首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
It’s easy to blame a backward-moving culture that’s hostile to women, but rapid transformation is also part of the story. Enjoyi
It’s easy to blame a backward-moving culture that’s hostile to women, but rapid transformation is also part of the story. Enjoyi
admin
2015-01-03
41
问题
It’s easy to blame a backward-moving culture that’s hostile to women, but rapid transformation is also part of the story. Enjoying the freedoms of the new India, many of its citizens have left traditional village life, but they have not found a new set of ethics in urban areas. When the accused go unpunished or justice takes forever to be delivered, it makes rape a way of life for Indian men.
I am one of those Westerners amused by India’s rapid growth and expanding social mobility. I lived in New Delhi while reporting on the country from 2002 to 2007, when there were hundreds of documented incidents of sexual violence in the capital. Delhi accounted for one-quarter of all rapes recorded in India in 2011. When I lived there, Indian women regularly urged me to move elsewhere— anywhere!—calling Delhi "India’s rape capital" and telling me terrifying stories of how unsafe the city was.
Of course, most Delhi residents don’t have the option to leave, nor do they want to. The city’s population has swelled with migrants from India’s poor rural areas. For them, Delhi represents opportunity. About 350 million Indians now live in cities, and an additional 250 million are expected to move to urban areas in the next two decades. Call centers and the hospitality sector in the capital have created jobs for even the slightly educated, making the middle-class dream seem more attainable than ever. However, India’s rural migrants do not find the education and work opportunities they expect in cities. Poverty, low social status and gender still prevent many from advancing.
The parents of the 23-year-old rape victim, who died a week ago, had moved the family to a middle-class New Delhi neighborhood from a poor village. This family, having sold land to help send her to college, had placed hopes in her, who had urged her two younger brothers to follow her to college. Having recently qualified as a trainee physiotherapist in a private Delhi hospital, she landed herself in a solidly middle-class profession.
It makes sense that this attack happened in Delhi, which appears to welcome modern women who go to college and work outside the home. They are vulnerable to sexual harassment or violence. But the city is not nearly as open as advertised. Because it is filled with rural migrants who speak dozens of languages and represent every class and religion, the city seems conflicted about what is acceptable.
It can be inferred from the second paragraph that the author of this passage______.
选项
A、is a female Westerner
B、has been living in New Delhi
C、used to be a policewoman
D、is a migrant from rural India
答案
A
解析
第二段开头有I am one of those Westerners,说明作者是西方人。作者还说,不少印度妇女劝我离开新德里,搬到任何其他地方都行,原因是女性在新德里太缺乏安全感了。如果作者是男性,就不可能有许多印度妇女建议其搬家。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/zGHO777K
0
研究生英语学位课统考(GET)
相关试题推荐
Inthisage,educationisconsideredanimportantkeytosuccessandminoritygroupsespeciallyare______tobetterthemselvesb
CarmenAraceMiddleSchoolissituatedinthepastoraltownofBloomfield,Conn.,butfouryearsagoitfacedmanyofthesame
Hellobackthere!Thisisme,inthefuture.It’sgreathere.Wefinallyhaverobotsthatdothingsforus,althoughnoneofthe
Awhitekidsellsabagofcocaineathissuburbanhighschool.ALatinokiddoesthesameinhisinner-cityneighborhood.Both
OurculturehascausedmostAmericanstoassumenotonlythatourlanguageisuniversalbutthatthegesturesweuseareunderst
TheUnitedNationsPopulationFundhaspickedOctober31asthedaytheworldwillbehometo7billionpeople.Forbettera
Internetisavastnetworkofcomputersthatconnectsmanyoftheworld’sbusinesses,institutions,andindividuals.Theinterne
Sciencehaslonghadanuneasyrelationshipwithotheraspectsofculture.ThinkofGallileo’s17thcenturytrialforhisrebell
Sciencehaslonghadanuneasyrelationshipwithotheraspectsofculture.ThinkofGallileo’s17thcenturytrialforhisrebell
Ithasbeenarguedthatwhereschoolsbecomebureaucratized,theybecomeboundupwiththetechniquesandimplementationofthe
随机试题
考生文件夹下存在一个数据库文件“samp2.mdb”,里面已经设计好“tStud”和“tScore”两个表对象。试按以下要求完成设计:(1)创建一个查询,计算并输出学生最大年龄与最小年龄的差值,显示标题为“sdata,”,所建查询命名为“qSt
[*]
【背景资料】某机电安装工程公司中标某商住大厦的全部机电安装工程。合同规定,工程量清单计价采用综合单价计价。该公司项目部计算该工程相关费用为:分部分项工程量清单计价2200万元,措施项目清单计价70.5万元,其他项目清单计价120万元,规费90万元,税金8
证券经纪业务的合规风险主要是指证券公司在经纪业务活动中发生违反法律、行政法规和监管部门规章及规范性文件、行业规范和自律规则、公司内部规章制度、行业公认并普遍遵守的职业道德和行为准则等行为,可能使证券公司受到法律制裁、被采取监管措施、遭受财产损失或声誉损失的
以下不属于合同书面形式的是()。
法律规定了人们一定的行为模式,从而为人们的交互行为提供了一个模型、标准或方向。法律的这一特征是指()。
关于当代文学,下列说法错误的是()。
下列关于法人和自然人的民事行为能力的说法正确的有
InsidersholdthatGreatWallMotors’favorableprofitperformanceistheresultofitsmarketrestructuring,________discountin
Australianchildrenarevisitingsocialmediawebsitesatanincreasinglyyoungerage,anewsurveysuggests,withoneinfive"
最新回复
(
0
)