首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
More attention was paid to the quality of production in France at the time of Rene Coty. Charles Deschanel was then the financia
More attention was paid to the quality of production in France at the time of Rene Coty. Charles Deschanel was then the financia
admin
2010-06-01
46
问题
More attention was paid to the quality of production in France at the time of Rene Coty. Charles Deschanel was then the financial minister. He stressed that workmanship and quality were more important than quantity for industrial production. It would be necessary to produce quality goods for the international market to balance its import and export trade.
French industrial and agricultural production was still inadequate to meet the immediate needs of the people, let alone longranged developments. Essential imports had stretched (使…紧张) the national credit to the breaking point. Rents were tightly controlled, but the extreme inflation(通货膨胀) affected general population most severely through the cost of food. Food costs took as much as 80 percent of the workers’income. Wages, it is true, had risen. Extensive family allowances and benefits were paid by the state, and there was fulltime and overtime employment. Taken together, these factors enabled the working class to exist but allowed them no sense of security. In this precarious(危险的) and discouraging situation, workmen were willing to work overseas for higher wages.
The government was reluctant to let workers leave the country. It was feared this migration of workers would deplete (使减少、使枯竭) the labor force. The lack of qualified workers might hinder the improvement in the quality of industrial products produced. Qualified workers employed abroad would only in crease the quantity of quality goods produced in foreign countries. Also the quantity of quality goods produced in France would not be able to increase as part of its qualified labor force moved to other countries.
We can see from the passage that French production ______.
选项
A、was insufficient to meet the needs of the French
B、was flooding the international market
C、was sufficient for the French consumers
D、could keep up with long-ranged developments of people’s needs
答案
A
解析
文章第二段第1句指出“法国的工农业生产无法满足人们当前的需求,更不用说满足长远发展的需要了”。句中的inadequate可由同义词insufficient代替,故A项为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/zKV7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、Herparentsaskedhertodoso.B、SheisinterestedinChineseculture.C、ShewantstobeaChinascholar.D、Shehadmajoredi
A、EngineeringandAccounting.B、FinanceandAccounting.C、ComputerScienceandAccounting.D、EnglishandAccounting.B文中明确提到“ac
A、Threeweeks.B、Onemonth.C、Threemonths.D、Overayear.C
____________(考虑到所有情况),theplannedtripwillhavetobecalledoff.
AirTransportationNatureoftheIndustryAirtravelintheUnitedStatesgrewatarapidpaceuntil2001,expandingf
A、Becausethereareactorsfromoutoftown.B、BecausetheyjustreadJuliusCaesar.C、Becausetherewillbecommunitytalks.D、
A、Findoutaboutacourse.B、Examinesomeartworks.C、Talkaboutsomelandscapepainters.D、Gotoascheduledmeeting.A男士说自己是生
A、Theyplayagainsteachotherinordertogetthebestscore.B、Theywanttogetsomeexercises.C、Theywanttowinaprize.D、
Americansocietyisnotnap-friendly.Infact,there’sevena【B1】______againstadmittingweneedsleep.Nobodywantstobecaugh
Somepeoplearecontenttolimittheirinvestmentprogramstosuchsafeinvestmentsassavingsaccountsandsavingsbonds.Theyt
随机试题
Manypeoplewronglybelievethatwhenpeoplereacholdage,theirfamiliesplacetheminnursinghomes.Theyareleftinthe【C1】
配置酚甘油滴耳剂有时呈浅蓝色,如加入少量枸橼酸钠可防止,其原因是
ARN的治疗中,最重要的是()
某零件年需要量16200件,日供应量60件,一次订货成本25元,单位储存成本1元/年。假设一年为360天,需求是均匀的,不设置保险库存并且按照经济订货量进货,则下列各项计算结果中,错误的是()。
某市进出口企业(增值税一般纳税人)2月发生如下业务:进口设备一批,合同规定货款50000美元,进口海运费(起卸前)1000美元,报关费及港口至企业的内陆运费200美元(均取得普通发票),买方另支付进口货物到达我国关境内输入地点起卸前的保险费100美元,向自
上海自然旅游资源的山地类中,山体由熔凝灰角砾岩和正长斑岩组成的是()。
简述奥苏贝尔的认知结构迁移理论。
食品添加剂是指用于改善食品品质、延长食品保存期、便于食品加工和增加食品营养成分的一类化学合成或天然物质。食品添加剂大大促进了食品工业的发展,下列关于四种食品添加剂的描述正确的是()。
ComputersTheinitialimpactofcomputerswasintheareaofentertainment.Ifyouwalkedbyavideoarcadeintheearly198
Wheredidthemanseethewomanyesterday?
最新回复
(
0
)