首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Production of the Ambassador, the first car to be made in India, has been halted because of falling demand. Modelled on the Morr
Production of the Ambassador, the first car to be made in India, has been halted because of falling demand. Modelled on the Morr
admin
2020-12-14
89
问题
Production of the Ambassador, the first car to be made in India, has been halted because of falling demand. Modelled on the Morris Oxford, the car’s design has changed little since it first went into production in 1957. But motoring journalist Hormazd Sorabjee is not too upset to see it go.
Generations grew up with this car. It was a taxi for many and a family car for the rich. It transported prime ministers, MPs and bureaucrats. It was truly India’ s national car, dominating the roads for decades.
When India’ s economy was liberalised in the early 1990s, global car-makers and their latest models were allowed into the country for the first time. But the Ambassador continued to have a loyal, although fast-shrinking, fan following.
Modern cars in their quest for sleeker styling and better dynamics come with lower rooflines. They can never match the Ambassador’ s high seating position and generous headroom. This made getting in and out easy, while the car’ s low front bench gave rear passengers a wonderful, uninterrupted view of the road ahead. Today’ s cars with their big bucket seats, thick pillars(structural uprights that support a car’ s roof)and high window lines just don’t have the same sense of airiness.
There can be no doubt, the Ambassador’s departure marks the end of an era. However, for me, it’ s an era best forgotten. The Ambassador was a symbol of all that was wrong with India’s controlled economy and its stifling regulations. Car makers could not increase prices or make more cars without the government’ s approval. They couldn’ t import technology or components and had to make do with locally developed bits and pieces that were carelessly produced. Buyers were saddled with cars of very bad quality, which constantly broke down and yet the waiting list to buy one could stretch up to eight years! And there were Ambassador jokes aplenty, my favourite one being: "The only thing that doesn’ t make a sound in an Ambassador is the horn!"
For the best part of 30 years, the Ambassador got only minimal cosmetic upgrades. The first big change, possibly prompted by emission regulations, was an all-new engine. When I tested the Ambassador for an automobile magazine in the mid-1990s, it was the fastest-accelerating car in India, outpacing the more modern Fiats and Maruti-Suzukis of that age. That it needed the length of an airport runway to stop it was another matter. The maker had barely upgraded the brakes.
Modern cars have taken away every last reason left to buy an Ambassador except one: to have a slice of automotive history sitting in your garage.
Why the author say the era represented by Ambassador best be forgotten?
选项
A、Because it is a time of social disorder.
B、Because it is a time of extreme poverty.
C、Because it is a time of controlled economy and its stifling regulations.
D、Because it is a time of civil wars.
答案
C
解析
细节题。根据题干中的the era represented by Ambassador可以定位到文中的There can be no doubt,the Ambassador’s departure marks the end of an era.However,for me,it’s an era best forgotten.The Ambassador was a symbol of all that was wrong with India’s controlled economy and its stifling regulations,从这里可以看出它代表的是计划经济和死板的管理的时代,所以最好被遗忘。C项的内容与此相符。其它的选项在文中都没有提及。因此,正确答案是C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/zwP7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Helaughedatthepolice.B、Helookedforwardtogoingtoprison.C、Hetookhisbottleswithhim.D、Hewentwiththepolicewi
A、WhattheUSpatentsystemwasabout.B、HowtheUSpatentsystemencouragedtechnologyandcreativity.C、HowtheUSpatentsyst
A、ItiswidelyusedinAsia.B、Itletspeoplestandwhiletheywork.C、Itisanexercisemachine.D、ItisdesignedtowatchTVw
Waffles?Frenchtoast?Bacon?Bigbreakfastsmaybeathingofthepast.AccordingtotheAssociatedPress,moreAmericansarec
A、Toincreaseshoeseriesandoutput.B、Toconsolidatedifferentstylesoncampus.C、Toreceivemoresupportfromthesociety.D
A、HelearnedalotfromhisstudyinEngland.B、Helearnedmanyforeignlanguagesinhiscollege.C、Hewassatisfiedwithhised
Anewstudyfindsthatevenmildstresscanaffectyourabilitytocontrolyouremotions.AteamofneuroscientistsatNewYork
Sevenyearsago,whenIwasvisitingGermany,Imetwithanofficialwhoexplainedtomethatthecountryhadaperfectsolution
Sevenyearsago,whenIwasvisitingGermany,Imetwithanofficialwhoexplainedtomethatthecountryhadaperfectsolution
随机试题
甲与乙准备进行一个游戏:向空中扔三枚硬币,如果它们落地后全是正面向上或全是反面向上,乙就给甲钱;但若出现两正面一反面或两反面一正面的情况,则由甲给乙钱。乙要求甲每次给10元,那么,从长远来看,甲应该要求乙每次至少给()元才可考虑参加这个
采用一个字节表示,128原码为_______。
下列关于腱反射的描述,正确的是
工程变更支付的方式为()。
()可办理转账结算和存人现金,但不能支取现金。
假定某2年期零息债券的面值为:100元,发行价格为85元,某投资者买入后持至到期,则其到期收益率是()。
家长在子女心目中的地位是重要的,形象是高大的,这充分体现了家庭教育具有()。
历年的黄金周社会各方面都会呈现火爆态势,尤其是在经济方面体现得最为突出,而在黄金周结束后则会出现一个明显的回落,因此有很多人认为黄金周是造成随后月份经济疲软的一大诱因。如果以下各项为真,最能质疑上述观点的是:
防火墙的基本功能是:根据一定的安全规定,检查、过滤网络之间传送的报文分组,以确定这些报文分组的【 】。
在窗体上画一个命令按钮和一个文本框,其名称分别为Command1和Text1,把文本框的Text属性设置为空白,然后编写如下事件过程:PrivateSubCommand1_Click()a=InputBox("Enteran
最新回复
(
0
)