首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Microfinance is an anti-poverty tool. If you make small loans to groups of poor women, they always repay them on time. Microfina
Microfinance is an anti-poverty tool. If you make small loans to groups of poor women, they always repay them on time. Microfina
admin
2019-06-10
64
问题
Microfinance is an anti-poverty tool. If you make small loans to groups of poor women, they always repay them on time. Microfinance has grown rapidly in many countries. Yet the industry has come under attack for being too commercial.
In Bangladesh the government has
capped the annual interest rate
that microfinance institutions (MFIs) can charge at 27%. In Andhra Pradesh (AP) , the Indian state with the most microfinance borrowers, local politicians have bullied the business to a virtual halt. These steps are ostensibly motivated by a desire to defend the poor from getting stuck in a debt. But they are wrong-headed.
Despite charging seemingly high interest rates, MFIs typically have thin margins because of the high costs of making and collecting payments on millions of tiny loans. Pressing them to reduce rates further would jeopardize their ability to attract private capital, inhibiting their growth.
In fact, the poor often use microloans to pay off far more expensive loans from village moneylenders. This suggests that restricting people’s access to microcredit by capping rates could have the perverse effect of driving more poor people into the arms of village loan-sharks. That would be good news for these moneylenders, but is surely not the outcome that policymakers want.
Sensible regulation need not be at odds with a thriving microfinance industry. Peru, for example, is ranked as having the best business environment for microfinance, in part because the regulator has successfully set and enforced rules on capital buffers, leading to a more stable environment for the industry. India, in contrast, is yet to decide whether rules governing microfinance are to be set at the national level or by individual states.
Many things can be done. For instance, an association of Indian MFIs is trying to set up a credit bureau which would allow them to track clients’ overall indebtedness and credit histories, thus guarding them against lending a person more than she is able to handle. This would be helped enormously if the government sped up its efforts to give all Indians a universal identification number. The Indian government should also allow MFIs to take deposits, which they are currently prevented from doing: this would make them less dependent on capital markets for funding. Actually there are more useful measures for the poor than an interest-rate cap.
The underlined phrase in Paragraph 2 most probably means______.
选项
A、to set a maximum annual interest rate
B、to change the annual interest rate
C、to relax the control of the annual interest rate
D、to reduce the annual interest rate
答案
A
解析
本题是细节题,要求考生理解第二段画线部分的意思,关键在于理解cap这个词引申的意思。另外,第三段中讲到了对于小额信贷来说降低利率的弊端有哪些,由此也可以推断出政府试图限制小额信贷的利率。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/zMUO777K
0
考博英语
相关试题推荐
From2007to2010,Americanhouseholdslost$11trillioninrealestate,savings,andstocks.MorethanhalfofallU.S.worker
AccordingtoBT’sfuturologist,IanPearson,theseareamongthedevelopmentsscheduledforthefirstfewdecadesofthenewmil
Studentswhogetveryhighmarkswillbe______fromthefinalexamination.
Readthefollowingparagraphandthenwritearesponsepaperofabout250to300Englishwords.WriteitneatlyonANSWERSHEET(
【M1】______Applicationfilesarepiledhighlythismonthincollegesacrossthecountry.【M2】______Admissionsofficersareporing
Thefirsttwostagesinthedevelopmentofcivilizedmanwereprobablytheinventionofprimitiveweaponsandthediscoveryoff
Itusedtobesostraightforward.Ateamofresearchersworkingtogetherinthelaboratorywouldsubmittheresultsoftheirres
Thereisprobablynosphereofhumanactivityinwhichourvaluesandlifestylesarereflectedmorevividlythantheyareinthe
Competition,theybelieve,______thenationalcharacterratherthancorruptit.
ManycountrieswillnotallowcigaretteadvertisingintheirnewspapersoronTVespeciallysincetheadvertisementsareusually
随机试题
论述学校事故的主要责任形式和制裁方式。
ThemostdistinguishingfeatureofCharlesDickens’worksis______.()
下列作品属于元散曲的有()
下面哪项是抢救新生儿窒息不必要的措施
直肠癌切除术能否保留肛门的主要决定因素是
根据《中华人民共和国药品管理法》,下列对违法行为的处罚错误的是
根据《森林法》,以下属于特种用途林的是()。
依据《建筑法》的规定,工程监理人员认为工程施工不符合工程设计要求、施工技术标准和合同约定的()。
不确定性分析方法有( )。
在Access表中,要查找包含问号(?)的记录,在"查找内容"框中应填写的内容是
最新回复
(
0
)