首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、Objective. B、Pessimistic. C、Skeptical. D、Subjective. C观点态度题。对话一开始女士就表示,她对人类破坏地球这一观点并不是十分赞同。接下来她又说,不能因为短短二十年的环境异常就要求人类改变自己的生活方式
A、Objective. B、Pessimistic. C、Skeptical. D、Subjective. C观点态度题。对话一开始女士就表示,她对人类破坏地球这一观点并不是十分赞同。接下来她又说,不能因为短短二十年的环境异常就要求人类改变自己的生活方式
admin
2019-06-02
67
问题
M: Hey, Cathy, did you read this article in a magazine? [1] I can’t believe how much man is changing the planet.
W: Yeah, I had a look at it. [5-1] Quite interesting, I suppose, if you believe that sort of thing.
M: What? What do you mean, "if you believe that sort of thing"? Are you saying you don’t believe that we are damaging the planet?
W: To be honest, Mark, not really.
M: What are you saying? Are you saying global warming isn’t a fact, deforestation isn’t a fact, the greenhouse effect isn’t actually happening?
W: Hey, calm down, Mark. I just think too many people take these things as being definitely true without knowing all the facts.
M: You really don’t think global warming is happening. You know they’ve said sea levels are going to rise by quite a few meters over the next 50 to 100 years. Weather conditions are getting worse all over the world. Can you remember how many big hurricanes there’ve been in this country over the last few years? I think evidence is all around us.
W: I don’t think we have enough information to be honest. [2] We’ve only been measuring these things for around two or three hundred years. We have no idea what was happening 50,000 years ago. For all we know, this is just a natural blip, a kind of sudden but temporary change in the whole climate cycle. [5-2] I don’t think we should change how we’re living just because of 20 years of abnormal measurements.
M: [3-1] And don’t you think all the other effects we’re having on the planet are destructive?
W: What do you mean?
M: [3-2] I mean like deforestation, overpopulation, threatening the existence of many endangered animals, pollution of the air and the seas... I mean, I could go on if you want.
W: No, no. I understand what you’re saying and, [4] yes, it’s true that there are several problems worldwide caused by human influence. I think the destruction of the Amazon rainforest is really dangerous and it’s something we could live to regret. I read somewhere that they were considered to be "the lungs of the planet" and there we are happily chopping it all down. And it would be a shame to lose some of those animals that may become extinct, you know, like the rhino or the panda. [5-3] But I think we shouldn’t interfere with nature. If they are going to become extinct, then we have to allow nature to take its course.
M: You’ve just contradicted yourself in two sentences, Cathy. First, you said it’s bad that we’re interfering with nature by destroying the rainforest. And then...
W: That’s not the same thing.
M: Well, of course it is. The only reason 99% of these animals are endangered is precisely because we are threatening their habitats, either by chopping it down as you say or by expanding towns and farming into areas where these animals normally live and hunt. You can’t destroy an animal’s habitat and then turn around and say we can’t interfere with nature to save it.
W: [5-4] I don’t think having 20 panda cubs in zoos around the world is a very smart way to save an animal. It’s totally artificial and it’s cruel to the animals involved.
M: I would go along with that, yes. The real solution is to save the animals...
1. What do the speakers mainly talk about?
2. What does the woman think of global warming?
3. What is the man mainly concerned about?
4. What do the speakers both agree about on the topic?
5. What is the woman’s attitude toward the topic?
选项
A、Objective.
B、Pessimistic.
C、Skeptical.
D、Subjective.
答案
C
解析
观点态度题。对话一开始女士就表示,她对人类破坏地球这一观点并不是十分赞同。接下来她又说,不能因为短短二十年的环境异常就要求人类改变自己的生活方式。她还表示,不应该干涉自然,如果有些动物要灭绝,那就让它们消失吧。直到最后她也不认为通过人工干预的方法可以有效地保护濒临灭绝的动物。整体而言,女士对这一话题都是持怀疑态度的。因此答案为C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/0nbK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
DifferencesBetweenCulturesinNon-verbalCommunicationsI.Culturalinfluenceonnonverbalbehaviour—Low-contextculturesth
DifferencesBetweenCulturesinNon-verbalCommunicationsI.Culturalinfluenceonnonverbalbehaviour—Low-contextculturesth
BodyLanguageinBusinessI.ImportanceofBodyLanguage—Giveothersa(n)【T1】_____【T1】______—Showour【T2】_____【T2】______—F
EnglishasaGlobalLanguageI.EnglishisagloballanguageIt’swidelyusedineconomic,political,andscientificfields,
Probablyforaslongastherehavebeensalesforces,managershavesoughtwaystodeterminewhethertheyareeffectiveornot.
Roadrage,officerage,andevenrelationshipragearefamiliartous.Butnowidlenessragehasemerged.FrequentlyIhearpeo
Whatpersonalqualitiesaredesirableinateacher?Probablynotwopeoplewoulddrawupapproximatelysimilarlists,butI【M1】_
A、Ambivalent.B、Subjective.C、Objective.D、Ambiguous.C根据句(9—1)和句(9—2)可知,盖茜博士认为,午睡一会儿是不错,但是睡太多就不好了。由此可知,盖茜博士对午睡的看法是比较客观的,答案为[C]。
A、Howtostopwastingtime.B、Howtodealwithchores.C、Howtofindthingsmisplaced.D、Howtoshoponline.A主持人在对话的开头就提到了本次访谈的
A、Morethan20,000years.B、Lessthan20,000years.C、Morethan2,000years.D、Lessthan2,000years.A句(5)中,女士提到,书的作者说很难精确地计算人类
随机试题
不需要凭医师处方即可自行判断、购买和使用的药品
医学实践中落实医学伦理学的尊重原则的表现是
A.和脾助运B.镇惊安神C.健脾益气D.清热涤痰E.养胃育阴
下列哪项不是肛门疾病的常见症状
危险货物清单
货币市场基金的份额净值可以大于1。()
下列关于银行业从业人员行为的说法,不正确的有()
真皮含有大量的胶原质,它能紧致肌肤,随着胶原质被不断降解,就会产生皱纹和皮肤松弛。真皮下面就是皮下脂肪,它能软化皮肤质地。分布在皮肤中的还有血管、毛囊、汗腺和产油腺。这些小东西在有化学邮递员——荷尔蒙的血浆里游泳,白细胞则在一旁漫步。大量的神经忙碌地穿梭其
watchinformationwithA.associated【T7】______a22-minutereductionintheirlifeexpectancyB.livedanaverage4.8ye
Therelationshipbetweenhumananddogdatesbacktoatleast8,000yearsago.Differenttypesofdogswere【S1】______fordiffere
最新回复
(
0
)