首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Since ancient times, the destructive effects of earthquakes on human lives and property have encouraged the search for reliable
Since ancient times, the destructive effects of earthquakes on human lives and property have encouraged the search for reliable
admin
2012-06-20
75
问题
Since ancient times, the destructive effects of earthquakes on human lives and property have encouraged the search for reliable methods of earthquake prediction. This challenge remains and modern scientists continue to search for reliable methods to determine the time, place and intensity of individual quakes. One prediction technique involves an analysis of the recurrence (重现) rates of earthquakes as indicators of future activity. Earthquakes are concentrated in certain areas of the world which are subject to constant movements of earth’s plates and it is in these areas that scientists focus their investigations.
This search for pre-earthquake phenomena has received particular attention. In contrast to the ancient Greeks and Romans, who relied on the crying of dogs as a warning sign, modern scientists have focused on physical evidence for a coming earthquake. Evidence of plate strain can be found by measuring relative movements, while chemical changes also offer signals for scientists.
Analysis of the changes in magnetic properties and conductivity (传导性) of rocks provides further data for prediction. The electrical and magnetic properties of crustal (地壳的) rocks are particularly sensitive to strain. The conductivity of crustal rock is determined by the degree to which the rock is soaked with fluid and the electrolytic properties of those fluids. Before large earthquakes, small fractures develop in rocks, which change the quantity of fluid present. These changes can be measured and provide useful data. However, similar changes in the fluid-bearing capacity of rock can occur as a result of other factors such as changes in the water table, and therefore this technique is not entirely reliable.
The ancient believe that the behavior of birds, cats and dogs provides evidence of inevitable earthquakes has recently been attended as a result of tests carried out in California. It has been shown that changes take place in the metabolic (新陈代谢的) rates of these animals correlate with subsequent seismic activity. It is assumed that the animals are sensitive to the seismic waves which precede major quakes. In zones where earthquakes are known to occur, improved construction techniques can significantly reduce the effects of seismic waves. If more accurate information regarding the time and intensity were available, governments could take even more effective measures to reduce the impact on human life, if, however, an entirely accurate prediction technique became available, there would be significant social and political implications.
A disadvantage of fluid measuring is that______.
选项
A、changes in quantity of fluid in rocks can be caused by other factors other than strain
B、present scientific instruments are not able to provide precise measurement
C、the electrical properties of the rock itself also change the fluid capacity of rocks
D、fractures in these rocks are often so serious that accurate measurement is impossible
答案
A
解析
推理判断题。原文第三段结尾由However引导的句子说“其他因素也会导致石头含水量的变化,比如地下水位的变化。因此这种预测办法也不是完全可靠的。”由此可以推知,不可靠就是这种液体测量办法的缺陷,其原因就是A)“岩石的含水量的变化可能是由除压力外的其他因素造成的”,故为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/xvf7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Changesinthewaypeoplelivebringaboutchangesinthejobsthattheydo.Moreandmorepeopleliveintownsandcitiesinste
Changesinthewaypeoplelivebringaboutchangesinthejobsthattheydo.Moreandmorepeopleliveintownsandcitiesinste
Americanseat____________(超过一倍)astheyactuallyneedeveryday.
A、InvestintoamutualfundB、UsethediscountticketsC、Quithiseating-outhabitD、UseonlypaperbillsandsavecoinsA这一题比较
ThelargeAmericanenergyservicecompany,Enron,failedtwoyearsago.IthadbeentheseventhlargestcompanyintheUnitedSt
TheGreenhouseEffectEarth’sclimatehasbeenchangingconstantlyoverits5-billion-yearhistory.Sometimes,theclima
Itissuggestedthat(暑假期间安排一次到海南岛的考察旅行)____________.
A、Inakitchen.B、Inagarden.C、Inamarket.D、Atapicnic.B
A、Atanindustrialsite.B、Inaclassroom.C、Atadepartmentstore.D、Inalaboratory.A文章开头就说明将要参观工厂,参观者可以了解玻璃和水晶。
RaisingWiseConsumersAlmostanyonewithaprofitmotiveismarketingtoinnocents.Helpyourkidsunderstandit’sOKnott
随机试题
王水的成分为
有关硝苯地平降压时伴随状况的描述,下列哪项是正确的
肝浊音界出现,鼓音消失,提示胃肠穿孔。()
某市建筑公司承建某县城一商务楼,当年结算工程价款收入为5300万元,其中包括所安装设备的价款500万元及付给分包方的价款为300万元,则此收入应缴纳的营业税为()万元。
刁某近几年纠合一伙人,在珠江三角洲一带流窜作案,多次抢劫,打伤10多人,抢劫赃款数额高达人民币20多万元。人民法院依据刑法判处刁某死刑,剥夺政治权利终身。这一案例表明,犯罪的最本质特征是()。
中国特色社会主义制度的重要支柱和社会主义市场经济体制的根基是()。
网络舆情汹涌,______着民众并不缺乏反腐的热情。对于公权力机关来说,如何充分利用网络平台,尊重民意表达,并更好地吸纳和______民间智慧来推进反腐败向纵深发展,已是一个现实而紧迫的______。填入横线部分最恰当的一项是()。
求
Infact,theysay,onereasonendangered-specieslegislationhasnotpassedisthatCanadiansfindithardtobelievethatwith
WhichofthefollowingstatementsisCORRECTaboutthetornadoes?
最新回复
(
0
)