首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
医学
For the past several years, the Sunday newspaper supplement Parade has featured a column called "Ask Marilyn." People are invite
For the past several years, the Sunday newspaper supplement Parade has featured a column called "Ask Marilyn." People are invite
admin
2015-01-26
59
问题
For the past several years, the Sunday newspaper supplement Parade has featured a column called "Ask Marilyn." People are invited to query Marilyn vos Savant, who at age 10 had tested at a mental level of someone about 23 years old; that gave her an IQ of 228-the highest score ever recorded. IQ tests ask you to complete verbal and visual analogies, to envision paper after it has been folded and cut, and to deduce numerical sequences, among other similar tasks. So it is a bit confusing when vos Savant fields such queries from the average Joe(whose IQ is 100)as, What’s the difference between love and fondness? Or what is the nature of luck and coincidence? It’s not obvious how the capacity to visualize objects and to figure out numerical patterns suits one to answer questions that have eluded some of the best poets and philosophers.
Clearly, intelligence encompasses more than a score on a test. Just what does it mean to be smart? How much of intelligence can be specified, and how much can we learn about it from neurology, genetics, computer science and other fields?
The defining term of intelligence in humans still seems to be the IQ score, even though IQ tests are not given as often as they used to be. The test comes primarily in two forms: the Stanford-Binet Intelligence Scale and the Wechsler Intelligence Scales(both come in adult and children’s version). Generally costing several hundred dollars, they are usually given only by psychologists, although variations of them populate bookstores and the World Wide Web. Superhigh scores like Vos Savant’s are no longer possible, because scoring is now based on a statistical population distribution among age peers, rather than simply dividing the mental age by the chronological age and multiplying by 100. Other standardized tests, such as the Scholastic Assessment Test(SAT)and the Graduate Record Exam(GRE), capture the main aspects of IQ tests.
Such standardized tests may not assess all the important elements necessary to succeed in school and in life, argues Robert J. Sternberg. In his article "How Intelligent Is Intelligence Testing?" Sternberg notes that traditional test best assess analytical and verbal skills but fail to measure creativity and practical knowledge, components also critical to problem solving and life success. Moreover, IQ test do not necessarily predict so well once populations or situations change. Research has found that IQ predicted leadership skills when the tests were given under low-stress conditions, but under high-stress conditions, IQ was negatively correlated with leadership-that is, it predicted the opposite. Anyone who has toiled through SAT will testify that test-taking skill also matters, whether it knows when to guess or what questions to skip.
We can conclude from the last paragraph that______.
选项
A、test scores may not be reliable indicators of one’s ability
B、IQ scores and SAT results are highly correlated
C、testing involves a lot of guesswork
D、traditional test are out of date
答案
A
解析
问:从本文的最后一段可以推测出什么?选项A的意思是:智力测试结果可能并不是一个人的能力的可靠的表达。从最后这段的首句“Such standardized tests may not assess all theimportant elements necessary to succeed in school and in life”中可以看出这与A的内容一致。选项B的意思是,智力测试成绩和SAT测试结果是高度相关的。看原文末句“Anyone who has toiledthrough SAT will testify that test-taking skill also matters”。这说是对于两种考试,考试技巧都有作用,而并非考试结果相关。选项C的意思是,考试中涉及大量的猜测工作。原文未提到这个内容。选项D的意思是,传统的测试已经过时了。文中根本没有谈论这个问题。故答案为A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/1GT3777K
本试题收录于:
医学博士外语题库考研分类
0
医学博士外语
考研
相关试题推荐
有关腺瘤的说法,下列哪些是正确的
A、Encouraginghertodiscusssexualproblemswithherpartneropenly.B、Advisinghertoseeapsychiatristforfurthertreatment
Rainisnotwhatitusedtobe.AnewstudyrevealsthatmuchoftheprecipitationinEuropecontainssuchhighlevelsofdissol
Smokingmakesonesixtimesmorelikelytogetoralcancerpartlybecausethesmokeconstantlyassaultsthetissuesthatlineth
Appliedresearch,undertakentosolvespecificpracticalproblems,hasanimmediateattractivenessbecausetheresultscanbese
Smokingcauseswrinklesbyupsettingthebody’smechanismforrenewingskin,sayscientistsinJapan.Dermatologistssaythefi
A、Itwasbasedonthesymptomsthemanhaddescribed.B、Itwasprescribedconsideringpossiblecomplications.C、itwasgivenacc
TheNationalTrusthasworkedforthepreservationofplacesofhistoricinterestandnaturalbeautyinEngland,WalesandNorth
A、Friday.B、Saturday.C、Sunday.D、Anyweekday.B从“butwealwaysgooutonSaturdayevenings”可知B正确。
A、Itisgenerallybelievedthatcoldsarecausedbyexposuretocoldweather.B、Mostcoldsare"caught"byhandcontact.C、Cold
随机试题
《陈毅市长》的作者是()
"Hithere.How’sitgoing?""Oh,fine.Fine.Howaboutthisweather,huh?""Well,Iguesswecanalwaysusetherain."
下列证候除哪项外,均可出现胁痛
贝那替嗪(胃复康)属于
A.风邪初中经络B.风寒犯于头部C.风寒温痹D.风寒湿阻于经络E.风中头面经络小活络丹主治证的病机是
甲租赁公司向乙财务公司借款20万元,乙要求甲提供担保,甲便将出租给丙公司使用的一台吊车出质给乙公司。甲公司随即通知了丙公司。后甲公司因经营困难又将该吊车出卖给丁公司,并通知丙公司将该吊车交付给丁公司。对于甲公司的出质和出卖行为,下列表述正确的是:(
某项目实施过程中,已完工作预算费用曲线(BCWP)与已完工作实际费用曲线(ACWP)靠得很近,而与计划工作预算费用曲线(BCWS)离开很远,则表示项目在()。
市政公用设施用地,主要包括()用地。
あのう、市役所にはどう______いいでしょうか。
A、ThreedaysB、AweekC、TendaysD、NotsettledB推断题。男士问女士会在伦敦呆多久,女士回答她自己想待三天,但是朋友坚持待一周,而且她同意了,所以B为正确答案。
最新回复
(
0
)