首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Neurotechnology has long been a favorite of science-fiction writers. In Neuromancer, a wildly inventive book by William Gibson w
Neurotechnology has long been a favorite of science-fiction writers. In Neuromancer, a wildly inventive book by William Gibson w
admin
2022-06-18
31
问题
Neurotechnology has long been a favorite of science-fiction writers. In Neuromancer, a wildly inventive book by William Gibson written in 1984, people can use neural implants to jack into the sensory experiences of others. The idea of a neural lace, a mesh that grows into the brain, was conceived by Iain M. Banks in his "Culture" series of novels. The Terminal Man by Michael Crichton, published in 1972, imagines the effects of a brain implant on someone who is convinced that machines are taking over from humans. (Spoiler: not good.)
Where the sci-fi genre led, philosophers are now starting to follow. In Howard Chizeck’s lab at the University of Washington, researchers are working on an implanted device to administer deep-brain stimulation (DBS) in order to treat a common movement disorder called essential tremor. Conventionally, DBS stimulation is always on, wasting energy and depriving the patient of a sense of control. The lab’s ethicist, Tim Brown, a doctoral student of philosophy, says that some DBS patients suffer a sense of alienation and complain of feeling like a robot.
To change that, the team at the University of Washington is using neuronal activity associated with intentional movements as a trigger for turning the device on. But the researchers also want to enable patients to use a conscious thought process to override these settings. That is more useful than it might sound: stimulation currents for essential tremor can cause side-effects like distorted speech, so someone about to give a presentation, say, might wish to shake rather than slur his words.
Giving humans more options of this sort will be essential if some of the bolder visions for brain-computer interfaces are to be realised. Hannah Maslen from the University of Oxford is another ethicist who works on a BCI project, in this case a neural speech prosthesis being developed by a consortium of European researchers. One of her jobs is to think through the distinctions between inner speech and public speech: people need a dependable mechanism for separating out what they want to say from what they think.
That is only one of many ethical questions that the sci-fi versions of brain-computer interfaces bring up. What protection will BCIs offer against neural hacking? Who owns neural data, including information that is gathered for research purposes now but may be decipherable in detail at some point in the future? Where does accountability lie if a user does something wrong? And if brain implants are performed not for therapeutic purposes but to augment people’s abilities, will that make the world an even more unequal place?
For some, these sorts of questions cannot be asked too early: more than any other new technology, BCIs may redefine what it means to be human. For others, they are premature. "The societal-justice problem of who gets access to enhanced memory or vision is a question for the next decades, not years, " says Thomas Cochrane, a neurologist and director of neuroethics at the Centre for Bioethics at Harvard Medical School.
In truth, both arguments are right. It is hard to find anyone who argues that visions of whole-brain implants and AI-human symbiosis are impossible to realize; but harder still to find anyone who thinks something so revolutionary will happen in the near future.
Which of the following adjectives best describes the author’s attitude towards arguments in Paragraph 6?
选项
A、Objective.
B、Biased.
C、Negative.
D、Positive.
答案
A
解析
根据题干定位至第7段。题目问以下哪个形容词最能描述作者对第6段中论点的态度。第7段第一句说“事实上,这两个论点都是正确的",并分别给出了理由,可见作者对待事情客观的态度,故选A项。B项为“有偏见的”;C项为“否定的”;D项为“肯定的”。答案为A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/0muO777K
本试题收录于:
CATTI三级笔译综合能力题库翻译专业资格(CATTI)分类
0
CATTI三级笔译综合能力
翻译专业资格(CATTI)
相关试题推荐
EarlyTheoriesofContinentalDriftP1:TheideathatthegeographyofEarthwasdifferentinthepastthanitistodayisnotn
In1856anEnglishAchemistryproducedaBbrightlycoloreddyeCwhilehewastryingDtomakeanewdrug.
AMostretailersnowuseBthecomputersforCmakingsalespresentationsinDstores.
Anessentialpartofthemarketingprocess,advertisingcanbetremendouslyinfluentialinsellingproducts.Notonlydoesadver
AWelaughduringmomentsofanxietybecauseweBfeelalossofcontrol,andCourlaughterreassuresDoursthatwecancopewith
Whydoesthestudentspeaktoherprofessor?
OfeveryonehundrednewU.S.residentsin2000,______sixty-twowerebornintheUnitedStates.
Peopleattendcollegeoruniversityformanydifferentreasons(forexample,newexperiences,careerpreparation,increasedknowledg
Mostcometshavetwokindsoftails,onemadeupofdust,______madeupofelectricallychargedparticlescalledplasma.
Thereareactuallytoomanyopportunitiestolearnmore,toseemore,andtounderstandmore,andtheyallrequireustochange,
随机试题
《女神》全书的诗魂是()
足跟内侧压痛见于
以下哪些麻醉并发症可出现呼吸功能障碍
细胞凋亡是指
德国经济学家霍夫曼在其《工业化的阶段和类型》一书中指出,衡量经济发展的标准是()。
2018年某非居民企业向税务机关申报收入总额800万元,成本费用支出总额850万元,经税务机关检查,收入总额核算准确,但成本费用支出不能确定。税务机关对该企业采取核定征税办法,核定的利润率为20%。已知该非居民企业适用的企业所得税税率为25%,则该企业20
经济基础决定上层建筑,一国的经济越强,国民的幸福感就越强。以下各项如果都为真,最能削弱上述推论的是()。
在南美洲安第斯高原海拔4000多米人迹罕至的地方,生长着一种花,名叫普雅花,花期只有两个月,花开之时极为绚丽。然而,谁会想到,为了两个月的花期,它竟然等了100年。100年中,它只是静静伫立在高原上,栉风沐雨,用叶子采集太阳的光辉,用根汲取大地的养料……就
(1)在名称为Form1的窗体上添加一个名称为Picture1的图片框(PictureBox),高、宽均为1000。在图片桁内再添加一个有边框的名称为Imagel的图像框(Image)。并通过属性窗口把考生文件夹下的图标文件Point11(香蕉图标)装入图
Tomwasonlyseven【41】,sowhenhewent【42】tocampwithalotofothersmallboysonesummer,hismotherthoughthemightbeun
最新回复
(
0
)