首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A big piece of clap-trap about the press is that it has enormous power. It is taken for granted by the public-at-large, who are
A big piece of clap-trap about the press is that it has enormous power. It is taken for granted by the public-at-large, who are
admin
2010-01-15
36
问题
A big piece of clap-trap about the press is that it has enormous power. It is taken for granted by the public-at-large, who are apt to be impressed by anything that is said three times; it is continually advertised by the press itself, and it is cherished by press lords, some of whom, at least, should know better.
In what way is the press supposed to be so powerful? The general notion is that the press can form, control or at least strongly influence public opinion. Can it really do any of these things? Hugh Cudlipp, editorial director of The London Daily Mirror, and a man who should know something about the effect of newspapers on public opinion, doesn’t share this general notion about their power. He thinks newspapers can echo and stimulate a wave of popular feeling, but that’s all. "A newspaper may successfully accelerate but never reverse the popular attitude that common sense has commended to the public."
Like other habit-forming pills, the press can stimulate or depress, but it cannot cure. It can fan fear and hatred of another nation (when the fear and hatred are there, waiting to be fanned) but it cannot make peace. As more and more people have painful reason to know, the press has a nasty kind of power--the same kind of power a bully has, of hurting somebody smaller and weaker than himself. An individual’s only defense against the press is the law of libel, but considerable harm and much pain can be caused without going as far as to commit an actionable libel.
Everyone has heard of the "power of the press"; no one has seen it. The greatest believers in this exaggerated "power" and the loudest promoters of it are, naturally, the press lords themselves. One of the most deluded of these, was Robert McCormick, publisher of The Chicago Tribune, "The world’s greatest newspaper". McCormick, and of course his paper, were al- ways in bitter opposition to the Roosevelt Democrats, as well as to the liberal element in his own Republican Party. A story used to be told about the Tribune--no doubt apocryphal but in essence true--that one of the janitors in the Tribune building always bet against any political candidate the paper supported; and that he found this sideline so profitable that he was able to buy two sizable blocks of fiats.
The people in Chicago who bought the Tribune didn’t buy it to find out how to cast their votes; they bought it in spite of its advice and its bias, because on the whole they liked its personality and found it entertaining. Does this seem to argue a too shrewd, calm and sensible attitude on the part of the ordinary newspaper reader? The press is generally appreciated by the public for what it is rather than for what it pretends to be. They don’t feel it as a power in their lives, but as working-day prerequisite.
It is implied in the first paragraph that ______.
选项
A、the press is powerful indeed
B、the general public are easy to be influenced by repeated information
C、some press lords are not sensible about the role of press
D、the power of the press comes from its own advertising
答案
C
解析
根据文章第一段可知A、D不正确,B讲得没有错,但不是文章隐含的意思,而是明白说出的意思;第一段最后一句话说所谓报界的强大威力为报界大亨所珍视,但至少其中一些人应当更明智一些,这句话隐含了C的意思。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/xsnK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
WritingaResearchPaperI.ResearchPaperandOrdinaryEssayA.Similarityin【T1】________:
Itisgenerallyacceptedthatpeopleshouldvisittheiragedparentsregularlyiftheyliveseparately.Butwhetherthisrequire
Atsometimeinyourlifeyoumayhaveastrongdesiretodosomethingstrangeorterrible.However,chancesarethatyoudon
Self-discipline:theFoundationofProductiveLivingI.Issuestobenoticedatthethoughtofself-disciplineA.Troublesf
Usually,therearetworeasonstopursuescientificknowledge:forthesakeoftheknowledgeitself,andforthepracticalus
FRANKFURT—IbumpeddowninFrankfurtat10:55AM.AGermanlanding,Ithought—unsubtleandpunctual. Theskywasclear,anu
HowtoBeRespectfulofYourParentsChangingyourthoughtsandfeelingsaboutyourparent
Themysteryhadnowreacheditsclimax:themanhadundoubtedlybeenmurdered,anditwasabsolutelycertainnoonecouldconcei
TherearemorethanfortyuniversitiesinBritain--nearlytwiceasmanyasin1960.Duringthe1960seightcompletelynewones
TheWesthasbeguntotakemorenoticeoftheEast.Thefifth【C1】______ofanenormous【C2】______reassessingtheChinesecont
随机试题
日本精工公司曾推出一种当时在世界上独一无二的“穆斯林”手表,这种手表除了具有普通手表的功能外,还能把世界上114个城市的当地时间自动转化成圣地“麦加”的时间,并每天定时呜响5次,提醒教徒按时祈祷。该手表在阿拉伯地区一经推出就极受欢迎。根据上述资料,回答下
________构成了Internet应用程序的基础,用于编写Web网页。
治疗痰湿型癥瘕的主方是:治疗痰湿型不孕的主方是:
急性浆液性根尖周炎的临床表现,不正确的是()
[2009年第52题]杆OA=l,绕固定轴O转动,某瞬时杆端A点的加速度a如图4.7.6所示,则该瞬时杆OA的角速度及角加速度为()。
来自黄热病疫区的人员在入境时,必须向卫生检疫机关出示有效的黄热病预防接种证书。( )
DL公司生产和销售甲产品,6月份现金收支的预计资料如下:(1)6月1日的现金余额为520000元。(2)产品售价100元/件,4月份销售10000件,5月份销售12000件,6月预计销售15000件,7月预计销售20000件。根据经验,商品
采用两难故事法对儿童道德判断发展水平进行研究的是()。
下位学习指认知结构中原有的有关观念在包容和概括水平上高于新学习的知识时所进行的学习。根据上述定义,下列属于下位学习的是()。
A、Ithasnotbeenverysuccessful.B、Ithaslongbecomeanewtrend.C、Ithasmetwithstrongresistance.D、Ithasattractedal
最新回复
(
0
)