture shock, is a rewarding experience for one’s future life and development of personality.
Although going abroad is expensive and perhaps painful, the payoff is worthwhile. For the benefit is not merely knowledge gained, but the experience desirable in one’s personal life.
In the author’s opinion, what is the advantage of going abroad?
选项
A、It is to get the knowledge people need only.
B、It is to deepen the study as well as enrich the experience.
C、It is to satisfy people and relieve the pain.
D、It is to get what people need in their life.
答案
B
解析
文章末句指出,国外留学获益之处并不仅仅是获得知识,还包括一个人在其生活中所渴望得到的经验。由此可知作者认为国外学习的好处是深化学习和丰富人生经历,B)表述与此句相同。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/xQ5K777K
本试题收录于:
浙江省大学英语三级题库大学英语三级分类
0
浙江省大学英语三级
大学英语三级
相关试题推荐
Asthedetailsoftheprojectwererathervague,wedecidedto_______theproposal.
社会科学正变得日益繁荣。【T1】截自2005年,几乎有近50万来自世界各个领域的专业社会科学家在学术界内外工作。《世界社会科学报告2010》指出,从2000年开始,全球的社会科学学生大约以每年11%的速度增长。然而,【T2】这一巨大的资源尚不足以应对当今
1.Thebestandbrighteststudentsfromuniversitiesalloverthecountrycompetetoshowofftheir【D6】__________.2.UniversityC
Informationtechnologythathelpsdoctorsandpatientsmakedecisionshasbeenaroundforalongtime.CrudeonlinetoolslikeWe
Harryfirstbecameinterestedinadventuretravelbecausehisfather________.
A、Shefelthappy.B、Shefeltlonely.C、Shefeltrelaxed.D、Shefeltangry.D信息明示题。从文中多处信息可以得知,孩子们又喊又闹,他很生气,因此答案为D。
A、GiveJackadifferentoffice.B、Complaintothedepartmenthead.C、Movethesuppliestothestorageroom.D、Trytogetaroom
Animportantpartofpolicestrategy,rapidpoliceresponseisseenbypoliceofficersandthepublicalikeasofferingtremendo
WhenColumbusreachedtheNewWorld,cornwasthe______intheAmerica.
A、Stopbeingangryandforgive.B、Learntobesuccessful.C、Youchoosetobehappy.D、Makeyourmemorybetter.C短文最后提到,Matthews的
随机试题
永明文学是指__________这一时期的文学活动,而以齐永明年间为中心。
A.脉位的浮沉B.脉力的大小C.脉形的长短D.脉率的快慢E.脉律的齐否结脉与促脉的主要不同点,在于
某企业2010年10月发生以下经济业务,根据下列经济业务编制会计分录。按本月A、B产品的工时分配本月的制造费用。(A产品10000工时,B产品20000工时)。
在凯恩斯理论体系中,货币的需求和货币的供给函数决定()。
贷款人行使不安抗辩权时.借款人在合理期限内未恢复履行债务能力并且未提供适当担保的,贷款人可以解除合同,()对此负有通知义务和举证责任。
关于时间知觉,错误的说法是()。
新课程改革进一步强化了教育评价的甄别与选拔功能。()
考生文件夹下存在一个数据库文件“samp3.mdb”,里面已经设计好表对象“tStudent”,同时还设计出窗体对象“fQuery”、“tStudent”和“fCount”。请在此基础上按照以下要求补充“fQuery”和“fCount”窗体的设计:加载
TwoweeksagoIhadtogotothetrainstationbecauseIwastakingatriptoBoston.Idecidedtotakeataxitothestation.T
Shereferstomeasherclosestanddearestfriend,______wemetjusttwoweeksago.
最新回复
(
0
)