首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In 1798 the political economist Malthus predicted that in time mankind would face starvation, having outgrown the available food
In 1798 the political economist Malthus predicted that in time mankind would face starvation, having outgrown the available food
admin
2012-07-17
62
问题
In 1798 the political economist Malthus predicted that in time mankind would face starvation, having outgrown the available food supplies. Today, a century and a half later, there are still experts who forecast the same global disaster—unless urgent measures are taken to prevent it.
By the end of the present century there may well be over five thousand million people living on this globe, an increase of over fifty percent on today’s figure. In order to keep pace with this increase in mankind the farmers of the world will have to step up their production of food by at least two percent every year. Such a rate of increase has never been maintained in any country by conventional methods of agriculture, despite modern mechanization and the widespread use of fertilizers. There are no large worthwhile reserves of potential farmland remaining, and good fertile land is continually being changed into industrial use. Moreover, erosion of the soil takes a constant toll (损失).
Intensive research, carried out over many years in all manners of climate conditions, has produced a revolutionary method of growing crops without using any soil at all. Hydroponics (水栽 法), as this technique is called, may well be the answer to all our food worries; already it has accomplished wonders in producing huge crops. Hydroponics was once a complicated and expensive business, now it is well out of the experimental stage. Labor costs are far lower than when normal methods of agriculture are employed. In fact, it is a completely automatic system. There is no hard manual work, no digging or ploughing, and no weeding to speak of. Yields can be far higher than they are in soil.
Which of the following best sums up the whole passage?
选项
A、Malthus’ prediction has been proved to be correct by modern experts.
B、Hydroponics is a new development in agriculture.
C、Hydroponics may be the answer to the world food shortage in the future.
D、Conventional methods of agriculture should be improved so as to step up food production by two percent every year.
答案
C
解析
本题问下面哪个选项可以最好地概括全文内容。利用浏览式阅读法,根据文章第一段和第三段:早在1798年,政治经济学家马尔萨斯就预言,人类总有一天会由于人数增长超过了可获取的食物资源而面临挨饿的危险。一个半世纪后的今天,仍有专家预测说除非采取紧急措施来阻止这一灾难,否则的话,仍会面临全球性的灾难。而经过多年在各种气候条件下的广泛研究,研究人员已研制出一种具有革命性的种植方法,无土栽培法也称为水栽法。这种方法可能会缓解我们对粮食的焦虑,而且这种方法已经成功地栽培出了许多大型庄稼,创造了奇迹。因此,全文的主题是介绍水栽法可能是解决未来世界粮食短缺问题的一个好办法。所以,本题的正确答案应是C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/zEXO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
DuringMcDonald’searlyyearsFrenchfriesweremadefromscratcheveryday.RussetBurbankpotatoeswere【C1】______,cutintosh
TheJapanesedesireformarriagehadbeenverystrong.Inthefifth""worldyouthattitudesurvey""【C1】______bytheManagementa
TheJapanesedesireformarriagehadbeenverystrong.Inthefifth""worldyouthattitudesurvey""【C1】______bytheManagementa
Cultureisactivityofthought,andreceptivenesstobeautyandhumanefeeling.【C1】______ofinformationhavenothingtodowith
Cultureisactivityofthought,andreceptivenesstobeautyandhumanefeeling.【C1】______ofinformationhavenothingtodowith
I’d______hisreputationwithotherfarmersandbusinesspeopleinthecommunity,andthenmakeadecisionaboutwhetherornott
BytheendoftheMiddleAgesthetechnologicalsystemscalledcitieshadlongsincebecomeacentralfeatureofWesternlife.I
Ifitwereonlynecessarytodecidewhethertoteachelementarysciencetoeveryoneonamassbasisortofindthegiftedfewan
Thecloseronecangettoreality,theeasierthelearningbythestudent,______thatthenecessaryknowledgehasbeengivenpre
许多国际体育比赛的业余组织者经常抱怨说,体育道德已不复存在了。他们把体育方面出现的问题全部归咎于日益增长的职业化。他们震惊地看到,现在有些运动员把赛跑当工作,参加赛跑就要得到报酬。他们宣称,当现代奥林匹克运动会兴起时,运动员觉得参加比赛本身就是一种奖励,别
随机试题
超急期心肌梗死的心电图为()
胸部X线检查心电图心影呈梨形提示()
在事件风险量的区域图中,若某事件经过风险评估,处于风险区A,则应采取措施降低其概率,可使它移位至()。
某珠宝首饰生产企业(一般纳税人)2019年6月向消费者个人销售自产的钻石戒指取得含税收入0.6万元,销售金银镶嵌项链取得含税收入0.3万元;向某经营金银首饰的商业企业销售镀金镶嵌手镯取得不含税收入0.2万元;取得铂金项链修理、清洗收入780元;当月采取翻新
邹妍向银行贷款60万元,贷款利率为4%,期限20年,按月计息,按月还款,则下列说去正确的是()。(1)如果采用等额本息还款法,则邹妍每月需还款3636元。(2)如果采用等额本金还款法,则第5期还款中所还的利息额,会比采用等额本息还
证券公司为所承销的证券创造一个流动性较强的二级市场,并维持市场价格的稳定的职能被称为()。
根据民事诉讼法及相关规定,对哪些裁定可以提起上诉?
国外最早专门论述教育的著作是()。
请使用VC6或使用【答题】菜单打开考生文件夹proj3下的工程proj3,其中声明的DataList类,是一个用于表示数据表的类。DataList的重载运算符函数operator+,其功能是求当前数据表与另一个相同长度的数据表之和;即它返回一个数据表,其每
Haveyoueverthoughtaboutinventingsomething?Didyouworrythatyourideawastoostrangeorunrealistic?Well,maybeyoush
最新回复
(
0
)