首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
For most thinkers since the Greek philosophers, it was self-evident that there is something called human nature, something that
For most thinkers since the Greek philosophers, it was self-evident that there is something called human nature, something that
admin
2019-05-04
99
问题
For most thinkers since the Greek philosophers, it was self-evident that there is something called human nature, something that constitutes the essence of man. There were various views about what constitutes it, but there was agreement that such an essence exists-that is to say, that there is something by virtue of which man is man. Thus man was defined as a rational being, as a social animal, an animal that can make tools, or a symbol-making animal.
More recently, this traditional view has begun to be questioned. One reason for this change was the increasing emphasis given to the historical approach to man. An examination of the history of humanity suggested that man in our epoch is so different from man in previous times that it seemed unrealistic to assume that men in every age have had in common something that can be called "human nature." The historical approach was reinforced, particularly in the United States, by studies in the field of cultural anthropology. The study of primitive peoples has discovered such a diversity of customs, values, feelings, and thoughts that many anthropologists arrived at the concept that man is born as a blank sheet of paper on which each culture writes its text. Another factor contributing to the tendency to deny the assumption of a fixed human nature was that the concept has so often been abused as a shield behind which the most inhuman acts are committed. In the name of human nature, for example, Aristotle and most thinkers up to the eighteenth century defended slavery. Or in order to prove the rationality and necessity of the capitalist form of society, scholars have tried to make a case for acquisitiveness, competitiveness, and selfishness as innate human traits. Popularly, one refers cynically to "human nature" in accepting the inevitability of such undesirable human behavior as greed, murder, cheating and lying.
Another reason for skepticism about the concept of human nature probably lies in the influence of evolutionary thinking. Once man came to be seen as developing in the process of evolution, the idea of a substance which is contained in his essence seemed untenable. Yet I believe it is precisely from an evolutionary standpoint that we can expect new insight into the problem of the nature of man."
The word "untenable" in the last paragraph of the passage most probably means______.
选项
A、invaluable
B、imaginable
C、changeable
D、indefensible
答案
D
解析
根据题干定位至原文最后一段的第二句:Once man came to be seen as developing in the process of evolution,the idea of a substance which is contained in his essence seemed untenable.可以看出,既然人是不断变化的,那么有一个一成不变的东西自然是矛盾的,所以选项[D]indefensible(站不住脚)与untenable(站不住脚的,不能维持的)意思最相近。选项[A]invaluable(非常珍贵的);[B]imaginable(可以想象的);[C]changeable(可以改变的)均不合题意。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/yge4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Whichofthefollowingcanbethebesttitleofthispassage?Thereasonwhythebraincellsofthepersonwhobothsmokesand
Asia’srealboat-rockerisagrowingChina,notJapan,aseniorAmericaneconomistobserved.Thereissomuchnoisesurround
Asia’srealboat-rockerisagrowingChina,notJapan,aseniorAmericaneconomistobserved.Thereissomuchnoisesurround
Mosthumanbeingsactuallydecidebeforetheythink.Whenanyhumanbeing—executive,specializedexpert,orpersoninthestreet
Mosthumanbeingsactuallydecidebeforetheythink.Whenanyhumanbeing—executive,specializedexpert,orpersoninthestreet
Supposeyouhavefoundsomethingwrongwiththeelectronicdictionarythatyoubough!fromanonlinestoretheotherday.Write
Accordingtoarecentsurveyonmoneyandrelationships,36percentofpeoplearekeepingabankaccountfromtheirpartner.Whi
Idon’tthinkyou’llchangehismind,oncehe’sdecidedonsomethinghetendsto_____it.
FormostthinkerssincetheGreekphilosophers,itwasself-evidentthatthereissomethingcalledhumannature,somethingthat
Onereasonforhopeliesintheextraordinarynatureofhumanintellectualaccomplishment.Ahundredyearsago,theideaofama
随机试题
简述大循环途径。
进入外科麻醉期的主要标志是:
工程项目主要利害关系者中,政府机构的要求和期望是()。
在下列费用中,属于建设工程监理费用直接成本的是( )。
文稿审核的作用是()。
企业进行薪酬调查要了解的信息包括()
肥胖症属于()
近日,记者从市植保站获悉,目前,大豆蚜虫已在全市大豆田点片出现。而今年大豆蚜虫的出现较往年早了3至4天。为此,相关专家解释说,这一现象的产生是由于今年春季气温回升较快。以下哪项如果为真,最能削弱上述观点?()
下列关于流体智力和晶体智力的说法中正确的是()
A、Billisapunctualperson.B、Billwillcomeontimetonight.C、Billwillbelateasusual.D、Billwon’tcomeatall.B题目询问男士觉得
最新回复
(
0
)