首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In ancient Greece athletic festivals were very important and had strong religions associations. The Olympian athletic festival h
In ancient Greece athletic festivals were very important and had strong religions associations. The Olympian athletic festival h
admin
2010-04-12
76
问题
In ancient Greece athletic festivals were very important and had strong religions associations. The Olympian athletic festival held every four years in honor of Zeus, king of the Olympian Gods, eventually lost its local character, became first a national event and then, after the roles against foreign competitors had been abolished, international. No one knows exactly how far back the Olympic Games go, but some official records date from 776 B.C..
The games took place in August on the plain by Mount Olympus. Many thousands of spectators gathered from all parts of Greece, (but no married woman was admitted even as a spectator). Slaves, women and dishonored persons were not allowed to compete. The exact sequence of events is uncertain, but events included boy’s gymnastics, boxing, wrestling, horse racing and field events, though there were fewer sports involved than in the modem Olympic Games.
On the last day of the Games, all the winners were honored by having a ring of holy olive leaves placed on their heads. So great was the honor that the winner of the foot race gave his name to the year of his victory. Although Olympic winners received no prize money, they were, in fact, richly rewarded by their state authorities.
After an uninterrupted history of almost 1 200 years, the Games were suspended by the Romans in 394 A.D.. They continued for such a long time because people believed in the philosophy behind the Olympics; the idea that a healthy body produced a healthy mind, and that the spirit of competition in sports and games was preferable to the competition that caused wars. It was over 1 500 years before another such international athletic gathering took place in Athens in 1896.
Nowadays, the Games are held in different countries in mm. The host country provides vast facilities, including a stadium, swimming pools and living accommodation, but competing countries pay their own athletes’ expenses.
The Olympics start with the arrival in the stadium of the torch, lighted on Mount Olympus by the sun’s rays. It is carried by a succession of runners to the stadium. The torch symbolized the continuation of the ancient Greek athletic ideals, and it burns throughout the Games until the closing ceremony. The well-known Olympic flag, however, is a modern conception; the five continents participating in the Games.
Which statement describing athletes of ancient Olympic Games is correct?
选项
A、Only male Greek athletes were allowed to participate in the Games.
B、All Greeks, irrespective of sex, religion or social status, were allowed to take part in.
C、All Greeks, with the exception of women, were allowed to compete in the Games.
D、All male Greeks were qualified to compete in the Games.
答案
A
解析
文章第二段提到“hut no married woman was admitted even as a spectator;slaves,women and dishonored persons were not allowed to compete.”意为“但是已婚妇女即使是作为观众也不准许参加;奴隶,妇女和名声不好的人都不可以参赛。”从这句话可知,选择A项是正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/z3j7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Peoplewhosufferfromalcoholabusehaveaphysicaldependenceonalcohol.IntheUnitedStates,some______peoplegethelpe
Haveyoueverbeenafraidtotalkbackwhenyouweretreated【S1】______?Haveyoueverboughtsomethingjustbecausethesalesm
A、Takesomeextratime.B、Doawritingexercise.C、Dosomeworkforanothercourse..D、Writethestoryendingfirst.B信息明示题,女士说,
A、Inaresearchinstitute.B、Inazoo.C、Onthebeach.D、Onthecampus.A
A、Shewillnotanswerthephone.B、Shewillhangupthephone.C、Shewillcallherfriend.D、Shewillaskthemantoanswerthe
A、TovisittheModernMuseum.B、Tomakeagoodplan.C、Tovisitmuseums.D、Tovisitamusicschool.C根据选项,推测对话的内容与某人的计划相关,注意问题问的
Exerciseisoneofthefewfactorswithapositiveroleinlongtermmaintenanceofbodyweight.Unfortunately,thatmessagehas
A、Would-bedrivers.B、Trafficregulationmarkers.C、Licenseexaminers.D、Policemen.A
Thewordlaserstandsfor"lightamplificationbystimulatedemissionofradiation".Tomanypeoplelasersarevery【B1】______,b
随机试题
若干年前鲑鱼无法在这条污染严重的缺氧河中生存,许多其他种类生物同样无法生存。而如今,经过这些年的人工治理,鲑鱼已经重现。这是该条河不再受污染的可靠指标。下列各项都表明上述推理中可能存在缺陷。除了:
中共十一届三中全会的主要功绩有()
设线性方程组问a,b分别为何值时,方程组无解,方程组有唯一解,方程组有无穷多解?
各类声环境功能区夜间突发的噪声,其最大值不准超过标准值()dB。
公司成本管理工作的主要内容包括()。
总体战略制定完成后,应该制定战略措施,从而保证战略落地。对新产品的开发、老产品的技术改进、生产规模的技术改造等属于()。
导游人员必须参加所在地旅游行政管理部门举办的年审培训。()
我国宪法规定,公民有受教育的()。
Tounderstandhowastrologyworks,weshouldfirsttakeaquicklookatthesky.Althoughthestarsareatenormousdistances,t
QQ是目前在中国使用很广的一种即时通讯工具,它基于因特网,可以方便人们随时随地进行在线交流。QQ由腾讯(Tencent)公司开发,其标志(logo)为可爱的小企鹅图像。QQ可以支持在线聊天、视频电话、文件传输、音乐、游戏、邮箱等多种功能。现在QQ已经成为世
最新回复
(
0
)