首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Why does one of the students mention a castle?
Why does one of the students mention a castle?
admin
2018-08-16
64
问题
Why does one of the students mention a castle?
Listen to part of a lecture in an architecture class.
Professor: Ok, so as we’ve consistently seen over the past week, the conventional approach taken by architects is generally to design first then figure out how to make it work. So what I’d like to talk about now is a structure, a facility that totally reverses that mindset. For this project, engineers started out by imposing an energy consumption limit on the facility and architects built all the design plans around that number. In other words, energy considerations determined the design and it did so in ways that are so advanced that the facility really raises the standard for energy efficiency. The building I’m referring to is a research facility in Colorado, the first of its size to achieve the goal of net-zero in the United States meaning it creates as much energy as it uses. Let’s take a look at the basic footprint, just an outline of the foundation to start. So, you see there are two long buildings connected at their centers, forming kind of a crooked ’H’ letter. These aren’t typical buildings, either. As you can see from the footprint they’re long, as well as thin, Can anyone think of a reason why that decision was made?
Student 1: So that there’d be more surface area for solar panels on the roof?
Professor Well, you’re on the right track, yeah! Sure, solar panels were used for this facility. They supply electricity, but you know the shape of the buildings has even more to do with the sun than just that. It was carefully designed to allow an abundance of natural light available throughout the entire facility. First, the architects decided to narrow the width of those rectangular buildings, 50% thinner than the average modern office building, so that light could penetrate through the many windows into the middle of each building and secondly, they consciously positioned the buildings on the site to maximize their exposure to daylight. So the long sides get the most sun.
Student 1: Hmm... sounds good, so lots of light. But from what I’ve read windows are a primary source of both heat loss and heat gain for a building. I mean how can having so many windows be energy efficient?
Professor: Well, the architects used special type of window.
Student 2: You mean insulated windows, the kind with multiple layers of glass and gas between each layer?
Professor: As I mentioned earlier, this facility sets a new benchmark. The technology you mentioned is already outdated. For instance, throughout much of the facility they’ve installed electro-chromic windows. Electro-chromic windows use a single pane of glass that darkens automatically and blocks out the sunlight as the temperature rises and an electric current actually changes the tint. They’re placed where the building’s windows get the most sun.
Student 2: Wow, talk about innovative!
Professor: And it only gets better! You see under each of the buildings, architects designed a broad, shallow basement space that’s kind of like a maze. Air, either from within the building or from the outside, is pulled into the basement space through air ducts and then forced to move slowly around concrete barriers. The air is sort of guided through the maze. Now these concrete barriers, they absorb heat from the air if the air is warm or if the air is cold, the cold is absorbed into the concrete, so it could be either way. Let’s say it’s hot air, hot waste air being pulled in from the computer rooms, say. Well, that air moves slowly back and forth around these barriers. In this particular situation then, the heat from the incoming air is transferred to the concrete, which then holds onto it. Storing the heat until later when it’s slowly released throughout the building. That’s the concept of thermal mass in a nutshell.
Student 2: Ok, so let me try to get this... the air could be hot or cold? So then it’d be like walking into an old stone castle during summertime, lt’s so much cooler inside the castle during the day because the walls had retained the cold from the night air.
Professor: That’s right. It’s precisely the same thing: thermal mass. As a matter of fact, the outer walls of the facility consist of large panels of concrete, nearly a foot thick, for that very reason and they play a huge role in maintaining the temperature of each building.
选项
A、To suggest that there are alternatives to the design being discussed
B、To imply that there could be drawbacks to relying on thermal mass to heat or cool a building
C、To confirm his understanding of the concept of thermal mass
D、To find out whether the buildings’ concrete has better thermal properties than stone has
答案
C
解析
组织结构题。线索词为学生所说So then it’d be like walking into an old stone castle during summertime.学生举例“城堡夏凉”来解释说明“热质量”,以此表明他对热质量这一概念的理解。A选项错误。因为城堡夏凉的原理与本文建筑物的节能原理一样,所以不存在其他节能替代方案。B选项错误,因为本文未探讨热质量的缺点。D选项错误,因为该比较逻辑关系不存在,文中未就混凝土和石头两者展开对比。针对此题,建议大家还是要找好举例信号词,例如:it’s like,imagine,such as,for example等等,通过信号词位置来判定例子说明的上层主题。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/z8fO777K
0
托福(TOEFL)
相关试题推荐
Whichhotelshavethefollowingfacilities?Writethecorrectletter,A,B,C,orDnexttoquestions1-6.ARoyalHotelBStar
Whatfeaturedothespeakersidentifyforeachofthefollowingcourses?ChooseFIVEanswersfromtheboxandwritethecorrect
Choosethecorrectletter,A,BorC.Togatherdata,theprofessorasksJane
ChooseTHREEletters,A-ETheinventionofdifferentgearsonabicycleaffectedwhichTHREEofthefollowing?AWheelsizeBBa
Whichadvantageismentionedforeachofthefollowingrestaurants?ChooseSIXanswersfromtheboxandwritethecorrectletter
Whichattitudeisassociatedwiththefollowingpeopleduringtheconversation?ChooseSIXanswersfromtheboxandwritetheco
Whichattitudeisassociatedwiththefollowingpeopleduringtheconversation?ChooseSIXanswersfromtheboxandwritetheco
conversation/tocommunicate本题有关这位男士学日语的特定需求。录音原文中Iwillneedtobeableto…和I’llputdown提示其后为答案。由于题目要求不超过三个词,因此该空填写名词或者动词短语均可。
A、Thediagnosisofasthma.B、Howtopreventanasthmaattack.C、Whatasthmaisandwhathappensduringanasthmaattack.D、Thet
ThepassagemainlydiscussesancientGreekpotteryanditsItcanbeinferredfromthepassagethatterra-cottahadwhichoft
随机试题
AmericanEnglishliketouse______.()
引起同种异型器官移植排斥反应的靶抗原主要是
消防给水系统各试验装置处应设置专用排水设施,排水管管径应符合规范要求。下列关于排水管管径的说法,不正确的是()。
有根据认为会员或者客户违反期货交易所交易规则及其实施细则并且对市场正在产生或者即将产生重大影响,为防止违规行为后果进一步扩大,期货交易所可以对该会员或者客户采取的临时处置措施包括()。
计算债券当期收益率与到期收益率都需要用到的因子是()。
文化的演变有自身规律。如果不尊重文化进化的自然规律,所谓建设文化就可能变成戕害文化。拿现在人们纷纷说要复兴的国学为例。据学者研究,中国历史上国学最繁荣的时期有三个,春秋战国、魏晋南北朝、清末民初。这三个时期有一个共同特征,那就是权威破碎,人们思想上的禁锢被
SQL语言的更新命令的关键词是
下列叙述中错误的是
ThefirstAmericanwritertousefreeverseinpoetryis______
A、Studying.B、Preparingsnacks.C、Playingcards.D、Learninghowtoplaybridge.C对话中男生问女生“Whereareyouheadednext?”(过一会儿你去哪儿?)
最新回复
(
0
)