首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Nature’ s Gigantic Snowplough On January 10, 1962, an enormous piece of glacier broke away and tumbled down the si
Nature’ s Gigantic Snowplough On January 10, 1962, an enormous piece of glacier broke away and tumbled down the si
admin
2009-06-10
57
问题
Nature’ s Gigantic Snowplough
On January 10, 1962, an enormous piece of glacier broke away and tumbled down the side of a mountain in Peru. A mere seven minutes later, when cascading ice finally came to a stop ten miles down the mountain, it had taken the lives of 4,000 people.
This disaster is one of the most
devastating
examples of a very common event: an avalanche of snow or ice. Because it is extremely cold at very high altitudes, snow rarely melts. It just keeps piling up higher and higher. Glaciers are eventually created when the weight of the snow is so great that the lower layers are pressed into solid ice. But most avalanches occur long before this happens. As snow accumulates on a steep slope, it reaches a critical point at which the slightest vibration will send it sliding into the valley below.
Even an avalanche of light power can be dangerous, but the Peruvian catastrophe was particularly terrible because it was caused by a heavy layer of ice. It is estimated that the ice that broke off weighed three million tons. As it crashed down the steep mountainside like a gigantic snowplough, it swept up trees, boulders and tons of topsoil, and completely crushed and destroyed the six villages that lay in its path.
At present there is no way to predict or avoid such enormous avalanches, but, luckily, they are very rare. Scientists are constantly studying the smaller, more common avalanches, to try to understand what causes them. In the future, perhaps dangerous masses of snow and ice can be found and removed before they take human lives.
The first paragraph catches the reader’s attention with a______.
选项
A、first-hand report.
B、dramatic description.
C、tall tale.
D、vivid word picture.
答案
D
解析
此题为细节理解题。文章第1段虽然报道了一场灾难的发生情况,涉及时间、地点、事件、人物等因素,但并非第一手、现场报道。dramatic description(B)表示戏剧性或激动人心的描述。tall tale(C)或tall story指荒诞不经的故事或无稽之谈。word picture (D)的意思是精彩或生动的描述。故A、B、C均不妥。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/1V6K777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Fortobeawomanistohaveinterestsandduties,rayingoutinalldirectionsfromthecentralmother-core,likespokesfrom
Accordingtoarecentsurvey,morethan50%ofAmericansisconcerned【M1】______aboutthegrowingrudenessintheU.S.Weass
Changesinclimatethathadalreadytakenplacearemanifested【M1】______fromthedecreaseinextentandthicknessofArcticse
Recentyearshaveseenanincreasingnumberofchildrenbecomingthevictimsofabuse.Fortunately,educationonsexsafetyisn
由小学到中学,所修习的无非是一些普通的基本知识。就是大学四年,所授课业也还是相当粗浅的学识。世人常称大学为“最高学府”,这名称易滋误解,好像过此以上即无学问可言。大学的研究所才是初步研究学问的所在,在这里做学问也只能算是初涉藩篱,注重的是研究学问的方法与实
Traditionally,teachersinkindergartensaredominantlyfemale,butnowmaleteachersareexceptionallypopularinChina.Thefo
A、Peoplebecomingmoreaggressiveandruder.B、Thedeclineofpeople’smoralquality.C、Thelackofpatiencewithothers.D、Alo
WithwhomdidSwedishDefenseMinistersigntwodefenseagreements?
Shemanagedtosave_____shecouldoutofherwagestohelpherbrother.
随机试题
微处理器的主要功能就是进行算术运算和逻辑运算。()
_______是被担保合同的从合同。
A.房间隔缺损B.室间隔缺损C.动脉导管未闭D.肥厚型心肌病E.扩张型心肌病患儿,女,5岁。胸骨左缘可闻及粗糙收缩期杂音,X线检查左、右心室肥厚,最可能的诊断
内伤咳嗽的病理因素有痰、湿、饮、火、虚等,其中主要是
任何实用性的GIS均有数据质量问题,数据的质量问题或数据的误差主要有()。
我国某以股份有限公司形式设立的银行由于资本充足率严重低下,不良资产大量增加,拆入资金比例大大超过了规定标准,存款人大量挤提银行存款,财务状况严重恶化,自身求助能力有限,终于走向倒闭。请根据我国银行监管的规定,分析并回答以下问题:
甲公司为增值税一般纳税人,2013年第四季度该公司发生的固定资产相关业务如下:(1)10月8日,甲公司购入一台需要安装的设备,取得的增值税专用发票上注明的价格为98万元,增值税税额为16.66万元,另支付安装费2万元,全部款项以银行存款支付,该设备预计可
可变长子网掩码技术的使用,可以把大的网络分成小的子网,网络202.15.0.0/16分为两个子网,第一个子网为202.15.0.0/17,则第二个子网为(213)。如果某一用户1有2000台主机,则至少应给他分配(214)个C类网络,如果分配给该用户的网络
Aftertryingtomollify(平息)itscriticsinrecentyearsbyofferingbetterhealthcarebenefitstoitsemployees,Wal-Martissub
Ifyouwanttoteachourchildrenhowtosaysorry,youmustbegoodatityourself,especiallytoyourownchildren.Buthowyo
最新回复
(
0
)