首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Eating better and more adventurously is becoming an obsession, especially among people with money to spend. Healthier eating and
Eating better and more adventurously is becoming an obsession, especially among people with money to spend. Healthier eating and
admin
2010-02-22
67
问题
Eating better and more adventurously is becoming an obsession, especially among people with money to spend. Healthier eating and not-so healthy eating—as well as the number and variety of food choices and venues continue to increase at an ever-quickening pace.
Globalization is the master trend that will drive the world of food in the years a head. Consumers traveling the globe, both virtually and in reality, will be able to sweep up ingredients, packaged foods, recipes, and cooking techniques from every corner of the earth at an ever-intensifying and accelerating pace. Formerly remote ingredients and cooking styles are creating a whole new culinary mosaic as they are transplanted and reinterpreted all over the world.
Many factors are behind this, but none more so than the influence of the great international hotel chains. Virtually every chef who has worked for Hilton, Westin, Peninsula, or any other major chain gathers global experience in locales as diverse as Singapore, New Orleans, Toronto, and Dubai. At each stop, they carry away cooking ideas and techniques they can and do use elsewhere.
This trend will gain even greater momentum as ambitious young adults stake their own futures on internationalization, treating broader food savvy as an important aspect of their own advancement. Young people will need knowledge of food and ingredients from different continents and cultures as one aspect of socialization, enculturation, cultural exchange, and success. In country after country, there seems little doubt that global cuisine will make its biggest inroads among the younger set. Many in the generations now coming of age will treat world-ranging food knowledge and experience as key elements in furthering their personal plans, business acumen, and individual growth.
The Internet has made global contacts a matter of routine. Computer networking will permit chefs and others in the food industry, including consumers, to link directly with the best available authorities in faraway nations, supplementing or bypassing secondhand sources of information altogether.
Time, with all its implications, will also be a factor in emerging world food trends. More and more of us are destined to operate on global time—that is, at full tilt 24 hours a day. This will become the norm for companies with resources scattered all over the planet. Beyond the 24 hour supermarkets many of us already take for granted, there will also be three-shift shopping centers open at any hour. Restaurants in the great business capitals intent on cultivating an international clientele will serve midnight breakfasts or break-of-dawn dinners (with the appropriate wines) without raising a single eyebrow.
选项
A、adventurous.
B、more and more popular in the world.
C、a global phenomenon.
D、sweeping up every corner of the earth.
答案
B
解析
细节题。文章第一段主要提到人们吃得越来越好,而不管食物是否有利于健康;第二段接着谈到全球化使得这一趋势风行全世界。由此可判断出"在全球范围越来越流行"符合文中提到的食物迷恋趋势。"充满危险的","一个全球现象"和"横扫地球的每个角落"都不符合文章的意思。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/yG44777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Itisallverywelltoblametrafficjams,thecostofpetrolandthequickpaceofmodernlife,butmannersontheroadsarebe
Itisallverywelltoblametrafficjams,thecostofpetrolandthequickpaceofmodernlife,butmannersontheroadsarebe
Bettingagainstanindustrywithaddictsforcustomerscarriesobviousrisks.【C1】________theseareuncertaintimesforBigTobac
Bettingagainstanindustrywithaddictsforcustomerscarriesobviousrisks.【C1】________theseareuncertaintimesforBigTobac
Morethan45millionAmericansnowbelongtoahealthclub.Wespendsome$19billionayearongymmemberships.Ofcourse,some
Fordecadesthemarketforexpensiveheadphoneswasmainlylimitedtohi-fifans.But【C1】________theboxystereosysteminthec
Writeanessaybasedonthefollowingpiechart.Inyourwriting,youshould1)interpretthechart,and2)giveyourcomments.
Themostpowerfulfalse-newsweaponinhistoryisaroundthecomer.Iftechnologycontinuesitscurrentadvance,wemaysoonfac
Inthefollowingarticle,somesentenceshavebeenremoved.ChoosethemostsuitableonethelistA—Gtofitintoeachofthenu
随机试题
在儿童发育过程中,腺样体最显著的年龄段为
王某,5岁。偏食、瘦小。门诊就医诊断为营养不良。医生建议纠正饮食习惯,并嘱增加蛋白质膳食,其主要原因是蛋白质在体内可
甲、乙因合伙经商向丙借款3万元,甲于约定时间携带3万元现金前往丙家还款,丙因忘却此事而外出,甲还款未果。甲返回途中。将装有现金的布袋夹放在自行车后座,路经闹市时被人抢夺,不知所踪。下列哪一选项是正确的?(2008年试卷三第4题)
贾某是一有限合伙企业的有限合伙人。根据合伙企业法律制度的规定,下列选项中,正确的有()。
资料一:为缓解中小企业融资难的问题,2007年银保监会提出大力发展新型农村金融机构村镇银行(简称君盛银行或君盛),提高对县域、乡村的金融服务水平;出台法规放宽村镇银行的准入条件,并给予一定的税收优惠,以促进农村金融业的发展。在此背景下,2011年3月,国内
【西塞罗】(MarcusTulliusCicero)南京大学2001年世界古代中世纪史真题;北京大学2003年世界古代史真题;四川大学2013年世界通史真题
Judgingfromrecentsurveys,mostexpertsinsleepbehavioragreethatthereisvirtuallyanepidemicofsleepinessinthenatio
在Word文档中包含了文档目录,将文档目录转变为纯文本格式的最优操作方法是()
Onebusyday,Iwasracingaroundtryingtogettoomuchdone,andIexclaimedtomythreekidsinthecar,"Wecangetboththi
A、Topresenttheirresults.B、Toshowofftheirresults.C、Tomakethemselvesbrave.D、Tobecomeactivepeople.AWhyshouldthe
最新回复
(
0
)