首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The increasingly high rates of juvenile delinquency are a great problem in modem society. More and more people are paying specia
The increasingly high rates of juvenile delinquency are a great problem in modem society. More and more people are paying specia
admin
2011-02-25
72
问题
The increasingly high rates of juvenile delinquency are a great problem in modem society. More and more people are paying special attention to it.
When it comes to the reasons, here are two of them. Modem youth are more revolutionary and more independent than the elder generation. When this tendency goes to an extreme, problems arise. Some of the young want to throw away all the traditional principles and beliefs, most of which are very good for self-cultivation. They are reluctant to listen to the advice from elder generation. If they behave in the way, as they like, they might commit crimes without realizing it. Studies also show that juvenile-delinquency rates are twice as high for youngsters from single-parent homes as for those in traditional households. Children in single-parent families are taken less care of and thus have feelings of being neglected, discriminated and isolated. The lack of parental love makes them hostile and cynical towards the society.
There are several ways to prevent the youth from committing crimes. School education plays an important role to teach traditional beliefs. Books and programs should be in good quality. There should be more educational books and programs for young children to tell them how to distinguish the right from the wrong. Also, mutual understanding between parents and children is also very important. Parental supervision and guidance are a key factor of self-cultivation in lifetime. The two generations need to smooth away disagreement. Parents can spend much time staying with their children and patiently carry out the duty of family education.
And others are starting to pay attention to another problem in modern society that may underline all sorts of crimes, including juvenile delinquency, though it is believed that the development of information technology has made the world smaller. Modern people have greater tensions so that they have less time to communicate with each other. More and more people are living in urban areas, where life is in a quick rhythm. Due to fierce competition, which is the most important reason of all, city dwellers have to be working hard in order to keep up with the steps of city life. Everybody is busy all the time. Work pressures deprive them of a casual way of life. Moreover, living in apartments in different blocks, people are isolated from each other. It is not convenient for them to meet each other freely.
What is the " another problem " mentioned in paragraph 4?
选项
A、A lot of problems have been caused by information technology.
B、Modern people are feeling isolated from each other.
C、Competition is much more severe than ever before.
D、Modern society hosts all sorts of crimes.
答案
B
解析
段落主旨题;尽管命制方式类似于细节题,但是到原文中查找我们可以发现,其实要解答这个问题,我们需要对最后一段的段落大意有清楚的把握。误选A选项的考生,很有可能读到段落开头的information technology就匆忙做出选择,但是在原文中,information technology出现在though所引导的句子之中,并不是句子的重点,也不是段落要探讨的重点。段落真正关注的内容是人与人之间的疏远,即B选项是正确选项。information technology在原文的语言环境是,尽管有先进的information technology,但是人们仍然感受到孤独。而C选项则是另外一个引起人们孤独感的间接原因。至于D选项本身干扰性并不大,比较容易排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/yYZ4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Somepeopleexpectedshort-terminterestratestojumpsoonbecausetheyWecanlearnfromthetextthattheAmerica’scentral
Thoughsomepeoplehavesuggestedthatwomenshouldreturntohouseworkinordertoleave(1)_____jobsformen,theideahasbe
YourformerstudentFangGangwillgotoChicagoforpost-graduatestudies,andyouarekindtowriteanintroductionletterto
Inthefollowingtext,somesentenceshavebeenremoved.ForQuestions41-45,choosethemostsuitableonefromthelist(A、B、C、
ApproximatelywhatpercentageofthepopulationinIndiamostprobablyobservesthecustomofarrangedmarriage?______Accordin
OnecharacteristicoftheElNinoisAccordingtothemodel,whatnormallysignalsthedisappearanceofanElNino?
Ascientistwhodoesresearchineconomicpsychologyandwhowantstopredictthewayinwhichconsumerswillspendtheirmoney
WhatkindofsocialformimmediatelyfollowedtheRomanRepublicAge?Inthelastparagraph,Romanexpansionwasdescribedvivi
Theeffectsof"severalactsoftheMarylandandVirginialegislatures"passedduringandafterthe1660’swerethattheyThep
Theword"paradox"(Para.1)means"______".Thechancesofthephysicalsciencesbeingsubjecttogreatchangesarethebiggest
随机试题
假膜性炎的特征性的渗出物是
尿液的浓缩与稀释机制取决于
A.麻疹B.心脉痹阻C.恶心呕吐D.舌苔厚腻E.风寒感冒属于“疾病”的是
“十八反”中,与乌头相反的药物是
换算采样的标准体积,在采样时必须测定的气象因素是()
根据《担保法》规定,质押包括( )。
下列关于工业项目总平面设计评价指标的说法,正确的是()。
近日有一大学生称,他发明了一种体热充电宝。这款特别的充电宝不同于传统的交流电充电宝,它无需插电,握在手里就能利用人体散发的体表体温,通过热能转化对充电宝进行充电,而其工作效率仅用两个小时就能充满一部普通的智能手机。然而有科学家指出,这个发明不具有任何的实用
Readthefollowingarticleaboutinvestmentinforeclosedpropertiesandthequestionsontheoppositepage.Foreachquesti
What’sLarry’sJob?Heis______ontheGoldenGateBridge.
最新回复
(
0
)