首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The study of philosophies should make our own ideas flexible. We are all of us apt to take certain general ideas for granted, an
The study of philosophies should make our own ideas flexible. We are all of us apt to take certain general ideas for granted, an
admin
2013-01-12
52
问题
The study of philosophies should make our own ideas flexible. We are all of us apt to take certain general ideas for granted, and call them common sense. We should learn that other people have held quite different ideas, and that our own have started as very original guesses of philosophers.
A scientist is apt to think that all the problems of philosophy will ultimately be solved by science. I think this is true for a great many of the questions on which philosophers still argue. For example, Plato thought that when we saw something, one ray of light came to it from the sun, and another from our eyes and that seeing was something like feeling with a stick. We now know that the light comes from the sun, and is reflected into our eyes. We don’t know in much detail how the changes in our eyes give rise to sensation. But there is every reason to think that as we learn more about the physiology of the brain, we shall do so, and that the great philosophical problems about knowledge are going to be pretty fully cleared up.
But if our descendants know the answers to these questions and others that perplex us today, there will still be one field of which they do not know, namely the future. However exact our science; we cannot know it as we know the past. Philosophy may be described as argument about things of which we are ignorant. And where science gives us a hope of knowledge it is often reasonable to suspend judgment. That is one reason why Marx and Engels quite rightly wrote to many philosophical problems that interested their contemporaries.
But we have got to prepare for the future, and we cannot do so rationally without some philosophy. Some people say we have only got to do the duties revealed in the past and laid down by religion, and god will look after the future. Others say that the world is a machine and the course of future events is certain, whatever efforts we may make. Marxists say that the future depends on ourselves, even though we are part of the historical process. This philosophical view certainly does inspire people to very great achievements. Whether it is true or not, it is powerful guide to action.
We need a philosophy, then, to help us to tackle the future. Agnosticism easily becomes an excuse for laziness and conservatism. Whether we adopt Marxism or any other philosophy, we cannot understand it without knowing something of how it developed. That is why knowledge of the history of philosophy is important to Marxists, even during the present critical days.
What are the functions of studying philosophies mentioned in the passage?
选项
A、The study of philosophies would make our own idea flexible.
B、The study of philosophies would help prepare us for the future and guide our actions.
C、The study of philosophies would enable us to understand how things develop as to better tackle the future.
D、All of the above.
答案
D
解析
A项在第1段开头就已提到。第4段第1句话说道,“但是我们得为将来做准备,没有一些哲学知识,我们是无法理性地做到这一点的。”因此,B项应该是符合题意的。而C项在最后一段也有谈到。所以,答案应选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/zc9O777K
0
考博英语
相关试题推荐
Inasmuchasayeardoesnotelapsewithoutacertainnumberofvillagersfallingvictimtotheferocityoftiger,itsroaris__
Althoughthebodyismadeupofmanydifferenttissues,thosetissuesarearrangedinan______andorderlyfashion.
ThenewdesignsoftheChristmasstampsarealwayswaitedforwithkeen______.
Oldpeoplearealwayssayingthattheyoungpeoplearenot【51】theywere.Thesamecommentis【52】fromgenerationtogenerationan
Oldpeoplearealwayssayingthattheyoungpeoplearenot【51】theywere.Thesamecommentis【52】fromgenerationtogenerationan
Readingbecamedifficultfortheoldlady,sotheoptician______herapairofglassestomakeherreadingpossible.
Therenaissancewasa(n)______ofunparalleledculturalachievementandhadagreatimpactonalmostallEuropeancountries.
Withsomedifficulty,PalladisdetachedBalintorefromanapparentlyenthrallingdiscussionandguidedhimthroughaturbulentt
HitlersoughttoannihilateresistancemovementsthroughoutEurope.
AmitaiEtzioniisnotsurprisedbythelatestheadingsaboutschemingcorporatecrooks(骗子).AsavisitingprofessorattheHarva
随机试题
心包叩击音
鉴别消化性溃疡和慢性胃炎最好的方法是( )
治疗心脏骤停宜首选
下列哪一情形,不能引起必要共同诉讼?
某油田企业(增值税一般纳税人)2018年1月发生如下业务:(1)开采原油8万吨,其中包括三次采油的原油0.5万吨,原油不含税销售单价3000万元/吨。(2)将本月自采原油3万吨无偿赠送给关联企业,开采原油过程中加热修井使用自采原油0.1万吨,将上月自采
与市场风险和信用风险相比,商业银行的操作风险具有()。
高速公路上行驶的汽车A的速度是100公里每小时,汽车B的速度是120公里每小时,此刻汽车A在汽车B前方80公里处,汽车A中途加油停车10分钟后继续向前行驶。那么从两车相距80公里处开始,汽车B至少要多长时间可以追上汽车A?()
给定材料1.2015年8月21日,在M市斗潭农贸市场内,刚买了一篮子菜的市民张大爷拎着篮筐.径直走进市场内的食品安全检测室。“麻烦帮我把青菜、南瓜检测一下吧!”工作人员朱建英从张大爷菜篮中拿出少量青菜进行取样,在浸泡试剂10分钟并加热1
下列语句不能够用于打开C根目录下文件test.txt的语句是
TheEndofAIDS?[A]OnJune5th1981America’sCentresforDiseaseControlandPreventionreportedtheoutbreakofanunusualf
最新回复
(
0
)