首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Housing is recognized as a "socially determinant variable". In France, housing is the main item of expenditure in the family bud
Housing is recognized as a "socially determinant variable". In France, housing is the main item of expenditure in the family bud
admin
2010-06-11
48
问题
Housing is recognized as a "socially determinant variable". In France, housing is the main item of expenditure in the family budget (accounting for an average of 29 percent), and many families would be unable to find decent housing without some help from the State. For a longtime, the main problem was the housing shortage but in recent years the deterioration of housing conditions has been giving even greater cause for concern.
Despite extensive construction programs, the problem of housing for the most underprivileged population groups has not been solved. According to a recent report, between 2 and 3 million families had serious difficulties meeting their housing costs and were living in precarious and uncomfortable conditions.
Policies designed to address the housing problem have shifted over the past few decades from a macro-economic approach promoting construction to housing subsidies. The reasons for this shift can be traced to a determination to limit public spending and to avoid some of the adversary effects of macro-economic policies. The State has to some extent ceased to finance housing, especially the construction of new projects, with the result that the cost is now chiefly and directly borne by the family budget. Many underprivileged families, which were excluded from low-rent housing for various reasons such as selection of tenants, saturation of existing capacity or bankruptcy, had no alternative but to purchase their own home and were encouraged to do so without restraint by the then easy terms of housing loans. The housing sector thus contributed to the development of the "economy of indebtedness". It should indeed be emphasized that "widespread home ownership through borrowing could only be very harmful to low-income families."
In Belgium, the quality of housing, considered the prime indicator of housing deprivation, leaves much to be desired. Low-rent housing projects have been cut back as part of the austerity (缩减) policy which is pursued by the national and regional governments, and low-income households are finding it difficult to find somewhere to live. The number of homeless has also taken on alarming proportions. An estimated 3000 persons spend nights in refuges, but the actual figure is probably much higher. Moreover, the number of homeless women and young persons is increasing.
In this passage the author mainly argues that housing _____.
选项
A、is a problem that can be solved socially
B、is a heavy burden for most underprivileged families
C、is a widespread problem in some European countries.
D、changes with social conditions.
答案
D
解析
全文主旨题。根据第1段第1句(即全文主题句):住房状况是一个由社会因素决定的变量(socially determinant variable),可推断D正确,即作者主要论证住房状况随社会因素而变化。B、C项的内容文中虽有所提到,但不是主旨。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/zNKK777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Whenthechildrengrowup.B、Whenthefamilylifeisgettingbetter.C、Whenthemanisangrybecausehiswifeisnothisserva
A、Itfirstbecomeseriousaboutfiveyearsago.B、Ithasfinallybeenbroughtundercontrol.C、Itmayleadtoprosperity.D、Ith
Eatingbetterandmoreadventurouslyisbecominganobsession,especiallyamongpeoplewithmoneytospend.Healthiereating—and
MildweatherhasbroughtJapan’smuch-lovedcherrytreesinto【B1】______twoweeksearlythisyear,butnoteveryoneis【B2】__
MildweatherhasbroughtJapan’smuch-lovedcherrytreesinto【B1】______twoweeksearlythisyear,butnoteveryoneis【B2】__
MildweatherhasbroughtJapan’smuch-lovedcherrytreesinto【B1】______twoweeksearlythisyear,butnoteveryoneis【B2】__
MildweatherhasbroughtJapan’smuch-lovedcherrytreesinto【B1】______twoweeksearlythisyear,butnoteveryoneis【B2】__
MildweatherhasbroughtJapan’smuch-lovedcherrytreesinto【B1】______twoweeksearlythisyear,butnoteveryoneis【B2】__
随机试题
从组织结构和流动方向上讲,意见沟通的方式有
肾病综合征时的利尿治疗,下列哪项不正确
治疗小儿原发性肾病综合征的首选药物是
急性脓胸具有确诊意义的是
全麻术后处置措施中,错误的是()
各级医疗机构形成的用药模式为
经营者有欺诈行为的,应当按照消费者的要求增加赔偿其受到的损失,增加赔偿的金额为消费者购买商品的价格或者接受服务费用的()。
根据下面材料回答下列题。下列说法正确的是()。
新民主主义社会存在着五种经济成分,社会主义国营经济,掌握了主要经济命脉,属于领导地位。而以农业和手工业为主体的个体经济,则在国民经济中占绝对优势。使社会主义经济逐步成为我国的经济基础,这就要
材料1马克思曾明确地说“把科学首先看成是历史的有力的杠杆”,科学技术革命是“在历史上起推动作用的革命力量”。材料2爱因斯坦对科学技术的作用做过深刻分析,他认为:“科学是一种强有力的工具,怎样用它,究竟是给人带来幸福还是带来灾难,全取决于人自己,而不取
最新回复
(
0
)