首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A gloomy afternoon saw me taking my routine path through that construction site. For the walker’s convenience, a set of stone st
A gloomy afternoon saw me taking my routine path through that construction site. For the walker’s convenience, a set of stone st
admin
2022-10-01
73
问题
A gloomy afternoon saw me taking my routine path through that construction site. For the walker’s convenience, a set of stone steps had been built, which were fairly steep. That was the place I found myself behind a husband and wife climbing up the steps with each other’s support.
The couple seemed to be farmers in their forties. The wife in a red coat was walking with a stick, an empty trouser leg swaying below. With one hand on his shoulder, she leaned almost entirely on her husband, who carefully kept balance with her and carried her other stick. They limped (跛行) their way upward with great difficulty. My curiosity urged me to overtake them and look back over my shoulder secretly. The glance sent a shiver through me, which produced a sensation I had never experienced before. The husband himself was also disabled—blind in both eyes! What struck me even more was the smile they both wore on their faces, such a happy smile as could only be seen from brides and bridegrooms. With few words between them, they smilingly helped each other struggle upwards.
Then I noticed there were patches on their clothes, and their cloth shoes were homemade, worn-out but tidy. How could such sweet smiles reconcile(使和谐) with the patched clothing or the physical handicap? I got quite puzzled. When they advanced far ahead I still couldn’t tear my eyes away from them, I was moved and my heart filled with admiration.
At that moment I suddenly realized how superficial my idea of happiness had been. To me it had always been associated with wealth, fame and power, the poor and the lowly having no share of it. However, happiness can be found in very ordinary life. I witnessed it on the weather-beaten faces of the husband and wife who had shared happiness and misfortune together. There is always happiness when there is an unfailing mutual support between two persons in love.
Which of the following statement is TRUE?
选项
A、It was on a set of stone steps that I found myself behind a husband and wife.
B、The husband and wife kept talking about something.
C、They both wore smiles on their faces because they were bride and bridegroom.
D、Their cloth shoes were homemade and very dirty.
答案
A
解析
第一段第三句。事实细节题,此题可用排除法。A项我是在石头台阶上无意中发现自己跟在一对夫妻的后面行走;符合定位句的说法。B项那对夫妻一直在谈论着什么事;与文中他们很少交谈(第二段最后一句中的With few words between them)不符。C项他们俩脸上一直挂着笑容因为他们是新郎新娘;后半句提供的原因与文中内容显然不符。D项他们的布鞋是自己做的而且很脏。后半句与文中内容不符,文章第三段的第一句的后半句提到他们的布鞋是自己做的,虽然旧了,但很整洁。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/y6cD777K
0
成人本科学位英语
相关试题推荐
Firstitwaspets,thenfish.Nowit’spoultryandpigs.The【C1】________ofanimalsallowedtofeedoninsectsisgrowing.Anew
Net-zerorulessettosendcostofnewhomesandextensionssoaringNewbuildingregulationsaimedatimprovingenergyeffic
Afterthebirthofmysecondchild,Igotajobatarestaurant.Havingworkedwithanexperienced【C1】________forafewdays,I
Afterthebirthofmysecondchild,Igotajobatarestaurant.Havingworkedwithanexperienced【C1】________forafewdays,I
Afterthebirthofmysecondchild,Igotajobatarestaurant.Havingworkedwithanexperienced【C1】________forafewdays,I
Afterthebirthofmysecondchild,Igotajobatarestaurant.Havingworkedwithanexperienced【C1】________forafewdays,I
Neitherrainnorsnowcanstoppostmenfrom________lettersandparcels.
Itwouldbenaïvetotreatremarksmadeindiariesorpersonallettersasgivingespeciallycandidaccesstohistoricaltruthor
Allarechargedwithviolatingofficialsecretslaws,suchisanoffensethatcarriesamaximumthree-yearprisontermandfines
Smartwatchesofferpeoplethewayin________theycanmonitortheirhealth.
随机试题
在Ⅳ、Ⅴ区,外墙陶瓷砖的()不用进行复验。
在PowerPoint2003中,可以对下列_______进行编辑。
[*]
中性粒细胞减少常见于哪种疾病
A.银翘散B.白虎汤C.凉膈散D.青蒿鳖甲汤E.沙参麦冬汤治疗气阴两伤型皮肤黏膜淋巴结综合征的首选方是
药学服务的理想目标为
某工程双代号时标网络计划如下图所示,其中工作F的总时差和自由时差为( )天。
建筑防爆的减轻性技术措施包括()。
下列哪一项不是教师在组织学前儿童美术欣赏教学时需注意的?()
教师职业道德的养成,只有在()中才能得到不断充实、提高和完善。
最新回复
(
0
)