首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The past five years have been a bad time to be a taxpayer in Europe. Across the continent, governments have relied heavily on ta
The past five years have been a bad time to be a taxpayer in Europe. Across the continent, governments have relied heavily on ta
admin
2016-03-21
24
问题
The past five years have been a bad time to be a taxpayer in Europe. Across the continent, governments have relied heavily on tax rises to cut budget deficits, increasing the total burden by almost 5% of GDP in France and Greece. But rather than raise taxes any further, many countries are starting to cut them. The European Commission reckons that the euro zone’s tax-to-GDP ratio stabilised in 2013 and is now falling.
In January France announced plans to cut payroll taxes by 30 billion. This month Italy unveiled income-tax cuts worth 10 billion for those earning less than 25,000 a year. This week Britain proposed tax cuts for most people on low or medium incomes. Ireland and Spain are also planning tax cuts later this year.
Lower taxes may be popular, but how are such giveaways being financed? Few countries have the scope to borrow much more. The commission has criticised France and Spain for repeatedly missing their deficit-reduction targets, though it is not taking action against them. Italy’s high level of public debt, which hit 133% of GDP in 2013, has also landed it on the commission’s fiscal "watch list".
Instead, most countries plan to pay for their tax proposals with public-spending cuts. Italy says it will reduce spending by an extra 7 billion this year and save a further 2. 2 billion thanks to lower yields on its debt—though these figures may prove optimistic.
The politicians hope that lower taxes will boost growth. As euro-zone countries cannot devalue or lower their own interest rates, tax cuts are one of the few ways of trimming business costs fast, says Guillaume Menuet at Citigroup. France and Italy both hope to improve their competitiveness by reducing the tax "wedge" between employers’ costs and what workers actually take home. In 2012 this tax take reached nearly 50% of the payroll bill in France and Italy, against an OECD average of just 36%.
Some economists doubt that cutting income tax, Italy’s approach, is the best way forward. Instead, they favour slashing Europe’s high employer-paid social security charges, as France proposes to do. This would directly lower labour costs, encouraging companies to hire extra workers as well as to increase their investment. That would also give a welcome boost to growth.
It can be inferred from the second paragraph that______.
选项
A、all domestic taxes will be cut in France soon
B、tax cut may be a good news to some Britons
C、most people in Italy benefit from the tax cut
D、low-income people needn’t pay tax in Ireland
答案
B
解析
根据题干定位到第二段。选项[A]的all domestic taxes,soon等词过于肯定,从该段第一句提到France的句子中未能推断出来,故该项错误。选项[B]对应该段第三句,该句提到“英国提议减少大多数中低收入人群的税收”,故该项推理“减税对于一些英国人来说是好消息”是正确的。选项[C]对应第二句,该句指出“意大利为年薪低于2.5万欧元的人减税”,但是具体有多少人并不知道,故该项的most people benefit无法推断出来,该项错误。选项[D]对应最后一句,原文只是提到爱尔兰计划减税,并没有提到针对哪些群体,故该项错误。综上,本题答案为[B]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/0esZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
AcrossthewesternUnitedStatesalone,trout(akindoffish)fishinggenerateshundredsofmillionsofdollarsannually.Buttro
Allovertheworld,yourchancesofsuccessinschoolandlifedependmoreonyourfamilycircumstancesthanonanyotherfactor
TheU.S.JusticeDepartmentannouncedFridaythatitwillallowUnitedandContinentalAirlinestomerge.Nowallthatisneede
Thetaxmanjustcan’tseemtogetabreakthesedays.Billion-dollarprivate-equitycompaniesarefightingagainstPresidentOb
Illegalimmigration,whichhassparkedpoliticalandsocialdisorderincommunitiesacrossthenation,isonthewane,according
Youprobablyalreadyknowthataviselikepressureinthechestisthemostcommonphysicalsignofaheartattack.Youmayeven
Planesmayaccountforonly2percentoftheworld’scarbonemissions,butitisafiguredestinedtorise.Theaviationindust
Newspapersarebecomingmorebalancedbusinesses,withahealthiermixofrevenuesfromreadersandadvertisers.Americanpapers
Newspapersarebecomingmorebalancedbusinesses,withahealthiermixofrevenuesfromreadersandadvertisers.Americanpapers
Newspapersarebecomingmorebalancedbusinesses,withahealthiermixofrevenuesfromreadersandadvertisers.Americanpapers
随机试题
A、Becauseitispowerfulandaggressive.B、Becauseit’sacompanionandprotectionbreed.C、Becausemostpeopleareafraidofit
A.支气管扩张症B.肺脓肿C.肺结核D.风心病E.肺部肿瘤确定以下大咯血的病因有心脏病史,呈现二尖瓣面容的中青年患者
麻醉药品非注射剂和第一类精神药品需带出医疗机构使用时,不要求患者或代办人提供的资料是
下列关于期货公司与股东关系的表述,正确的是()。
开放式基金发生巨额赎回申请时,基金管理人应当在当日受理并执行全部赎回申请。()
将下列词语填人各句横线处,最恰当的一组是()。时下有不少人认为,择偶切不可选择女博士,其实,这未免______,我倒是认为,女博士成为贤妻良母的可能性反而大得多。
Imaginefishermenwalkingdowntotheseashore,readytocarryouttheirearlymorningroutineofpreparingtheirboatsandnet.
SQL的数据操作语句不包括_________。
下列属于正则表达式的是
ThenineteentwentiesbroughtafeelingoffreedomandindependencetomillionsofAmericans,especiallyyoungAmericans.Young
最新回复
(
0
)