首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The Sun today is a yellow dwarf star. It is fueled by thermonuclear reactions near its center that convert hydrogen to helium. T
The Sun today is a yellow dwarf star. It is fueled by thermonuclear reactions near its center that convert hydrogen to helium. T
admin
2014-01-13
48
问题
The Sun today is a yellow dwarf star. It is fueled by thermonuclear reactions near its center that convert hydrogen to helium. The Sun has existed in its present state for about 4 billion, 600 million years and is thousands of times larger than Earth.
By studying other stars, astronomers can predict what the rest of the Sun’s life will be like. About 5 billon years from now, the core of the Sun will shrink and become hotter. The surface temperature will fall. The higher temperature of the center will increase the rate of thermonuclear reactions. The outer regions of the Sun will expand approximately 35 million miles, about the distance to mercury, which is the closest planet to the Sun. The Sun will then be a red giant star. Temperatures on the Earth will become too hot for life to exist.
Once the Sun has used up its thermonuclear energy as a red giant, it will begin to shrink. After it shrinks to the size of the Earth, it will become a white dwarf star. The Sun may throw off huge amounts of gases in violent eruptions called nova explosions as it changes from a red giant to a white dwarf.
After billions of years as a white dwarf, the Sun will have used up all its fuel and will have lost its heat. Such a state is called a black dwarf. After the Sun has become a black dwarf, the Earth will be dark and cold. If any atmosphere remains there, it will have frozen onto the Earth’s surface.
It can be inferred from the passage that the Sun______.
选项
A、is approximately halfway through its life as a yellow dwarf
B、has been in existence for 10 billion years
C、is rapidly changing in size and brightness
D、will continue as a yellow dwarf for another 10 billion years
答案
B
解析
根据文章第一段第二句“The Sun has existed in its present state for about 4 billion,600 million years.和第二段第二句和最后一句About 5 billon years from now,the core of the sunwill shrink and become hotter.The sun will then be a red giant star.”可知,文章第一段说太阳作为一颗黄矮星已经存在了大约46亿年了。第二段又说大约50亿年后,太阳的中心部分将会收缩、变热。太阳将会变成巨大的火红的星球。那么就是说黄矮星的时代结束了。从而可知太阳以黄矮星的状态存在100亿年,那么以黄矮星的状态大约走过了其一半的生命历程。据此判断,答案是B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ybQO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Agriculturemust,therefore,______workersandsavingstothenewindustrialized,urbanizedsectorsifamoderneconomyistob
I’d______hisreputationwithotherfarmersandbusinesspeopleinthecommunity,andthenmakeadecisionaboutwhetherornot
Eventoday,whenairandroadtravelhasmadeAfricasoreadilyaccessibletoEuropeansandAmericans,thereareinnumerableaspe
Inafieldwithalargenumberofcandidates,therewillbelowersalariesand______competition.
Areyoualwayssureyouknowwhatpeoplemeanwhentheytrytodescribetheirfeelingstoyou?Weusebothwordsandgesturesto
Manydifferentmeaningshavebeengiventothewordpoetry.ItwouldwearymyreadersifIweretodiscusswhichofthesedefini
Now,morethanever,itdoesn’tmatterwhoyouarebutwhatyoulooklike.Janetwasjusttwenty-fiveyearsold.Shehadag
Overthepasttwodecades,teenagechildbearingintheUnitedStates—asmeasuredbythenumberofbirthstoteenagers—hasdecrea
ThehistoryofAfrican—Americansduringthepast400yearsistraditionallynarrated【1】anongoingstruggleagainst【2】andindiffe
ThehistoryofAfrican—Americansduringthepast400yearsistraditionallynarrated【1】anongoingstruggleagainst【2】andindiffe
随机试题
简述专利侵权行为的概念和特征。
患者,男,70岁。临厕大便,努挣乏力,挣则短气汗出,便后疲乏,大便不干结,舌淡苔薄,脉弱。治法宜
依据阴阳属性的可分性,五脏中属于阴中之阳的是
血栓形成的条件,不正确的是
患者,女,50岁,症见痈疽溃烂、腐肉不去、新肉难生,治当拔毒去腐,宜选用的药物是()。
下面四个选项中,说法有错误的一项是()。
在填制报关单时,海关根据进口商品的不同情况,对商品数量的填报作出了一些规定,请选择哪些是符合海关规定的?()
借款人需要调整借款期限,应向银行提交()。
2009年,某省全年粮食作物播种面积253.85万公顷,比上年增长1.5%;糖蔗种植面积13.58万公顷,下降0.2%;油料种植面积33.14万公顷,增长2.3%;蔬菜种植面积113.84万公顷,增长2.3%。若保持2009年的增长速度,哪一年水果的
守土官
最新回复
(
0
)