首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、It was something he apologized for later. B、It was ridiculed by the New York Times. C、It was a forty-nine-year plan. D、It was
A、It was something he apologized for later. B、It was ridiculed by the New York Times. C、It was a forty-nine-year plan. D、It was
admin
2021-08-12
38
问题
Robert Goddard, an American born in 1882, is widely regarded as the world’s first rocket scientist. At age 27, Goddard published his first book, in which he hypothesized that a rocket launched from Earth could reach the moon. Like many visionaries, the young scientist encountered numerous skeptics. In January 1920, the New York Times ridiculed Goddard’s theory that rockets could be utilized for space exploration. 49 years later, Apollo 11 reached the moon, and the famed newspaper published an apology to Goddard. Goddard launched his first rocket from an aunt’s farm in his native Massachusetts in March 1926. His maiden rocket voyage lasted a mere three seconds. It scaled an altitude of only 12 meters. Nonetheless, it was a milestone in rocket science.
Goddard later consulted with a weather expert and determined that the climate of New Mexico was ideal for year-round rocket launches. In 1930, Goddard and his family relocated there to a remote valley in the southwest of the country. There he established a laboratory and test range. However, the ambitious scientist received negligible support from the government. For four years, wealthy businessman Daniel Guggenheim provided Goddard with an annual $25,000 grant to pursue his dreams. Other rocket enthusiasts also raised funds for him. Over time, Goddard’s rockets grew more sophisticated and included the installation of instruments. In spite of his many successes, Goddard was never able to interest the US military in rocket-propelled weapons. He was granted over 200 patents and continued to pioneer rocket technology until his death in 1945.
Questions 12 to 15 are based on the passage you have just heard.
12. What do we learn about Goddard’s idea of using rockets for space exploration?
13. What does the passage say about Goddard’s first rocket launch?
14. Why did Goddard move to New Mexico?
15. What does the passage say about Goddard’s achievements?
选项
A、It was something he apologized for later.
B、It was ridiculed by the New York Times.
C、It was a forty-nine-year plan.
D、It was considered visionary.
答案
B
解析
事实细节题。短文中提到,1920年1月,《纽约时报》嘲笑了戈达德的火箭可以用于太空探索的理论。因此答案为B)。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/xdJ7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Onethird.B、Almosttwothirds.C、Morethantwothirds.D、Almosthalf.B
ManandArtificialIntelligenceForthispart,youareallowed30minutestowriteanessayentitledManandArtificialInt
Innovation,theeffectiverecipeofprogress,hasalwayscostpeopletheirjobs.Overthepast30yearsthedigitalrevolutionh
A、Toletoutcleangas.B、Totakeinharmfulgas.C、Tousevariousplants.D、Tolettheairflowfreely.C短文末句明确提到,使空气清新的最有效方法就是
Afterdecadesofdecline,theshareofmotherswhostayhomewiththeirchildrenhas【C1】______risenoverthelastseveralyears,
A、Createimagesmakingpeoplestopthinking.B、Runaftermanyfunthingsinlife.C、Trythingsthatdoctorsthinkimpossible.D、
Itseemslogical:Collegegraduateshavelowerunemploymentandearnmorethanlesseducatedworkers,so,thethinkinggoes,the
A、Picturesoftriangles.B、Calculationsusingsquarenumbers.C、Measurementsofangles.D、Greeksymbols.B细节题。根据Itconcernsana
WillAIRobotsTurnHumansintoPets?A)InaroomattheUnitedNationsoverlookingNewYork’sEastRiver,atatableaslon
随机试题
PN结的P区接电源负极,N区接电源正极,称为()偏置接法。
在网络连接设备中,________用来实现不同类型的网络之间的互连。
幼淋巴细胞白血病(PLL)的免疫表型多为
A、妊娠腹痛B、妊娠心烦C、妊娠肿胀D、胎气上逆E、妊娠痫证妊娠期中,胸腹胀满,甚至喘急,疼痛,烦躁不安,名为
通过电话电路实现远距离精确传送固定的文字和图像等信息的传真通信,利用的是()。
一般资料:求助者,女性,39岁,已婚,本科文化程度,某银行职员。案例介绍:求助者有一子,15岁,某重点中学学生,中考前期因遭遇车祸做过手术,术后恢复良好,但耽误了中考,只能休学一年再考。求助者担心孩子的身体,更担心休学对孩子造成不利影响,为此很紧
语文教学应在师生___________的过程中进行。
某大学转发其所在地市人民政府《关于开展整顿行人交通秩序活动的意见》,用()。
Ithadoccurredtoherearlythatinherposition—thatofayoungpersonspending,inframedandwiredconfinement,thelifeof
A、Theyarebothtoblame.B、Theyarebotheasytoplease.C、Theycanmanagetogetalong.D、Theywillmakepeaceintime.A推断题。女
最新回复
(
0
)